Raportti: VPS taipui tappioon kauden viimeisessä kotipelissä

untitled-3

Kauden viimeinen kotipeli pelattiin sunnuntaina Elisa Stadionilla syksyisessä säässä. Vieraaksi Vaasaan saapui Rovaniemen Palloseura, joka metsästi hopeamitalia. Rovaniemeläiset tarvitsivat voiton hopean varmistamiseen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli omat puolittaiset maalipaikkansa. Viiden minuutin pelin jälkeen RoPS oli lähellä maalia Lucas Lingmanin vaarallisen sivuvaparin jälkeen. Pian tämän jälkeen Douglas Cae puski kulmapotkusta kohti alakulmaa, mutta Antonio Reguero onnistui torjunnassaan. Puolen tunnin paikkeilla RoPS:in Gorozia pääsi laukomaan, mutta Samu Volotinen esitti loistavan torjunnan.

Vepsu tuli toiselle puoliajalla kovalla asenteella ja loi jatkuvaa painetta Regueron maalille. Neljä perättäistä kulmapotkua eivät kuitenkaan johtaneet maaliin. RoPS selvitti paineen ja pian Lassi Lappalainen karkasi vaasalaisten puolustukselta. Lappalaista rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti ja Agnaldo upotti pilkun Volotisen taakse.

VPS jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan myös takaiskun jälkeen. Paine kasvoi rovaniemeläisten maalilla ja kellossa oli 71 minuuttia kun Joonas Vahtera sijoitti pallon tarkasti takakulmaan. Syötön maaliin tarjoili kapteeni Sebastian Strandvall. VPS jahtasi voittomaalia aktiivisesti ja paljossa mukana ollut Ibrahima Gueye pääsi laukomaan, mutta Reguero torjui.

Kesken Vepsun painostuksen RoPS kuitenkin pääsi rokottamaan vaasalaisia. Kellossa oli 89 minuuttia kun Lappalainen pääsi yllättämään Vepsun puolustuksen ja laukoi pallon takakulmaan. VPS ei kuitenkaan lamaantunut maalista ja loi painetta myös aivan ottelun lopussa. Steven Morriseyta näytettiin rikottavan pilkun arvoisesti, mutta tuomari ei viheltänyt pilliinsä. Ottelu päättyi lopulta RoPSin voittoon lukemin 1-2.

- Tämä peli oli kuin kautemme pienoismuodossa, sanoi päävalmentaja Petri Vuorinen.

VPS hallitsi pitkiä jaksoja ja loi paljon paikkoja, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Vuorinen kuitenkin onnitteli RoPSia ja sanoi päivän olleen loppujen lopuksi rovaniemeläisten.

Tulevaa kauden viimeistä ottelua Vuorinen kommentoi sanomalla, että joukkue keskittyy aina peliin kerrallaan ja kaikki ottelut halutaan luonnollisesti voittaa. Kauden heikkoon kotisaldoon Vuorisella ei ollut selitystä.

- Huonoon kotisaldoon ei ole yhtä selitystä, pelejä täytyy tarkastella yksittäisinä otteluina.

Kauden viimeinen ottelu pelataan Espoossa ensi lauantaina. VPS lähtee haastamaan europelipaikoista taistelevaa Honkaa.

VPS tänään: Volotinen - Voutilainen, David, Auvinen, Ojamaa (86' Morrissey) - Strandvall, Laatikainen, Lähde (75' Sarr), Gueye, Hakola (64' Vahtera) - Caé

Artikkelikuva: Harri Bragge

VPS:n kauden 2018 päättäjäiset 9.11. - osta illall...
Ennakko: RoPS vieraaksi kauden viimeisessä kotiott...