Ennakko: VPS kohtaa KPV:n huipputärkeässä ottelussa

Ennakko

Kokkolassa pelataan lauantaina äärimmäisen tärkeä ottelu, kun KPV ja VPS kohtaavat Kokkolan keskuskentällä klo 17:00. Joukkueet ovat sarjataulukon kahdella viimeisellä sijalla ja VPS on kokkolalaisten edellä vain maalieron turvin. Jännittävässä ottelussa pelataan siis todella isoista pisteistä.

"Ei se hätkäytä meitä"

VPS on valmistautunut lauantain huipputärkeään otteluun harjoittelemalla tällä viikolla luonnonnurmella Palosaarella. Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä erinomainen ja ainoastaan Aatu Kujanpää on yhä sivussa. Päävalmentaja Petri Vuorinen uskoo joukkueensa olevan kovassa iskussa.

- Palosaaren luontoympäristö, puut ja luonnonnurmi ovat olleet joukkueelle hyvää vaihtelua. Harjoitukset ovat olleet laadukkaita koko viikon ja meininki on ollut hyvä. Kenttähoitajille iso kiitos kentän kunnosta, leikkauksesta ja kaikesta muustakin. Olosuhteet ovat huomenna erilaiset ja pelissä saattaa sataa, mutta olemme varautuneet kaikkeen. Jos on aurinkoista ja hieno keli, niin pelaamme parhaan pelimme auringossa ja hienossa kelissä. Jos sataa vettä, niin pelaamme parhaan pelimme sateessa. Se on meininki tällä hetkellä, Vuorinen kommentoi.

VPS:n muuttunut peli-ilme on ollut selvästi esillä joukkueen viimeisimmissä otteluissa. Varsinkin 1-1 -tasapeli Turussa Interin vieraana oli vakuuttava esitys vaasalaisilta. Viime lauantaina pelattu Ilves-ottelu ei ollut Vepsulta yhtä vahva esitys, mutta joukkue oli silti lähellä napata pisteen sarjan tämänhetkiseltä kärkijoukkueelta. Vuorisen mukaan joukkue haluaa jatkaa samalla tavalla ja samalla kääntää hyvät esitykset voitoiksi.

- Pelisuunnitelma voi olla mitä vaan. Vaikka matalaa blokkia, jossa puolustetaan alhaalla, mutta se aktiivisuus puolustamisessa, ja millä sykkeellä sitä tehdään, se on iso juttu tässä. On taktisia asioita, mutta sitten on se toinenkin puoli, jonka haluamme näkyvän yleisölle. Nyt olemme saaneet sen paljon paremmalle tasolle maaottelutauon jälkeen. Se on se, mitä haluamme nähdä, Vuorinen kertoo.

KPV ja VPS ovat jämähtäneet sarjataulukon kahdelle viimeiselle sijalle seitsemään pisteeseen. VPS on Veikkausliigassa vielä voitoitta ja KPV on napannut täyden pistepotin vain kerran. KPV teki muutoksia valmennustiimiinsä toukokuun lopussa, kun Niko Kalliokoski otti Jarmo Korhosen paikan päävalmentajana. Vaihdoksen jälkeen KPV haki komean vierasvoiton Hongalta, mutta sen jälkeen joukkue on jäänyt voitoitta kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Viimeisimmässä ottelussaan kokkolalaiset pelasivat maalittoman tasapelin RoPS:n kanssa, vaikka KPV pääsi pelaamaan pitkään miehen ylivoimalla. KPV:lle tärkeä keskikenttäpelaaja Sebastian Mannström tulee olemaan sivussa lauantain ottelusta loukkaannuttuaan RoPS-kohtaamisessa. Ottelun merkitys on hyvin tiedossa Vaasassa. Häviäjäjoukkue tulee jäämään suoran putoajan paikalle ja ero suoraan säilymiseen oikeuttavaan paikkaan saattaa kasvaa. Vuorisen mukaan tilanne on kuitenkin tuttu Vepsulle.

- Ottelun tärkeys tiedetään ja se on paikalliskamppailu. Tässä on varmaan muitakin juttuja molemmilla joukkueilla, kun kummankaan kausi ei ole lähtenyt suunnitellulla ja halutulla tavalla käyntiin. Molemmat kaipaavat pisteitä, se on fakta. Me ollaan jo totuttu tähän. Tämä on ollut tätä koko ajan ja kaikki pelit ovat olleet isoja. Nyt tulee taas iso peli, mutta tämä ei hätkäytä meitä sillä tavalla. Totta kai haluamme voittaa pelin ja se on paikalliskamppailu, mutta ei se hätkäytä meitä. Menemme sinne tekemään sen, mitä meidän pitää tehdä koko ottelun ajan. Se ratkaisee.

Ottelu on osa Pohjanmaan PowerPark Liigaa, jossa vierasjoukkueille on varattu 500 lippua jokaiseen otteluun. Lisäksi Osuuskauppa KPO on tarjonnut edestakaiset bussikuljetukset 150:lle ensimmäiselle ilmoittautuneelle VPS-kannattajalle. Vaasasta on näillä näkymin lähdössä Kokkolaan vähintään 250 vieraskannattajaa, joten ottelussa tulee riittämään tunnelmaa.

- Tämä Pohjanmaan Liiga on todella hienoa. Kuvittelisin, että yleisöä tulee olemaan Kokkalassa niin paljon kuin sinne mahtuu. Se on hieno asia tälle alueelle. Kilpailu seurojen ja kaupunkien välillä puskee toisiaan eteenpäin, Vuorinen sanoo.

KPV-VPS potkaistaan käyntiin huomenna Kokkolan keskuskentällä klo 17:00. Vieraskannattajalippuja on yhä jäljellä, joten ota yhteyttä VPS:n toimistoon, jos haluat vielä hankkia omasi. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

HANKI LIPPUSI SEURAAVAAN KOTIMATSIIN

Kuuntele alta Sebastian Strandvallin ja Juho Lähteen kommentit tulevasta ottelusta:

Akatemialle niukka derbytappio
Liput SJK-VPS -otteluun
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio