Lehtonen, Björkqvist ja Lo Giudice sopimuksiin

Lehtonen-Bjrkqvist-Lo-Giudice1

Vaasan Palloseura on solminut kauden 2020 kattavat sopimukset keskikenttäpelaaja Valtteri Lehtosen, laitapuolustaja Tobias Björkqvistin ja keskuspuolustaja Giuseppe Lo Giudicen kanssa. Viime kaudella enimmäkseen Akatemian riveissä pelannut kolmikko on ollut edustusjoukkueen mukana jo pidemmän aikaa.

Björkqvist, 19, pelasi viime kaudella 17 ottelua VPS J Akatemian paidassa. Vasenjalkainen laitapuolustaja pääsi myös edustusjoukkueen vaihtopenkille kauden viimeisessä ottelussa.

- Hyvät fiilikset sopimuksesta. Pääsen nyt treenaamaan ja pelaamaan kunnolla, Björkqvist sanoo.

Päävalmentaja Christian Sund kehuu Björkqvistin asennetta ja halua kehittyä.

- Tobias on Vepsun kasvatti, joka pelasi viime kaudella Akatemiassa. Hän on näyttänyt, että hän haluaa satsata jalkapalloon. Toki vielä on paljon kehitettävää. "Tobbella" on hyvä vasen jalka ja hän toteuttaa annettuja ohjeita. Fiksu pelaaja, Sund sanoo Björkqvististä.

Lehtonen, 18, oli yksi viime kauden isoimmista yllätysnimistä. Keskikenttäpelaaja teki liigadebyyttinsä kauden ensimmäisessä voitossa ja pelasi lopulta kuudessa Veikkausliigaottelussa. Jurva-70:n kasvatti uskoo kehityksen jatkuvan myös Ykkösessä.

- Odotan kautta innolla, Ykkönen hyvä paikka kehittyä. Tästä on hyvä jatkaa, Lehtonen kommentoi.

Lehtosen otteet harjoituksissa saavat kiitosta päävalmentajalta.

- Valtteri on pelannut treeneissä vähän eri pelipaikoilla, mutta hän ei ole valittanut ollenkaan. Hän on vain yrittänyt toteuttaa eri pelipaikkojen vaatimia asioita. Valtteri on tehnyt sen tosi hyvin. Näimme hänen ensimmäisen pelinsä viime vuonna IFK Mariehamnia vastaan, kun hän pelasi ihan loistavasti. Potentiaalia löytyy paljon, Sund kertoo.

Lo Giudice, 20, on VPS-kasvatti, joka pääsi tekemään viime kaudella liigadebyyttinsä vierasottelussa RoPS:ia vastaan. Topparin mukaan Vepsulla alkaa olla kasassa kova joukkue.

- Joukkueen tekeminen vaikuttaa hyvältä. Meillä on tosi hyvä jengi kasassa tänä vuonna ja haemme tietenkin voittoa Ykkösessä, "Peppe" sanoo.

Lo Giudice on Sundille tuttu pelaaja jo useamman vuoden ajalta.

- Peppe pelasi Akatemiassa, kun valmensin siellä. Tunnemme toisemme hyvin. Hänen vahvuutensa ovat pallollisessa pelissä. Mielestäni hän on nyt saanut enemmän fyysisyyttä peliinsä. Hän on tarpeeksi nopea toppari pelaamaan korkealla linjalla.

Sund on tyytyväinen nuoren kolmikon sopimuksiin.

- Näiden kaikkien nuorien pitäisi saada pelistään helpot virheet pois. Uskon, että se tulee pelien kautta. Saimme nyt kolme nuorta ja innokasta pelaajaan rinkiin mukaan. Tulevaisuus näyttää hyvältä, Sund toteaa. 

HANKI KAUSIKORTTI TÄÄLTÄ

VPS haki voiton Kokkolasta
Suomen Cup jatkuu Kokkolassa

Samanlaiset artikkelit

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio