Raportti: VPS murskasi IFK Mariehamnin

untitled-4

Vaasan Palloseura voitti tänään selvin 4-1 -lukemin kotikentällään IFK Mariehamnin. VPS-osumista vastasivat kahdesti osunut Juha Hakola, Douglas Caé ja Sebastian Strandvall.

VPS-IFK Mariehamn 4-1 (2-0)
15' Hakola 1-0
26' Strandvall 2-0
54' Caé 3-0
61' Hakola 4-0
90' Mäkinen 4-1

VPS oli ottelussa heti alusta saakka selvästi vieraita edellä, vaikkakin ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka siunaantui nopean vastaiskun päätteeksi IFK:n Aleksei Kangaskolkalle pelin yhdeksännellä minuutilla. Seuraava tontti tuli kuitenkin Vepsulle ja sen päätti Juha Hakola laittamalla Sebastian Strandvallin vapaapotkun jälkitilanteen verkon perukoille.

Vajaa 10 minuuttia myöhemmin Strandvall osui itse kauniin hyökkäyksen päätteeksi. Meerits avasi pallon Douglas Caélle, joka jatkoi kauniisti Hakolalle, joka puolestaan ampui tolppaan. Jatkopallosta Strandvall latasi 2-0.

Toisella jaksolla VPS jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi ja maalitehtailu jatkui 54. peliminuutilla, kun Strandvall syötti Caén maalintekoon. Vain viisi minuuttia myöhemmin Hakola ampui kulmapotkun suoraan maaliin ohi Marc Nordquistin ja lukemat olivat jo 4-0.

Ottelun loppupuolella VPS petasi vielä lukuisia muita paikkoja ja parhaimmillaan jopa leikitteli Maarianhaminan kustannuksella. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty Vepsun osalta, mutta aivan lopussa vieraiden Thomas Mäkisen kaukolaukaus kavensi tilanteeksi vielä 4-1.

Maalintekijöiden ja kollektiivisesti melko dominoivan esityksen lisäksi mainittava on Vepsun puolelta tämän kauden ensiesiintymisen Veikkausliigassa teki Akseli Kalermo, joka tuli varsin hyvin otteluun sisään viimeiseksi 20-minuuttiseksi.

Kaiken kaikkiaan VPS riisui vieraat täysin aseista ja vaikka IFK:n kapea rosteri kenties kärsii vielä enemmän muutamastakin loukkaantumisesta kuin Vepsun vastaava, oli esitys tänään isänniltä todella hyvä. Lisäksi reipas 2000-päinen yleisö sai nauttia Geezers Hietalahden upeista lauluista ja chanteista, jotka säestivät hienosti koko stadionin lehterit mukaan taputtamaan ja laulamaan.

IFK-päävalmentaja Peter Lundberg oli pelin jälkeen vähäsanainen.

- Onnittelut Vepsulle voitosta. Heti pelin jälkeen on vaikea tehdä syväanalyysiä. Hävisimme 4-1, eikä tässä voi kuin onnitella vastustajaa. Kun lähtökohdat ovat vaikeat, niin vaikuttaahan se, mutta kuten sanoin, en tässä vaiheessa pysty analysoimaan sen tarkemmin, Lundberg kommentoi ottelun jälkeen.

VPS-luotsi Petri Vuorinen puolestaan oli hyvillään luonnollisesti.

- Puhumme paljon englantia kopissa. "Teamworkia" on käyty läpi viime aikoina ja erilaisia juttuja on tapahtunut. Olen ylpeä siitä, mitä olemme tehneet ja mitä teemme. Olen myös kiitollinen siitä, että saan olla tässä joukkueessa valmentajana, Vuorinen sanaili.

Vuorisen mukaan maalit ovat auttaneet itseluottamuksen suhteen viime peleissä. Tämän päivän maalinsylkijöistä Strandvallilla osumia on kasassa jo kahdeksan, Hakolalla puolestaan viisi ja Caé osui jo toisessa perättäisessä ottelussaan.

- Olemme pelanneet hyviä pelejä ja nyt luomme paikkojakin ihan hyvin. Peli on ollut suhteellisen samanlaista pidempään ja olemme luottaneet siihen. Nyt olemme sitten voittaneet pari peliä ja nämä maalit ja voitot ovat tosi tärkeitä, Vuorinen iloitsi, joskin lehdistötilaisuuden päätteeksi muistutti, että kyse on vasta kahdesta perättäisestä voitosta.

Seuraavaksi VPS pelaa HJK:ta vastaan vieraissa jo maanantaina. Ensi viikolla matkataan myös lauantaina 30.6. Kemin vieraaksi. Seuraava kotipeli on 4.7. kun Elisa Stadionille saapuu TPS.