Ennakko: Juhannuksen jälkeen sarjakärjen vieraaksi

VPS-HJK-29042018-13

Vaasan Palloseura kohtaa juhannuksen jälkeisenä maanantaina 25.6. HJK:n vieraskentällä. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla klo 18:30.

Edellisessä kohtaamisessa HJK oli parempi maalein 2-1 Elisa Stadionilla huhtikuussa, vaikka peli ei ollut hassumpi Vepsultakaan.

- Meillä oli viimeksikin hyvä iskunpaikka Klubia vastaan. Pelasimme hyvän pelin ja olisimme voineet johtaa avausjakson jälkeen 2-0. Emme käyttäneet tuolloin paikkojamme hyväksi, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ja jatkaa:

- Se kertoo jotain tästä sarjastakin. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa riippumatta sarjataulukosta ja siitä, mitä rinnassa lukee. Siihen ei tarvitse uhrata energiaa, että joku joukkue olisi aivan ylivoimainen, vaan voi lähteä jokaiseen peliin hyvällä itseluottamuksella.

Klubi on kuitenkin Veikkausliigan kärjessä. Eroa toisena keikkuvaan RoPSiin on kuusi pistettä, mutta rovaniemeläisillä on peli vähemmän pelattuna.

- HJK:lla on entisiä ja nykyisiä maajoukkuepelaajia. He ovat lähtökohtaisesti paperilla vähän parempia kuin muut, mutta viime vuosina tilanne on tasoittunut ja muistakin seuroista on alkanut nousemaan maajoukkuepelaajia. Ero ei ole niin selkeä kuin aiemmin. Toki heillä on iso rinki ja selkeä pelitapa, jotka tuottavat rutiinia ja voittoja. 

- Toisaalta esimerkiksi meillä pelaajat kokivat edellisessä HJK-pelissä, että oma peli pysyi suhteellisen hyvin hanskassa, kun tiedettiin hyvin, mitä Klubi tekee.

HJK:lla on kärjessä tällä(kin) kaudella laatua. Brassihyökkääjä Klauss iskee maaleja lähes samaa tahtia kuin Alfredo Morelos viime ja toissa vuonna.

- HJK hallitsee usein pelejä ja saa vastustajan syvälle. Näin ollen se luo myös paikkoja hieman muita enemmän ja sitä kautta heillä on myös rankkareita ja vapareita hyvistä paikoista hieman muita enemmän. 

- Nämä tuottavat tilaisuuksia heidän hyökkääjälleen ja sitä tonttia on hoitanut tällä hetkellä hyvin Klauss. Heillä on myös hyviä syöttäjiä ja laukojia ympärillä, jotka tulee ottaa huomioon, kuten (Mostagh) Yaghoubi, laidalla (Juha) Pirinen, sekä vaarallinen (Filip) Valencic.

HJK on jäänyt kahdessa edellisessä kamppailussaan tasapeliin. Toki se on pelannut sekä KuPSia, että Ilvestä vastaan vieraskentällä. VPS puolestaan on voittanut kaksi edellistä kamppailuaan. 

Inter- ja IFK Mariehamn -voittojen hyökkäyspelaamiseen etenkin voi olla suhteellisen tyytyväinen. Sen suhteen on tapahtunut nytkähdyksiä eteenpäin, vaikka koko alkukauden aikana VPS:n pelaaminen hyökkäyssuuntaan ei ole ollutkaan helposti ennakoitavissa.

- Olemme tehneet maaleja erikoistilanteista, nopeista hyökkäyksistä, hitaista hyökkäyksistä, heti prässin jälkeen ja niin edelleen. Olemme onnistuneet hyökkäämään suhteellisen monipuolisesti ja se tekee meidän hyökkäyspelimme ennakoimisen vaikeaksi ja vastaavasti tuottaa meille lisäarvoa.

IFK Mariehamn -ottelun jälkeen Vuorinen sanaili, että puolustuspelissä on kuitenkin edelleen petraamisen varaa. 

- Kehityskohteet liittyvät eniten ehkä niihin jaksoihin, kun olemme otteluissa matalammassa blokissa. Laitapelaajien yhteistyön kanssa on tekemistä, ettei tulisi niin paljon keskityksiä ja ettei meitä vastaan päästäisi rakentamaan ylivoimatilanteita. Tulee vielä paremmin tiedostaa milloin prässätä pallollista ja milloin ei. 

- Tämän lisäksi boksin sisällä vaarallisimpien pelaajien miesvartiointiin liittyy vielä kehitettävää. Nämä ovat varmaan niitä puolustuspelin isoimpia asioita.

Viime viikkoina on puhuttu paljon siitä, miten loukkaantumistilanne alkaa näyttää koko ajan paremmalta. Jo maanantain otteluun on nähtävissä muutosta edelliseen kamppailuun, mutta nimiä Vuorinen ei tapansa mukaan mainitse.

- Kokoonpanoon tulee uusia pelaajia maanantain peliin. Se on sitten eri asia nouseeko näistä pelaajista kukaan vielä avaukseen. Varmuudella ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat poissa, Vuorinen toteaa.

Artikkelikuva: Harri Bragge

Voit halutessasi betsata maanantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

Oma kasvatti tekee paluun Raitaan - Alanko vahvist...
Raportti: VPS murskasi IFK Mariehamnin

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio