SJK päihitti Vepsun

Momodou Sarr Kuva: Harri Bragge

VPS valmistautuu Ykkösen kauteen kahdella harjoitusottelulla. VIFK kaatui viime viikon tiistaina selvin luvuin, mutta Seinäjoella odotti kovempi haaste, kun vastaan asettui nyt Veikkausliigan SJK.

Hiostavassa säässä pelattu ottelu sai Vepsun kannalta surkean alun, kun kotijoukkueen Serge Atakayi murtautui vasemmalta laidalta ja syötti keskelle vapaaksi jääneelle Daniel Håkansille. Nuori VIFK-kasvatti ei erehtynyt vaan pääsi rankaisemaan VPS:ää heti ensi minuutilla. Vepsun peli ei tästä kuitenkaan heti levinnyt, vaan seuraavat parikymmentä minuuttia menivät SJK:n pallonhallinnasta huolimatta varsin rauhallisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue oikein saanut tilanteita aikaan. 28. minuutilla SJK pääsi maalipaikalle vasta toistamiseen, mutta myös iski toistamiseen, kuin Tuco pamautti pallon verkkoon tällä kertaa hyvän esityön tehneen Håkansin syötöstä.

Vasta toisen takaiskun jälkeen Vepsu tuntui kunnolla heräävän otteluun, ja alkoi nyt vyöryttää hyökkäyksiä kohti SJK-maalia. Ensin Sebastian Strandvallin keskityksestä vetämään päässeen Samba Sillahin yritys kilpistyi kulmaksi. Pian Fabrice Gatambiye pääsi yrittämään volley-potkua, mutta "Fabun" laukaus suuntautui sekin niukasti yli. Kohta vielä Sebastian Strandvall sai laukoa vaparin hyvästä paikasta, mutta kapteenin terävä veto jäi muuriin. Jakson loppua kohti SJK nappasi otteen uudestaan, ja oli lähellä viimeistellä vielä kolmannen ennen taukoa, mutta Atakayin veto osui etutolppaan.

Toisen jakson alussa kotijoukkueen Matej Hradecky pääsi puskemaan suoraan kulmapotkusta, mutta VPS-maalille vaihdettu Rasmus Leislahti torjui komeasti. 58 minuutin kohdalla Leislahti pääsi taas esittelemään osaamistaan, kun hän liimasi Hetemajn laukauksen boksin ulkopuolelta. Nopeasta vastahyökkäyksestä "Seba" Strandvall laukoi yllättävän laukauksen, jonka SJK-kassari Öst onnistui torjumaan kulmapotkuksi vain vaivoin.

SJK pääsi taas esittelemään tehokkuuttaan 68 minuutin kohdalla, kun kentälle vaihdettu Joonas Lepistö viimeisteli illan kolmannen osuman minuutilla 68 takakulmaan. Heti sen jälkeen VPS:n omassa boksissa syntyi kommunikaatiovirhe ja Lepistö pääsi yrittämään uudestaan, mutta laukaus kilpistyi tolppaan. Pelin lopussa pallo aaltoili päädystä toiseen, mutta kumpikaan joukkue ei enää uhannut maalinteolla. Tuomarin vihellettyä viimeisen kerran pilliinsä joutui Vepsu myöntämään Veikkausliigaan valmistautuvan SJK:n paremmaksi lukemin 3-0.

Päävalmentaja Christian Sund ei ollut otteluun täysin pettynyt, vaikka tulos sapettikin.

Totta kai tulokseen olemme pettyneitä, mutta esitys ei ollut niin huono kuin miltä numerot näyttivät. Alussa lähdimme liikaa katsomaan vastustajan pelaamista, mutta hiljalleen pääsimme mukaan ja puoliajan loppu oli ok. Toisella puoliajalla pelasimme ihan hyvin, ja erityisesti puolustuspelimme parantui.

Joukkueiden välillä oli nähtävissä selvä ero hyökkäysalueen terävyydessä, nimenomaan kotijoukkueen hyväksi. Sund muistuttaa, että SJK ei ollut joutunut lomauttamaan pelaajiaan korona-aikana.

Pitää huomioida, että SJK on pystynyt harjoittelemaan yhdessä lähes koko kevään, kun me olemme pystyneet harjoittelemaan nyt vasta 2,5 viikkoa. Huomenna menemme taas harjoituksiin ja puhumme joukkueen kanssa niistä asioista, joista puhuimme jo ennen peliä. Paljon on kehitettävää, mutta mukana oli myös hyviä asioita. Joukkueella oli ylpeyttä mukana. Ensimmäinen takaisku tuli nopeasti, mutta joukkue ei lopettanut pelaamista vaan näytti asennetta, jaksoi painaa. Siihen olen tyytyväinen, Sund päättää.

SJK-VPS 3-0

VPS tänään, VPS idag:  ​Pöyhönen – Niemi, Koskimaa, Lo Giudice, Garret – Nuutinen, Gatambiye, Strandvall – Alanko, Sarr, Sillah.

Vaihdosta sisään: Leislahti, Mahlamäki, Morrissey, Polvilampi, Puro