Jatkuuko VPS:n kova vire huomenna?

Sunnuntaina 2.10 pelataan ensimmäinen VPS:n kahdesta viimeisestä peräkkäisestä kotiottelusta, kun Veikkausliigan viimeistä sijaa pitävä HIFK saapuu Vepsun vieraaksi Lemonsoft Stadionille.


VPS on aloittanut Veikkausliigan Haastajasarjan loistavasti, ja joukkue on onnistunut saamaan kahdesta viimeisestä ottelusta täydet kuusi pistettä. Toissakierroksella VPS haki Tampereelta voiton, kaatamalla Ilveksen numeroin 2–3, kun taas viime kierroksella VPS voitti FC Lahden vieraissa 0–2 tuloksella. Näillä tuloksilla varmistui myös sarjapaikka ensi kaudeksi, joten Hietalahdessa nähdään Veikkausliigajalkapalloa ensi kaudellakin. Loppukaudella on vielä kuitenkin paljo pelattavaa, sillä Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät pelaaamaan UEFA:n Konferenssiliigan karsintapaikasta Veikkausliigan Eurolopputurnauksessa. Tällä hetkellä VPS on sarjataulukossa Haastajasarjan toisella sijalla, joten pääsy tähän Eurolopputurnaukseen on vielä omissa käsissä.


HIFK on onnistunut kauden aikana keräämään tililleen vain yhdeksän pistettä ja täten joukkue löytyy Veikkausliigan viimeiseltä sijalta. Viime kierroksella HIFK isännöi Ilvestä, ja ottelun lopputuloksena oli 1–5 häviö. Kun Veikkausliigaa on jäljellä enää kolme kierrosta, on HIFK:lla eroa toiseksi viimeiseen sijaan yhdeksän pistettä. Pitäisi siis tapahtua suuri ihme, että HIFK onnistuisi välttämään suoran putoamisen Ykköseen. Mixu Paatelaisen luotsaaman joukkueen pelaajista kannattaa pitää silmällä erityisesti Roman Eremenkoa, joka on ollut yksi valopilkuista HIFK:n mollivoittoisen kauden aikana.


VPS ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Kesäkuussa VPS matkasi Helsinkiin hakemaan vakuuttavan 1–5 vierasvoiton, mutta kuukausi sitten joukkueet päätyivät Vepsun kotona 1–1 tasapeliin. Mitä käy tällä kertaa, kun joukkueet iskevät jälleen yhteen Hietalahdessa?


– HIFK on tuossa nyt ottanut pataan aika rajusti viime peleissä. Mutta niin kauan kuin pelit ovat olleet tuloksellisesti tasaisia, niin ei HIFK huonosti ole pelannut. Niin kauan, kun peli on tasoissa, niin ei siitä helppoa tule. Totta kai tämä on nyt myös ihan viimeinen HIFK:n sauma, että teoriassa he eivät ole kuitenkaan vielä pudonneet. Viimeksi täällä kuitenkin oli suhteellisen hankala peli HIFK:ta vastaan, emmekä voittaneet. Mutta ilman muuta haluamme nyt voittaa ja parantaa kotisaldoa. Tässä on kaksi kotipeliä vielä jäljellä ja haluamme ilman muuta kummatkin voittaa. HIFK:lla on omat juttunsa, mutta tiedämme, että meidän oma hyvä peli pitäisi kyllä riittää, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ennakoi.


Tervetuloa Lemonsoft Stadionille kannustamaan VPS voittoon! Ottelu alkaa kello 16.00 ja lippusi voit hankkia ennakkoon tämän linkin kautta!


VPS – HIFK

Veikkausliiga

Lemonsoft Stadion, Vaasa

2.10.2022 klo 16.00 

VPS:n voittoputki jatkuu!
Stormossen tarjoaa ilmaisen kyydin matsibussilla s...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio