Akatemialle ruma tappio GBK:ta vastaan

GatambiyeF200419-2

VPS J Akatemia - GBK 0-8 (0-5)

3' 0-1 Oma maali

4' 0-2 David Carlsson

26' 0-3 Lasse Känsälä

30' 0-4 Miika Hohenthal

43' 0-5 David Carlsson

52' 0-6 Miika Hohenthal

71' 0-7 Lawrence Smith

89' 0-8 Petteri Jokihaara

VPS J Akatemian Kakkosen kausi jatkui sunnuntaina Hietalahdessa, kun vieraaksi saapui GBK Kokkolasta. Edustusjoukkueesta Akatemian mukana olivat tällä kertaa Hampus Holmgren, Sebastian Strandvall ja Fabrice Gatambiye. Ottelu sai Akatemian kannalta murheellisen alun. Jo ensi minuuteilla pallo päätyi kulmapotkun jälkitilanteesta VPS-puolustajan jalan kautta omaan maaliin. Ei aikaakaan, kun GBK löysi syöttökombinaatiolla tilaa VPS-puolustuksen takaa, ja veteraanikärki David Carlsson pääsi viimeistelemään kahteen nollaan.

Alun vaikeuksien jälkeen ottelu jatkui hieman tasaisemmissa merkeissä, ja myös kotijoukkueen Akseli Lehtimäki pääsi parille maalipaikalle. 23. minuutin kohdalla GBK oli siirtyä jo 0-3 -johtoon, mutta VPS:n maalilla hyvin sijoittunut Mika Kaarre ehti juuri GBK-laituri Lasse Känsälän puskun eteen ja piti numerot vielä maltillisina. Heti seuraavalla minuutilla Känsälä pelattiin uudestaan vapaaksi, ja tällä kertaa oikea laituri onnistui laukomaan pallon maaliin asti ohi vastaan tulleen Kaarteen. Tämän jälkeen kokkolalaisvieraat ottivat pelin hallinnan. Miika Hohenthal maalasi suoraan yläkulmaan rangaistusalueen ulkopuolelle annetusta kulmapotkusta, ja David Carlsson pääsi kaunistelemaan taukolukemat vielä viiteen nollaan murtauduttuaan läpi vasemmalta.

Toisen jakson alussa VPS teki puolustuspään vaihtoja, mutta pelin kuva ei muuttunut. Pallonhallinta jakautui jokseenkin tasan, mutta GBK pääsi toistuvasti maalipaikoille siinä missä VPS J Akatemialle se oli hyvin hankalaa. 50 minuutin kohdalla päätyi vaarattoman näköisestä tilanteesta Miika Hohenthalille, joka rankaisi jo kuudennen kerran. GBK pääsi murtautumaan taas vasemmalta 59 minuutin kohdalla, mutta Kaarre esitti maalillaan akrobaattisen torjunnan.

69. minuutin kohdalla GBK sai vielä rangaistuspotkun, josta Lawrence Smith viimeisteli kylmästi kokkolalaisten seitsemännen maalin. Loppunumeroiksi 0-8 viimeisteli GBK:n Petteri Jokihaara vapaapotkusta boksin rajalta. Akatemian seuraava kotiottelu pelataan 10.8. PK-37:ää vastaan.

VPS Akatemia: Kaarre - Holmgren (45' Dabrowski), Muurimäki (45' Häggback), Lo Giudice, Salmi (40' Björkqvist) - Lehtimäki, Strandvall, Polvilampi, Ahola - Gatambiye, Lehtonen

Ennakko: VPS isännöi FC Honkaa
Raportti: VPS taisteli pisteen HJK:lta