Ennakko: VPS ja RoPS kohtaavat Suomen Cupissa

Rops-ennakko-artikkelikuva

VPS on aloittanut Suomen Cupin lohkovaiheen kahdella hienolla voitolla. Lauantaina vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura, joka on ehtinyt pelaamaan vasta yhden ottelun Suomen Cupissa. RoPSin ja Ilveksen välinen ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin. Rovaniemeläisillä on kasassa siis yksi piste, kun taas Vepsu on kerännyt kuusi pistettä kahdesta ottelusta.

Viime kaudella Veikkausliigassa toiseksi sijoittunut RoPS on vahvistanut rivejään ensimmäisen Cup-ottelunsa jälkeen. Seuraan on liittynyt espanjalainen keskikenttäpelaaja Sergio Llamas ja makedonialainen maalivahti Damjan Siskovski. Myös vuosi sitten SM Caeniin myyty Timo Stavitski on palannut seuraan lainasopimuksella.

- RoPS on kova joukkue, niin kuin oikeastaan kaikki Veikkausliigajoukkueet. Emme ole hirveästi perehtyneet vastustajiin, olemme keskittyneet lähinnä omaan hommaamme. Kova peli varmasti tulossa, kuten kaksi edellistäkin. Lähdemme RoPS-otteluun samalla asenteella kuin aiempiinkin peleihin, kommentoi VPS:n toppari Eero-Matti Auvinen.

- RoPSilla voi olla todella hyviä pelaajia kentällä, mutta emme keskity siihen sen enempää. Se on meille hyvä haaste. Molemmilla joukkueilla on 11 pelaajaa kentällä ja meidän 11 pelaajan pitää vaan olla kovempia kuin vastustajat, kertoo päävalmentaja Petri Vuorinen.

Valmennus ja pelaajat ovat korostaneet kehittymistä ja oppimista Suomen Cupin ensimmäisissä otteluissa. Joukkue on ollut tyytyväinen ensimmäisten otteluiden tuloksiin, mutta ei kuitenkaan halua tuijottaa tuloksia liikaa.

- Tällä hetkellä on hyvät fiilikset ja lauantaina pääsee taas pelaamaan. Cup on lähtenyt hyvin liikkeelle, mutta vielä on paljon kehitettävää. Lauantaina yritämme taas parantaa kahdesta edellisestä pelistä. Meillä ei ole mitään selkeää heikkoa kohtaa, jota yrittäisimme parantaa. Yritämme ottaa yhden stepin eteenpäin jokaisella osa-alueella, sanoo Auvinen.

- Jatkamme omaa tekemistämme ja kovaa työntekoa. Tuloksia on turha tuijottaa, koska joukkueet eivät vielä ole valmiita. Keskitymme omaan pelitapaamme ja siihen, että pelaajat tietävät roolinsa kentällä. Hyvät tulokset helpottavat työntekoa omalla tavallaan ja kaikki tekevät nöyrästi töitä tällä hetkellä. Joissakin asioissa pyrimme vähintään pitämään tasomme ja joitakin asioita lähdemme parantamaan, kommentoi Vuorinen.

Vepsulla tulee olemaan ottelussa muutamia poissaoloja. Juho Lähde on ollut harjoituksissa mukana, mutta ei todennäköisesti ole kokoonpanossa ottelussa. VPS-RoPS pelataan ensi lauantaina Fennia Arenassa klo 17:45. Liput ovat myynnissä Vepsun verkkokaupassa. 

Kuva: Harri Bragge

OSTA LIPPU OTTELUUN TÄÄLTÄ

Lisätietoja sopimustilanteesta – Karl-Filip Erikss...
VPS kunnioittaa Reijo Nabbin muistoa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio