Raportti: Karvaan makuinen tasapelipiste KPV:stä

kpv

VPS jäi lauantaina 3-3 -tasapeliin KPV:n kanssa. Ottelu oli melkoisen tapahtumarikas. Vepsun maaleista vastasivat kahdesti osunut Juha Hakola ja yhden tehnyt Steven Morrissey.

VPS-KPV 3-3 (2-2)
6' Yaroshenko 0-1
27' Multanen 0-2
31' Morrissey 1-2
44' Hakola 2-2
63' Hakola 3-2
87' Nissinen 3-3

Ottelun avausjaksoa ei ehditty kauaa pelata, kun VPS joutui rikkomaan noin 20 metrin päässä maalista. KPV-hyökkääjä revittiin kumoon ja tilanteesta tulleen vapaapotkun ampui todella kauniisti takakulmaan Konstiantyn Yaroshenko. Hän väläytti erikoistilanneosaamistaan jo viikkoa aiemmin ampumalla samoilta etäisyyksiltä kauniin osuman SJK:n verkkoon.

Maalin jälkeen VPS otti ohjat ja ennen kun pelikellossa oli 20 minuuttia, Steven Morrisseylla oli huippupaikka tehdä maali, mutta hän ei onnistunut. Sen lisäksi Douglas Cae onnistui kertaalleen jo laittamaan kulman jälkitilanteessa pelivälineen reppuun, mutta tuomari näki, että tilanteessa estettiin maalivahtia ja hylkäsi osuman.

Pelin 27 minuutilla Raita saikin sitten kylmän suihkun kuin tyhjästä. Lähes koko jakson ottavana osapuolena ollut KPV hyökkäsi laidalta ja pääsi keskittämään. Boksista löytyi Kalle Multanen, joka puski pallon varmasti etualakulmaan.

Vain neljä minuuttia myöhemmin VPS pääsi kuitenkin laidalta nousemaan. Hindrek Ojamaan keskitys löysi Caen, jolta pallo aavistuksen karkasi rangaistusalueen sisällä. Sen nappasi kuitenkin saman tien Morrissey, joka pyssytti mustavalkoisille kavennuksen.

Seuraavan kymmenenminuuttisen aikana Juho Lähteellä oli kaksi maalipaikkaa ja Ojamaa pääsi ampumaan kertaalleen. Lähteen paraatipaikka tuli aivan maalin eteen ja nokan edessä oli lähestulkoon tyhjä maali. Jollain ihmeen kaupalla KPV-vahti Lelo kuitenkin venytti jalkansa pallon tielle viime hetkellä.

VPS sai kuitenkin palkintonsa vielä minuutti ennen taukoa, kun Juha Hakola pyssytti pallon kauniisti takakulmaan noin 16 metristä. Näin 45 minuutin pelin jälkeen digitaalit näyttivät lukemia 2-2.

– Aloitimme avausjakson paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. KPV oli tosi tehokas paikoissa, jotka se loi. Meillä oli muutama sauma tehdä lisääkin maaleja, vaikka nopeaan nousuun 0-2 -tilanteesta voikin olla tyytyväinen.

Jo ennen peliä Vuorinen mainitsi puolustuslinjan toiminnan ja ylipäätään puolustussuunnan pelaamisen tietyissä tilanteissa yhtenä kehityskohteena. Tänään muutamat ongelmat kostautuivat kovalla kädellä.

– Muutamassa tilanteessa ekalla jaksolla nukahdimme ja fokus katosi. Avausmaalia edelsi tilanne, jossa vastustaja pääsi puolittaiseen läpiajoon ja jouduimme rikkomaan. Se tilanne kertoi ehkä juuri niistä asioista, missä on vielä työstämistä. Vastaavasti toisessa maalissa laidalla seurattiin liian vahvasti palloa, kun selän takaa juoksi mies ja pääsi keskittämään. Boksissa taas hyökkääjien kontrolli ja kommunikointi yleisesti oli hakusessa. Näistä nukahduksista KPV tehokkaasti ja ansaitusti rankaisi, Vuorinen analysoi.

Johtoon alussa, pettymys lopussa

Toisella jaksolla VPS jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Ensin oli Eero-Matti Auvisella loistava paikka painaa pallo vaparin jälkitilanteesta päällä maaliin, mutta pusku epäonnistui ja livahti ohi maalin. Sen jälkeen Lähde petasi paikan Morrisseylle, jonka sijoitus karkasi kuitenkin takakulmasta ohi.

Reippaan tunnin pelin jälkeen VPS pelasi kuitenkin näyttävän hyökkäyksen, jonka päätti Hakola illan toisella maalillaan. Hakolan kiskaisi kauniin kombinaation päätteeksi laukauksensa ulkosyrjällä taidokkaalla kierteellä takanurkkaan.

Heti seuraavassa tilanteessa Morrisseylla oli jo paikka lisätä johtoa, mutta Lelo KPV-maalilla nappasi jälleen hyvän torjunnan.

Viimeisen vartin aikana VPS:n pelin taso alkoi kuitenkin pikkuhiljaa murentua ja KPV pääsi hieman niskan päälle. VPS sai pidettyä kokkolalaisvieraat poissa varsinaisilta maalipaikoilta pitkään, mutta kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa vihreäpaidat onnistuivat kuin onnistuivatkin saamaan pallon maaliin. Joonas Nissinen haastoi laidalla ja pääsi keskittämään lähietäisyydeltä. Pallo näytti liikkuvan jo Marko Meeritsin kopattavaksi, mutta peliväline muutti viime hetkellä suuntaa VPS-puolustuksesta ja livahti etukulmasta sisään.

Tasoitusmaalin jälkeen VPS sai vielä muutaman hyvän hyökkäyksen, joista paras esimerkki oli Morrisseyn Caelle petaama tyhjä maali. Cae liukui palloon, mutta ei epäonnekseen osunut siihen kunnolla ja peliväline jäi pyörimään aivan maaliviivan tuntumaan. Hetken jo näytti, että Morrissey ehtii sen vielä tuikkaamaan maaliin, mutta KPV-vahti Lelo syöksyi kuin syöksyikin vangitsemaan nahkapyörylän syliinsä. Näin ollen pisteet jaettiin 3-3 -tasatuloksella.

– Jatkoimme toisella jaksolla ja saimme kontrollin pelistä. Loimme myös lisää maalipaikkoja ja aivan lopussa pallo pomppi jo jossain maaliviivan liepeilläkin. Viimeisen vartin aikana meidän tekemisen laatu kuitenkin tippui. Menetimme palloja ja etäisyydet kasvoivat. Pelistä tuli vaikeampaa, Vuorinen kommentoi.

Pelin jälkeen päävalmentaja myönsi, että karvaalta ja aika erikoiseltakin lopputulos tuntui pelitapahtumiin nähden.

– On se niinkin. Se kertoo kuitenkin myös joukkueemme tekemisestä jotain. Puolustussuuntaan näkyi asioita, joita pitää parantaa. Toivottavasti tämä toimi meille nyt herätyksenä, että asiat eivät rullaa itsestään eteenpäin.

Tiedotuksen näkemys oli, että vastus oli jopa reippaasti talven paras. Tästä pääluotsi oli eri mieltä.

– Umeå oli suunnilleen samaa tasoa. KPV:llä oli ehkä parempi hyökkääjä ja hyökkäyskolmikko, mutta ottelun kuva oli aika samanlainen.

VPS tänään: Meerits – Ojamaa, David, Auvinen, Engström – Laatikainen (69' Jama), Voutilainen, Lähde (74' Strandvall) – Morrissey, Hakola – Cae

Penkillä: Volotinen (MV), Kujanpää, Kalermo, Gatambiye.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Vepsulle kaksi senegalilaista lainapelaajaa Sveits...
Fyysisyyttä Vepsun puolustuslinjaan – Aubrey David...