VPS:n ja FC Jazzin välinen harjoitusottelu päättyi maalittomana

VPS-FC-Jazz

VPS kohtasi FC Jazzin kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa sunnuntai-iltana Porin Karhuhallissa. Vepsun joukkue koostui muutamista sopimuspelaajista, viime kaudella akatemiaa edustaneista pelaajista ja useista testipelaajista. Ottelussa pelattiin kaksi 40 minuutin puoliaikaa. VPS vaihtoi puoliajalla kaikki kentällä olleet pelaajat, joten yhteensä 22 pelaajaa pääsi antamaan näyttöjä päävalmentaja Christian Sundille.

Vepsu aloitti ottelun vahvasti. Pelin painopiste oli tukevasti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, kun VPS piti palloa ja jauhoi hyökkäyksiään. Samba Sillah oli lähellä maalintekoa heti ottelun alussa, mutta kierteinen laukaus painui ohi maalin. Jazzin puolustusta pyrittiin avaamaan useilla keskityksillä, mutta viimeisten pallojen tarkkuudessa oli parannettavaa. Donald Bende oli monissa hyökkäyksissä mukana, mutta norsunluurannikkolaisen keskikenttäpelaajan viimeistelyt eivät osuneet tolppien väliin.

Ensimmäisen jakson ehkä paras paikka syntyi, kun keskikentällä vahvasti esiintynyt Eetu Puro vapautti Momodou Sarrin, joka onnistui kiertämään maalivahdin, mutta ajautui pieneen kulmaan. Sarr syötti vielä takaisin Purolle, joka laukoi niukasti yläkulman ohitse. Jazz pääsi muutamiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta ensimmäisellä jaksolla maalia vartioinut Johannes Ström esitti useita hienoja torjuntoja. Myös Jazzin maalivahti joutui venymään hyvään torjuntaan, kun Sarr laukoi kovaa aivan jakson lopussa. Puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

VPS:n toisen puoliajan kokoonpanossa oli enimmäkseen viime kaudella akatemiaa edustaneita pelaajia, mutta mukana oli myös muutamia uusia testimiehiä. Tolppien välissä seisoi Tuomas Pöyhönen, joka liittyi tänään joukkueen mukaan. Keskikentällä pelasi perjantaina ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa harjoitellut Mohammed Jatta.

Toinen jakso oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. Huippupaikat olivat vähissä, mutta molemmilla joukkueilla oli useita puolittaisia paikkoja. Hane Birhane ja Jatta järjestelivät Vepsulle hyviä aihioita, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui jälleen laatua. VPS pääsi kokeilemaan maalintekoa myös vapaapotkuista. Jazz selvitti kuitenkin Vepsun erikoistilanteet melko helposti. Ottelu päättyi lopulta sopuisaan 0-0 -tasapellin.

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan tapahtuma oli halutun kaltainen.

- Kaikki 22 pelaajaa saivat pelata yhden puoliajan. Sitä juuri haimme tästä tapahtumasta. Meille ei tullut loukkaantumisia, vaikka kenttä oli vähän erilainen kuin mihin olemme tottuneet. Oli positiivista, että pidimme nollan omassa päässä, Sund sanoi.

VPS:n hyökkäyspeli oli vaarallista varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

- Hyökkäyspäässä näkyi niitä asioita, joita haimme. Totta kai olemme treenanneet vasta vähän aikaa, joten pelimme on vielä vähän hidasta. Jazz teki hyökkäyspelimme vaikeaksi, he puolustivat melko hyvin, VPS-luotsi kommentoi.

Sund kehui myös testipelaajien panosta, mutta ei halunnut nostaa ketään erikseen esille.

- Tämä oli molemmille joukkueille varmasti juuri sellainen tapahtuma, mitä haimme. Kaikki testipelaajat olivat hyvin mukana. Olen tyytyväinen tähän päivään, Sund päätti.

VPS ensimmäisellä puoliajalla: Johannes Ström – Juuso Kemppainen, Giuseppe Lo Giudice, Benjamin Hiekkanen, Tommy Cooney – Arttu Nuutinen, Eetu Puro, Donald Bende – Samba Sillah, Momodou Sarr, Eddie Hiekkanen

VPS toisella puoliajalla: Tuomas Pöyhönen – Jere Moilanen, Miika Niemi, Rasmus Häggback, Tobias Björkqvist – Augustin Irumva, Leevi Mäkila, Mohammed Jatta – Patrik Ahola, Kasperi Polvilampi, Hane Birhane