Otteluraportti: AC Oulu - VPS | Liigacup

preseason-45-ja-90-somefeed-1-5

VPS matkasi AC Oulun vieraaksi lauantaina Liigacupin ottelua varten. Vaasalaiset olivat palautuneet viime ottelusta viikon verran, ja otteluun lähdettiin pirteällä jalalla. Ottelu oli tasainen, ja päättyi lopulta 1–1 lukemiin.

Heinäpään jalkapallohallissa pelatun pelin ensimmäinen jakso oli pääosin AC Oulun hallintaa. VPS aloitti aggressiivisesti, ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana se sai aikaan hyviä tilanteita. Vierasjoukkue sai muutaman erikoistilanteen, ja ottelun avausmaali syntyikin jo pelin neljännellä minuutilla upealla maalilla. Teemu Jäntin takatolpalle antamasta kulmasta Baba Mensah puski pallon maalille, josta Kalle Multanen ohjasi pallon upeasti maaliin.

Kotijoukkue otti 10 minuutin jälkeen hyvän otteen pelistä pakottaen VPS:n omalle alueelleen yhä lähemmäs omaa päätyä. AC Oulu antoi VPS:lle paljon painetta ylhäällä, joten ensimmäisellä puoliskolla Vepsulle tuli pallonmenetyksiä ja vaarallisia tilanteita omassa päässään. Oululaiset pitivät rauhallisesti palloa käyttäen koko kenttää hyväkseen.

AC Oulu tasoitti pelin 19 minuutilla. Miika Koskela lähetti puolenvaihdon omalta alueeltaan pitkälle VPS:n oikeaan laitaan. Yassin Daoussi otti pallon haltuun ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. Päästessään laatikon sisälle Daoussi laukoi pallon vasempaan yläkulmaan.

Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin kolme keltaista korttia. VPS:ltä varoitukset ottivat Savio Figueiredo jaloille tulleesta taklauksesta, sekä Josep Nuorela estämisestä pallontavoittelutilanteessa. AC Oululta varoituksen otti Yanga Baliso repiessään Teemu Hytöstä. Tauolle siirryttiin 1–1 tilanteessa.

Toisen puoliskon alkaessa VPS tuli varmempana takaisin peliin, ja pystyi pitämään palloa vastustajan alueella hyvin. VPS pyrki etenemään lyhyillä syötöillä ja puskemaan läpi keskeltä. Toinen puoliaika oli selkeästi tasaisempi kuin ensimmäinen.

AC Oulu sai toisellakin puoliskolla vaarallisia tilanteita aikaan. Se sai erikoistilanteita, kuten mm. vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Miika Koskela sai vaarallisen laukauksen kohti maalia. AC Oulun johtomaali oli lähellä, kun VPS:n maalivahdin Teppo Marttisen kosketus palloon epäonnistui, ja Lucas Morais pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia. Vaasalaisten onneksi laukaus meni ohi. Pelin loppupuolella AC Oulun Niklas Jokelainen laukoi vaarallisen laukauksen kohti VPS:n maalia, mutta Vepsun pelasti tilanteessa maalin ylärima.

VPS sai hyviä tilanteita aikaan, mutta laukaukset eivät menneet maalia kohti. VPS:n toisen puoliskon vaarallisin tilanne tuli 70 minuutilla, kun Roni Hudd pääsi yrittämään maalia alle viidestä metristä. VPS rakensi tilanteen hienosti, ja Kalle Multanen antoi Huddille upean keskityksen laatikon sisään. Huddin laukauksen kuitenkin torjui Oulun maalivahti Nuutti Kaikkonen.

Toisen puoliajan ainoan varoituksen otti AC Oulun Ashley Coffey, kun hän taklasi rumasti VPS:n Savio Figueiredoa myöhästyessään pallontavoittelutilanteessa. Pelin luonteen takia molemmat joukkueet suorittivat paljon vaihtoja, josta seurasi pelin rytmin muutos. Pelin loppupuolella joukkueet etenivät päästä päähän, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään ratkaisevaa maalia. Ottelu päättyi 1–1 lukemiin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi peliä seuraavasti:

- Hyvästä alusta huolimatta ensimmäinen jakso oli hankala. Meillä oli ongelmia puolustuspelaamisessa johtuen Oulun liikkuvasta pelistä. Oulun pelaajat vaihtelivat pelipaikkoja paljon, ja siksi peliä oli vaikeampi lukea. Isoin ongelmamme oli oma pallollinen pelaaminen, jota emme saaneet toimimaan ensimmäisellä puoliajalla. Myös maltin puuttuminen aiheutti ongelmia. Liikuimme liian suoraviivaisesti. Toisella puoliajalla saimme pelattua rauhallisemmin ja rohkeammin. Oululla oli vaarallisia paikkoja, mutta olimme silti toisella puoliskolla paljon maltillisempia. Saimme myös loistavan paikan pelin loppupuolella, kun joukkue pelasi Ronille (Hudd) hienon paikan, mutta valitettavasti laukaus epäonnistui.

Maalintekijä Kalle Multanen samaistui valmentaja Nuorelan kommentteihin.

- Peli tuntui nihkeältä, kun emme saaneet kunnon otetta pelistä. Tasapeli oli meille minimitulos. Olimme hyökkäyskulmissa vahvoja, ja sain jatkettua pallon läheltä maaliin. Meillä on vielä paljon parannettavaa.

VPS pelaa seuraavan Liigacup pelinsä lauantaina 18.2. klo 17:45, kun VPS kohtaa kotonaan Ilveksen.

AC OULU – VPS 1-1

Kalle Multanen 4’ 0–1

Yassin Daoussi 19’ 1–1