Vepsulta onnistunut kenraaliharjoitus - FC Jazz-ottelun raportti

Kokoonpanot-ja-tulokset

Muutamista ikävistä puolustuspään loukkaantumisista kärsineen Vepsun harjoituskausi päättyi tänään kohtaamiseen porilaista FC Jazzia vastaan. Vielä viime viikon harjoitusottelu SJK:ta vastaan piti siirtää Fennia-halliin lumisten olosuhteiden vuoksi, mutta tänään kun joukkueet marssivat kentälle, ei koiranilmasta ollut tietoakaan. Lumen ja kinosten sijaan pelaajia tervehti vihreä kenttä ja pilvettömällä taivaalla sädehtinyt iloinen ilta-aurinko. 

Vaasan Palloseura:

Teppo Marttinen – Arttu Nuutinen, Samuel Lindeman, Josep Nuorela, Miika Niemi (79 min, Jere Ala-Aho) – Aatu Laatikainen, Fabrice Gatambiye – Steven Morrissey (46 min, Samba Sillah), Sebastian Strandvall (64 min, Antonio Almén), Riku Jääskä (79 min, Akon Kuek) – Kalle Multanen (64 min, Luqman Kassim)

VPS aloitti maalinteon tehokkaasti. Minuutilla 13 Strandvallin vapari vasemmalta tavoitti Laatikaisen, jonka pusku kimposi yläriman kautta maahan juuri ja juuri maalin puolelle. Vain pari minuuttia ensimmäisen osuman jälkeen, Riku Jääskä murtautui oikealta ja pelasi pallon Gatambiyelle, jonka matala veto upposi Jazz-vahdin näppien kautta verkon perukoille. VPS myös jatkoi vahvaa painostustaan seuraavien minuuttien ajan, mutta hyvistä paikoista huolimatta se ei onnistunut siirtämään palloa verkon perukoille.

Minuutilla 29 vierasjoukkue pääsi oikeastaan ensimmäiseen kunnon hyökkäykseensä. Siitä se myös rankaisi: Jazz murtautui vasemmalta, ja lopulta porilaispelaaja pääsi laukomaan pallon pienestä kulmasta tyhjään maaliin ja lukemiksi 2-1. Muutaman minuutin päästä vieraat olivat jo tasoittaa, mutta nyt VPS-vahti Marttinen venyi hienoon torjuntaan ja puolustus purkamaan pallon. Puoliajan loppua kohti VPS kuitenkin otti pelin takaisin haltuun ja näin tauolle päädyttiin VPS:n johtaessa yhdellä maalilla.

Toiselle jaksolle VPS jatkoi siitä mihin jäi. Kova painostus ja prässi jatkui aina 55 minuutin paikkeille asti. Silloin VPS:n nopea syöttöpeli läpäisi Jazz-puolustuksen kuin vesi seulan, ja hienon kuvion päätteeksi vaihdosta kentälle tullut Samba Sillah pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja siirsi pallon tolpan kautta sisään. Sen jälkeen VPS teki pari vaihtoa ja löysti tahtia pykälän verran. Peli kului loppuun tasaisimmissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue ei saanut palloa maaliin. Lopulta ottelu päättyi VPS:n voittolukemin 3-1.

Maalit:

13' 1-0 Laatikainen

15' 2-0 Gatambiye

29' 2-1 FC Jazz

55' 3-1 Sillah

VPSTV:n haastattelussa päävalmentaja Jukka Karjalainen

Vaasan Palloseura aloittaa kautensa Turussa Turun Palloseuran vieraana keskiviikkona 5.5

VPS matkustaa Turkuun sarja-avaukseen - TPS-ottelu...
Viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua - FC ...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio