Ennakko: Kemissä tiedossa kovaa kamppailua

pelikuva

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina kello 16:00 PS Kemin vieraskentällä. Ottelu pelataan Sauvosaaressa.

VPS on matkassa tällä kertaa pienemmällä ryhmällä kuin normaalisti. Aubrey Davidin ja Elhadji Cissin pelikiellot pitävät kyseiset herrat poissa ja lisäksi joukkuetta ovat koetelleet kolhut ja loukkaantumiset, sekä sairastelut. Viime pelin sairastelun vuoksi huilannut Eero-Matti Auvinen on kuitenkin palautumassa pelikuntoon ja on matkassa mukana.

- Jokusessa pelissä tällä kaudella meillä on ollut vieraissa saman kokoinen ryhmä mukana ja olemme pelanneet hyvin silloinkin. Kaikki on sinänsä ihan OK. Tämä kuuluu jalkapalloon, että välillä on enemmän poissaoloja, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Varsinaisesti harmaita hiuksia kokoonpanon kapeus ei ole VPS:n valmennusryhmälle aiheuttanut.

- Harjoittelua se on viikolla vähän haitannut, mutta nämä ovat mahdollisuuksia aina jollekin muulle pelata ja paikata silloin, kun joku muu on poissa. Enemmän harmaita hiuksia aiheutti karvas Ilves-tappio. Se oli iso peli ja hävisimme sen. Nuolimme haavoja päivän verran ja sitten aloimme keskittyä taas huomiseen Kemi-peliin.

Edellinen peli todella oli tärkeä, mutta se ei ole joukkueen arjessa negatiivisesti näkynyt kuluneella harjoitusviikolla.

- On se näkynyt, mutta hyvässä mielessä. Jos vertaa viime vuoteen, kun odotukset olivat tosi korkealla ja meillä oli ehkä vähän nimekkäämpi joukkue tietyssä mielessä, niin isojen pelien häviäminen aiheutti vähän enemmän alakuloa. Nyt sellaista ei ole näkynyt.

- Analysoimme Ilves-peliä joukkueena videolta ja siellä näkyi muun muassa avausjaksolta asioita, jotka osoittivat, ettemme pelanneet joukkueena. Näkyi yksin yrittämistä, joka ei kuulu meidän tapaamme pelata. Se saattoi mennä ylilatautumisen puolelle.

- Viime pelin jälkeen joukkue on asennoitunut taas todella hyvin ja vaikka jotain haasteita kokoonpanon suhtene on ollutkin, harjoitusviikolla on ollut hyvä virinä päällä. Perjantain viimeistelytreeni sujui tosi hyvin. Keskittyminen ja tekeminen olivat hyvällä tasolla. Nähtävissä oli selvästi, että kaikki haluavat parantaa edellisestä pelistä. Ja se näkyi ihan rehellisesti, tämä ei ole vain sanahelinää.

Niin Vuorinen itse kuin pelaajatkin ovat painottaneet, ettei sarjataulukkoa ole ennen viime pelejäkään vilkuiltu, vaan on keskitty aina seuraavaan tapahtumaan kerrallaan. Tilanne mitalitaistossa on nyt todella haastava ja mahdollisuudet ovat hyvin pienet, mutta edelleenkään edellä mainittu ajattelutapa ei ole muuttunut.

- Inter- ja Lahti-peleissä näkyi mielestäni hyvin se, että fokus on juuri tässä pelissä. Taistelimme niissä voitosta. Ilves-peli ei ollut meiltä hyvä. Edelleen mielestäni on kuitenkin näkynyt treenikentällä, että peli kerrallaan mennään. Jokainen haluaa näyttää parasta osaamistaan niin pelaajana kuin yhdessä joukkueena ja osoittaa sitä kautta myös ammattiylpeyttä. En ole nähnyt, että sarjataulukon tilanne olisi näkynyt arjessa negatiivisella tavalla, Vuorinen kertoi.

Huomenna vastaan asettuva Kemi taistelee vimmatusti loppuun saakka säilymisestä. Sillekin kolme pistettä olisivat elintärkeät. Lauantain ottelussa myös olosuhteet muokkaavat kamppailua varmasti.

- Pelit ovat Kemin kotikentällä aina erilaisia. Riippumatta siitä, ketä vastaan he pelaavat, he saavat aika usein pelin siihen suuntaan kuin haluavat. Siellä on ollut vaikeaa tänä vuonna isoilla seuroillakin kuten HJK, Honka ja KuPS. Peli on tiiviimpää ja kenttä on erilainen, mikä tuo omat haasteensa. Hienoa kuitenkin, että pääsemme sinne pelaamaan tällaisen pelin, jossa kaikilla on pelattavaa. Mielenkiintoinen peli on tulossa, Vuorinen pohti.

Kuten todettu, Kemissä pelistä ei ole aina helppoa päästä kuskin paikalle tai tehdä pelistä sen näköistä kuin sen vierasjoukkueen näkökulmasta haluaisi olevan.

- Olemme käyneet asioita läpi sen suhteen, miten saamme pelistä tehtyä meille suotuisan. Kemi saattaa prässätä alusta saakka ylhäältä ja meidän pitää olla siihen valmiita. Jos näin käy, niin se tuo meille mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin ja sitä ehkä odotankin. Ne hetket taas, kun saamme hallitun hyökkäyksen, niin meiltä löytyy hyviä pelaajia ratkomaan niitä tilanteita. Uskon, että se näkyy pelissä, kun tilaisuus tulee.

- Joka tapauksessa kovaan taisteluun pitää valmistautua. Aivan varmasti tulee enemmän keskityksiä ja pidempiä syöttöjä mitä keskimäärin Veikkausliigassa. Niissä pitää olla valmis taistelemaan ykkös- ja kakkospalloista. Kyseisellä kentällä myös erikoistilanteet nousevat ehkä vielä isompaan rooliin kuin muissa peleissä. Vaikka Ilves-ottelussakin nähtiin kolme maalia erikoistilanteista, niin Kemissä ne ovat vähintään yhtä isossa roolissa.

Joukkue onkin käynyt läpi viime pelin perusteella esimerkiksi erikoistilanteiden puolustamista ja myös niiden toteuttamista hyökkäyssuuntaan.

- Olemme analysoineet mitä tilanteissa tapahtui ja pyrkineet kehittämään omia erikoistilanteita. Tietyllä tavalla joissakin asioissa joudumme käymään edelleen samoja juttuja läpi kuin alkukaudesta ja se on varmasti osasyy siihen, miksi tällä hetkellä olemme sarjassa juuri siinä tilanteessa kuin olemme, Vuorinen päätti.

PS Kemi-VPS -ottelu näkyy tuttuun tapaan Ruutu+ palvelun kautta. Ottelua voit seurata huomenna klo 16 alkaen tästä linkistä.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Voit halutessasi betsata perjantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

KAKKOSEEN! VPS J Akatemia varmisti sarjanousun kie...
Vaasan Palloseura hakee myyntineuvottelijaa
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio