Ensimmäinen kotivoitto haussa

20220708-120018090722_VPS-MIFK_eventwwwgigantti_1920x1080px-1

VPS jatkaa kotiotteluitaan lauantaina 9. heinäkuuta, kun IFK Mariehamn saapuu Hietalahteen. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen tällä kaudella, kun VPS kävi Maarianhaminassa toukokuun lopulla hakemassa kolme pistettä tuloksella 1–3. Maalinteosta vastasivat tällöin Samba Sillah, sekä kaksi maalia viimeistellyt Kalle Multanen.


Kahdentoista ottelun jälkeen VPS:llä on kasassa 16 pistettä, mikä oikeuttaa Veikkausliigan kuudenteen sijaan. Viime kierroksella VPS kävi hakemassa upean 0–6 vierasvoiton AC Oulusta. Vakuuttavat lukemat kertovat hyvin VPS:n maalintekovoimasta ja joukkue onkin tehnyt eniten maaleja koko Veikkausliigassa. Vepsun hyökkäystrio, eli Tete Yengi, Kalle Multanen ja Steven Morrissey ovat kaikki viimeistelleet viisi osumaa tällä kaudella. Vaikka ensimmäinen kotivoitto onkin vielä saamatta, on VPS kuitenkin hakenut hyvin pisteitä vierasotteluista ja Vepsu onkin koko sarjan paras vierasjoukkue pisteiden valossa. Vaikka pisteitä kotiotteluista on tullut vain yksi, on pelillinen taso kotonakin ollut hyvää ja onkin vain ajan kysymys, milloin VPS:n kannattajat saavat myös Elisa Stadionilla aihetta juhlaan.


IFK Mariehamn on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla 11 pisteellä. Kauden ensimmäisestä kuudesta ottelusta vain yksi päättyi häviöön, mutta tämän jälkeen joukkue kärsi neljä tappiota putkeen. Nyt viimeisellä kahdella kierroksella IFK Mariehamnilta on kuitenkin nähty erittäin vahvoja otteita. Toissakierroksella joukkue nimittäin otti 2–1 kotivoiton hallitsevasta mestarista HJK:sta, ja viime kierroksella IFK Mariehamn kävi Espoossa pelaamassa 1–1 tasapelin FC Honkaa vastaan. Yksi IFK Mariehamnin tämän kauden ongelmista on ollut maalinteko, ja maaleja onkin syntynyt toiseksi vähiten koko sarjassa. Daniel Norrménin luotsaaman ryhmän tämän kauden avainpelaajia ovat esimerkiksi puolustusta johtava toppari Timi Lahti, keskikentän luottopelaaja Mohammed Abubakari, laitapelaaja Eero Tamminen, sekä joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava kokenut hyökkääjä John Owoeri.


– Olemme valmistautuneet hyvin tähän peliin ja meillä on hyvä vieraspeli alla, niin nyt on hienoa lähteä taas pelaamaan kotona, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoo.


– Olemme kohdanneet IFK Mariehamnin jo kerran tällä kaudella. Sen jälkeen he ovat saaneet pelaajia loukkaantumisista takaisin ja ovat muuttuneet ehkä vähän enemmän organisoidummaksi. He ovat pelanneet hyviä tuloksia, esimerkiksi Hongan kanssa tasapeli vieraissa, kotivoitto HJK:sta ja tasapeli KuPS:n kanssa. He ovat pelanneet kärkijoukkueita vastaan tosi hyviä pelejä, ja heillä on pisteitä ehkä vähemmän kuin he ovat ansainneet. Tulee tosi tiukka peli.


– Kyllä minä odotan tästä kotivoittoa. Peli on mielestäni toiminut, mutta että saataisiin myös kotikentällä sitten tulosta aikaan, niin sitä odotan eniten, Sillanpää ennakoi.


Tervetuloa Hietalahteen kannustamaan VPS voittoon! Ottelu alkaa kello 17.30 ja liput ovat saatavissa ennakkoon täältä.


VPS – IFK Mariehamn

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

9.7.2022 klo 17.30 

Otteluraportti: VPS – IFK Mariehamn
VPS – IFK Mariehamn 9.7. Hietalahdessa
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio