Kapteenien kuulumiset | Toukokuu

A0F345624F114DD4B183327D6CD29B5_20230606-093108_1

VPS:n joukkueiden kapteenit kertoivat kuulumisiaan toukokuun ajalta, ja kertoivat odotuksiaan seuraavalle kuukaudelle. Haastattelupenkissä ovat VPS:n Jesper Engström, VPS Naisten Nanne Lindberg sekä VPS Akatemian Juska Päivänurmi.

 

 

Jesper Engström | VPS

 

Olit pitkään loukkaantuneena ja nyt olet palannut takaisin kokoonpanoon. Miltä tuntui tehdä paluu kentälle Haka-otteluun?

- Oli todella kivaa palata kentälle. Olin pre-seasonin ajan vielä hyvässä kunnossa, mutta muutama päivä enne kauden avausta loukkaannuin, joka harmitti todella paljon. Nyt on ollut kuitenkin todella hienoa olla joukkueen mukana taas.

 

Miten kuvailisit joukkueen kulunutta kuukautta ja yleistä fiilistä toukokuussa?

- Joukkueen yleinen fiilis on ollut hyvä. Tuloksellisesti olisi voinut mennä paremmin, mutta kuitenkin saimme ensimmäisen voittomme IFK Mariehamnia vastaan, joka oli tärkeä koko joukkueelle. Pelasimme myös hyvän Haka-ottelun, ja harmittaa ettemme saaneet voittoa sieltä.

 

Minkälaisilla ominaisuuksilla toimit kapteenina joukkueessa?

- Yritän näyttää hyvää esimerkkiä pelaajille kopissa ja kentällä. Olen ollut seurassa pitkään, mikä oli varmasti yksi syy, miksi minut nimettiin kapteenistoon. Kopissa olen aika rauhallinen kaveri, enkä puhu siellä niin paljoa. Kentällä kuitenkin koitan aina puhua enemmän ja auttaa pelaajia.

 

Minkälaista kesäkuuta odotat joukkueelta?

- Meidän on jatkettava pelillisesti samalla tavalla, ja otettava otteluista enemmän pisteitä. Luvassa on todella hienoja pelejä, jotka haluamme pelata hyvin. Innolla odotamme kesäkuuta.

 

  

Nanne Lindberg | VPS Naiset

 

Kautenne on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Miten näet tämä kapteenin silmin?

- Joukkue on ollut todella vähän aikaa yhdessä, mutta olemme hitsaantuneet yhteen todella hienosti. Joukkueemme koostuu pelaajista ympäri Suomea, ja marraskuussa olimme vielä kuin ”alueleireillä”, kun emme vielä tunteneet toisiamme. Treenatessamme ymmärsimme, että olemme aika hyvä tiimi. On tärkeää, että meillä on yllä hyvä fiilis, sillä silloin joukkueellamme menee hyvin, treeneissä menee hyvin ja sitä kautta myös peleissä menee hyvin.

 

Joukkueenne pelaa kahta sarjaa. Minkälaista tasopainottelua on pelata kahta sarjaa pelaajan näkökulmasta isossa ryhmässä?

- Kahden joukkueen välillä kierrättäminen on varmasti siirtymäsääntöjen ja muiden henkilökohtaisten olosuhteiden takia välillä haastavaa. Monilla on esim. töitä ja opintoja, jonka takia osa ei pääse paikalle.

  

Minkälainen on joukkueen fiilis ja minkälainen ryhmähenki joukkueella on?

- Joukkueen sisällä on tosi hyvä fiilis. Kaikilla on hauskaa ja nautimme pelaamisesta, joka on pääasia kaikessa.

 

Minkälaisilla ominaisuuksilla toimit kapteenina joukkueessa?

- Pelaan aina tiimille. Myös kuuntelen, tsemppaan ja autan pelaajia. Olen myös kova hölöttäjä, joka antaa omaa vibaa kentälle.

 

Minkälaista kesäkuuta odotat joukkueelta?

- Toivomme kesältä samankaltaisia tuloksia kuin tähänkin asti. Eikä tietenkään liian kuumaa kesää, ettei meillä ole tukala pelata. Odotamme mielenkiinnolla, minkälaisia pelejä tulee vastaan. Jokainen peli on aina uusi.

 

 

Juska Päivänurmi | VPS Akatemia

 

Akatemian kausi on lähtenyt upeasti käyntiin. Voitko kertoa siitä näin kapteenin näkökulmasta?

- Ei olisi voinut pyytää parempaa kauden alkua. Meillä on hyvä fiilis treeneissä päällä ja kaikki vetävät yhtä köyttä. Meillä on myös sarjan parhaat pelaajat kentällä.

 

Minkälainen fiilis joukkueen sisällä on tällä hetkellä.

- Ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Jokainen äijä painaa kentällä valtavasti hommia. Emme voi moittia siis ketään

 

Minkälaisilla ominaisuuksilla toimit kapteenina joukkueessa?

- Olen joukkueen tsemppari. Yritän tuoda joukkuehenkeä mahdollisimman ylös, ja toivottavasti pelaajat ottavat siitä itselleen ja antavat sitä muille myös. Se on varmaan isoin ominaisuuteni kapteenina.

 

Minkälaista kesäkuuta odotat joukkueelta?

- Kohtaamme kaikki sarjan kärkijoukkueet putkeen. Todella kova kesäkuu meille tulossa, mutta kunhan jaksamme tehdä töitä ja etenemme peli ja treeni kerrallaan, eiköhän joukkueemme hoida homman.

 

Suomen historian ensimmäisen jalkapallopäivä 11.6....
VPS:n viikko-ohjelma | Viikko 23
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio