VIFK – VPS J Akatemia 2-1 (1-1)

4' Sarr 0-1

15' Oyono 1-1

48' Pitkäkangas 2-1

VPS J Akatemian Kakkosen kauden ensimmäinen puolikas päättyi derbykohtaamisella VIFK:ta vastaan, kun sinipaidat isännöivät Raitaa tutulla Elisa Stadionilla. Ottelu pelattiin hyvässä säässä ja klassikkokohtaamiseen katsojia oli saapunut paikalle lähemmäs puoli tuhatta.

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta kovalla intensiteetillä, ja peli virtaili heti alussa päästä toiseen. Ei aikaakaan, kun VPS siirtyi johtoon. Kolmannen minuutin läpisyöttö oikealta tavoitti linjan taakse juosseen Momodou Sarrin, joka nosti vastustamattomasti yli IFK-maalivahdin ja pallo pomppi verkon perukoille. VIFK ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan 14. minuutilla komean oikean laidan harhautuksen jälkeen keskitys tavoitti Junior Oyonon pään. Tämä ei erehtynyt lähietäisyydeltä vaan puski tasalukemiksi 1-1. Takaiskusta huolimatta VPS J Akatemia jatkoi kovaa painostusta.

24. minuutilla lähetetty oikean laidan keskitys oli yllättää IFK-maalivahdin, joka joutui torjumaan pallon eteensä. Ensimmäisenä irtopalloon ehtinyt Sarr oli päästä taas pahantekoon, mutta VIFK-maalivahti torjui "Mudun" lähietäisyyden laukauksen kulmapotkuksi. Heti perään Sarr syötteli seinäsyötteli kärkiparinsa Kankaanpään kanssa itsensä puolittaiseen läpiajoon, mutta IFK-vahti torjui uudestaan. 30. minuutilla oikean laidan keskitys tavoitti Viktor Vilförin pään, mutta maalilla Karl-Filip Eriksson liimasi tämän puskuyrityksen.

39. minuutilla vaarallisesti oikealta pääsi puolestaan keskittämään VPS J Akatemian Jesse Kankaanpää, mutta avopaikkaan päässyt Björkqvist pamautti voimalla yli maalin. Toinen puoliaika lähti käyntiin heikommissa merkeissä, kun jo 48. minuutilla VIFK-peluri Jonas Pitkäkankaan 30 metrin vapari upposi takakulmaan. Tämän jälkeen VIFK otti pelistä pienen otteen, mutta Akatemia pääsi vielä 70 minuutin paikkeilla takaisin peliin mukaan ja parille puolittaiselle maalipaikalle.

Pienen painostusjakson jälkeen joukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi kummoista loppukiriä, sillä VIFK onnistui rikkomaan VPS:n peliä tehokkaasti. Lisäajalla nähtiin vielä melkoinen torikokous, kun VIFK:n pelaaja katkaisi VPS:n vastahyökkäyksen rikkomalla rumasti, mistä seurasi molemminpuolista tuuppimista. Seuranneesta vapaapotkusta oli syntyä vihoviimeinen vaaratilanne, mutta VIFK:lle tuomittiin käsivirheestä vapari ja ottelu päättyi siihen.

Akatemian apuvalmentaja Jan Berg oli ottelun jälkeen pettynyt.

- Harmittaa. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, meillä oli siinä maalin lisäksi kolme aika hyvää paikkaa. Toisella jaksolla tuli sitten se maali, eikä sen jälkeen peli aivan lähtenyt toimimaan. Paransimme loppua kohti, mutta se ei vain riittänyt.

- Emme voi kuin jatkaa työntekoa. Menestys tulee harjoitusten kautta. Uskon, että jos pelaamme loppukauden samalla ilmeellä kuin viimeisessä kolmessa ottelussa, niin saamme vielä pisteitä, Berg päätti.

VPS J Akatemia: Eriksson - Dabrowski (84' Järvinen), Pullola, Lo Giudice, Björkqvist - Lehtimäki, Lehtonen (64' Häggback), Gatambiye, Sillah (46' Polvilampi) - Kankaanpää, Sarr

Raportti: KPV vei tärkeän ottelun
Ennakko: VPS kohtaa KPV:n huipputärkeässä otteluss...