VPS hakee vieraspisteet Lahdelta

20220409-091204080422-Fc_Lahti-VPS_VIP-raportti-www

Vaasan Palloseuran vieraspelimatka Hietalahteen tuotti tulosta, kun VPS otti upean 0–5 voiton FC Lahdesta. Ottelu oli alusta loppuun VPS:n hallinnassa, ja Vepsun maalit viimeistelivät Kalle Multanen, Sebastian Strandvall, Steven Morrissey, sekä aivan loistavan debyytin pelannut Tete Yengi.

VPS otti pelin hallintaansa heti alussa, ja Vepsun ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin 13. peliminuutilla, kun Samba Sillah pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan hyvästä paikasta boksin rajalta. FC Lahden maalivahti Joona Tiainen kuitenkin torjui laukauksen. Toinen hyvä tilanne nähtiin melkein heti perään, kun Vepsun loistavan rakentelun jälkeen Samuel Lindeman pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta Tiainen venyi jälleen hyvään torjuntaan. Vaasan Palloseuran viides kulmapotku tuotti vihdoinkin tulosta, kun Sebastian Strandvallin antama kulma pomppi maalin eteen, ja Kalle Multanen pääsi laittamaan pallon maaliin. Vepsun seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Samba Sillah antoi hyvän matalan keskityksen takatolpalle nousseelle Sebastian Strandvallille, joka tarjoili pallon lyhyellä syötöllä loistavalle maalipaikalle Aleksi Pahkasalolle. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietänsä maaliin asti, mutta Lahden puolustaja Juho Pirttijoki ajettiin ulos käsivirheen seurauksena ja pallo vietiin pilkulle. Sebastian Strandvall laukoi pilkulta pallon komeasti oikeaan yläkulmaan, laittaen ottelun numeroiksi 0-2. Vielä ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla VPS onnistui kasvattamaan johtoaan kolmeen maaliin, kun Samba Sillahin Lahden puolustuslinjan läpi kulkenut syöttö tavoitti vasta tällä viikolla Vepsuun saapuneen Tete Yengin, joka otti pallon hienosti haltuunsa ja sijoitti sen maaliin.

Toisella puoliajalla VPS jatkoi dominointiaan ja erityisesti Tete Yengi kävi lähellä maalia moneen otteeseen toisen puoliajan alkupuolella. Toisen puoliajan ensimmäinen osuma nähtiin 71. peliminuutilla vain muutamaa minuuttia aikasemmin kentälle vaihdettujen Steven Morrisseyn ja Joonas Vahteran upean yhteistyön seurauksena. Morrissey syötti pallon Vahteralle boksin rajalle, jonka jälkeen Vahtera jatkoi pallon erittäin komealla tavalla takaisin Morrisseylle, joka viimeisteli maalin. Seuraava maali syntyi vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Steven Morrissey syötti pallon vasemmalla laidalla juoksevalle Samba Sillahille, joka tarjoili pallon maaliin eteen Tete Yengille, joka pääsi viimeistelemään maalin tyhjiin. Aivan ottelun lopussa loistavan debyytin pelannut Yengi pääsi vielä lähelle hattutemppua, mutta hänen laukauksensa meni niukasti ohi maalin.

– Minun mielestäni olimme alusta lähtien hyviä. Koko ajan oltiin parempia pelissä, ja tietysti se toinen maali ja samassa tilanteessa punainen kortti teki homman aika paljon helpommaksi. Mutta kyllä 0–0 tilanteessakin me oltiin tosi hyviä tänään, että en minä voi olla muuta kuin tyytyväinen. Nyt vielä enemmän harmittaa toki viime peli, kun ei voitettu sitä. Olisi ollut täydellinen startti tähän näin, mutta voidaan tietysti olla tosi tyytyväisiä kahden ensimmäisen pelin jälkeen neljään pisteeseen. Tänään voitettiin ansaitusti. Totta kai tämä antaa meille varmasti uskoa ja itseluottamusta jatkoa ajatellen. Mikä tietysti tärkeää myös, niin meillä on kaikki hyökkääjät aukaissut jo maalitilinsä tässä kahdessa ensimmäisessä pelissä. Kaikki neljä yläpään jätkää on tehnyt jo maalin, ja se on tietysti hieno ja tärkeä juttu, kommentoi Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela.

Seuraavan kerran pelataan taas Veikkausliigaa VPS:n toimesta 18.4. maanantaina, kun Hietalahteen saapuu vieraaksi HJK.

FC Lahti – VPS 0–5 (0–3)

28' Kalle Multanen 0–1

34' Sebastian Strandvall 0–2

45' Tete Yengi 0–3

71' Steven Morrissey 0–4

73' Tete Yengi 0–5