Vahvistusta keskikentälle – Eetu Puro Raitaan

Puro1

Keskikenttäpelaaja Eetu Puro ja Vaasan Palloseura ovat solmineet 1+2 -vuotisen sopimuksen. Puro, 22, harjoitteli VPS:n mukana jo joulukuussa ja pelasi myös harjoitusottelussa FC Jazzia vastaan. VPS:n uusin hankinta uskoo sopivansa erinomaisesti Vepsuun ja sen pelitapaan.

- Äärimmäisen hyvä fiilis sopimuksen syntymisestä. Olen todella iloinen, että sain tämän mahdollisuuden tulla tänne pelaamaan. Seuran toiminta on vaikuttanut hyvältä. Treeniolosuhteet ovat todella hyvät ja uskon, että sovin VPS:n pelitapaan. Se on sellaista pelaavaa jalkapalloa, josta tykkään, Puro kommentoi.

Keskikenttäpelaaja edusti viime kaudella Vantaan Jalkapalloseuraa. Vantaalta kotoisin oleva Puro on pelannut yli 50 ottelua Kakkosessa ja uskoo olevansa valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

- Olin ehkä jo aikaisemmin valmis ottamaan sen stepin ylöspäin, mutta en saanut mahdollisuutta. Nyt VPS antoi minulle tämän mahdollisuuden. Tuntuu, että olen täysin valmis ottamaan askeleen eteenpäin ja nauttimaan jalkapallosta täällä, Puro sanoo.

Puro on pallovarma ja taitava pelaaja, joka saa syötöt omille myös ahtaissa tiloissa. 177-senttinen keskikenttämies pystyy pelaamaan myös hyökkäävissä rooleissa nopeutensa ansiosta.

- Tykkään olla pallossa, pyörittää peliä ja olla viimeisellä alueella antamassa niitä ratkaisevia syöttöjä. Haluan pelata niin sanotusti hyvää futista. Pystyn pelaamaan keskikentällä kaikissa rooleissa, mutta viime kaudella pelasin myös kärjessä ja laidassa. Hyökkäyspäässäkin onnistuu siis melkein kaikki paikat, viime kaudella 5 maalia Kakkosessa iskenyt Puro kertoo.

Lauantain harjoitusottelu SJK:ta vastaan toimii tasonmittarina Purolle ja koko joukkueelle.

- Odotan äärimmäisen kovaa matsia. Meillä on hyvä joukkue vastassa ja se on hyvä tasonmittari itsellekin. Olen pelannut suurimmaksi osaksi vaan Kakkosen jengejä vastaan niin se on kiva päästä testaamaan omaa ja joukkueen tasoa. Olemme treenanneet hyvin, mutta yhteisiä harjoituksia ei ole ihan hirveästi. Lauantaina näkee, miten kemiat toimivat toisten pelaajien kanssa, VPS:n tuore hankinta pohtii.

Ykkönen on Vepsulle ja Purolle uusi sarja. Usko joukkueen kykyihin on kuitenkin vahva.

- Vaikea arvioida millainen kausi tulee olemaan, mutta uskon ja toivon, että olemme siellä nousukamppailussa mukana ja saamme tämän seuran takaisin sinne, minne se kuuluu.

Päävalmentaja Christian Sund uskoo Puron tuovan paljon Vepsun peliin.

- Eetu tuo meille pallollista taitoa. Todella hyvä liikkuva pelaaja, joka pystyy pelaamaan linjojen välissä. Eteenpäin pelaaminen on hänen vahvuutensa. Puolustussuuntaan hän osaa lukea peliä ja riistää palloja. Uskon, että Eetu pystyy pelaamaan paljon korkeammalla tasolla kuin Kakkosessa. Hän on älykäs pelaaja.

Myös keskikenttäpelaajan persoona sopii nuoreen joukkueeseen.

- Eetu on avoin tyyppi, joka haluaa oppia. Hän tuli tänne panostaakseen jalkapalloon ja nähdäkseen kuinka pitkälle rahkeet riittävät, Sund sanoo.

Puro ja VPS ovat huomenna tositoimissa Seinäjoella Wallsport Areenalla, kun Raita kohtaa SJK:n harjoitusottelussa. Ottelu käynnistyy klo 14 ja siihen on vapaa sisäänpääsy.

HANKI KAUSIKORTTI KAUDELLE 2020

VPS taipui SJK:lle vuoden ensimmäisessä ottelussa
Moses Duckrell VPS:n hyökkäykseen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio