Vaasan vanhusneuvosto palkitsi VPS Naapuriavun

P3460734--VPS-n-tytot85-kopio Sara Sillanpää ja Satu Nieminen

Vaasan Vanhusneuvosto palkitsi 13.3.2021 Vuoden vanhustyöntekijä -kunniakirjalla VPS Naapuriavun.

VPS Naapuriapu toimi korona keväänä maaliskuusta kesäkuuhun auttaen riskiryhmään kuuluvia ja ikäihmisiä erilaisissa arkea helpottavissa askareissa. Avun piiriin kuului mm kaupassakäyntiä, apteekissa asiointia ja pihan kevätsiivouksen tekemistä.

VPS Naapuriapu toimi täysin vapaaehtoisvoimilla ja apua tarjottiin ympäri Vaasaa ilmaiseksi. Vapaaehtoisporukkaan kuului edustusjoukkueen ihmisiä, junnuliigan perheitä, vanhempia, kannattajia, seuran työntekijöitä ja valmentajia. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina toimi kannattajajäsen Sara Sillanpää yhdessä miehensä Erkka Peltosen kanssa.

Toimintaa mainostettiin flyerien avulla, joita jaettiin ympäri kaupungin isoimpien kauppojen ja apteekkien infotauluja. Lisäksi VPS:n sosiaalisen median kanavia käytettiin markkinointiin. Turvallisen ja luotettavan avun takaamiseksi kullakin auttajalla oli oma nimetty ID kortti, sekä he jakoivat ruokakassien mukana kortin yhteystietoineen tulevia yhteydenottoja varten. 

Yhteydenottoja tuli paikallisilta avuntarvitsijoilta, mutta myös ympäri Suomen sukulaisilta, joiden läheiset kuuluvat riskiryhmään ja asuvat Vaasassa.

Avuntarvitsijoilta tuli hyvää palautetta toiminnasta, saimme kiitosta ja ikäihmiset olivat aidosti iloisia ja kiitollisia saadessaan apua, sekä päästessään juttelemaan (puhelimitse ja/tai turvavälit huomioiden). Osa avuntarvitsijoista antoi vapaaehtoisen lahjoituksen VPS:lle, mutta tärkeintä oli ikäihmisten auttaminen ja siitä syntyvä molemminpuolinen ilo. Syntyipä toiminnan puitteissa myös ikäpolvien ylittäviä uusia ystävyyssuhteita pihan kevätsiivoustalkoiden merkeissä.

Toiminnasta kertoo lisää Sara Sillanpää ja Vaasan Palloseuran operatiivinen johtaja Satu Nieminen:

VPS:n toiminta tuo yhteiskunnalle vuosittain 6,3 m...
VPS matkustaa Ouluun – AC Oulu-ottelun ennakko

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio