Kesäyön kamppailu Helsingissä

20220617-154613180622_HIFK-VPS_www

VPS jatkaa pelejään Veikkausliigassa lauantaina 18. kesäkuuta, kun se matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ottelun erikoispiirteenä on, että pallo laitetaan liikkeelle vasta kello 23.00


Yhdeksän kierroksen jälkeen VPS:llä on kasassa kymmenen pistettä, ja sarjataulukossa se majailee Veikkausliigan erittäin tasaisessa keskikastissa sijalla kahdeksan. Viime kierroksella ennen kesäkuista maajoukkuetaukoa VPS kävi hakemassa kolme pistettä Maarianhaminasta, voittaen IFK Mariehamnin numeroin 1–3 Samba Sillahin, sekä kahden Kalle Multasen maalin siivittämänä. Huonot uutiset ottelusta kuitenkin olivat, että joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall loukkasi polvensa ja on loppukauden sivussa. Aikaisemmin tällä viikolla VPS isännöi Suomen Cupin neljännesvälierissä HJK:ta. Vepsun hallinnasta huolimatta varsinaisella peliajalla ei nähty maaleja, ja lopulta HJK oli vahvempi rangaistuspotkuissa.


Lauantain vastustajan HIFK:n kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Se ei ole saanut vielä yhtäkään voittoa, ja yhdeksästä ottelusta sillä on kasassa kolme pistettä. Vaikka Veikkausliigassa ei ole vielä tällä kaudella sujunut, on joukkue kuitenkin onnistunut tarpomaan itsensä Suomen Cupin puolivälieriin. Kesken kauden päävalmentajaksi siirtyneen Mixu Paatelaisen luotsaama HIFK uudistui paljon talven aikana. Kenties nimekkäin hankinta oli 40-vuotias portugalilaismaalivahti Beto, joka on voittanut esimerkiksi urallaan Eurooppa-liigan mestaruuden neljästi, sekä edustanut Portugalia arvokisoissa neljästi, kolme kertaa MM-kisoissa ja kerran EM-kisoissa. Beton lisäksi muita joukkueelle tärkeitä pelaajia ovat esimerkiksi Norsunluurannikon maajoukkuetoppari Wilfired Kanon, Real Madridin kasvatti Pipe Saez, viime kaudella Veikkausliigan tähdistöjoukkueeseen valittu Macario Hing-Glover, hyökkäävä keskikenttä Sergei Eremenko, sekä hyökkääjät Eero Markkanen ja Didis Lutumba-Pitah.


– HIFK ei ole saanut hirveästi tuloksia aikaan. He ovat kuitenkin pelanneet tasaisia pelejä ja siellä on ollut hyviä tasapelejä. He puolustavat kurinalaisesti ja vastahyökkäykset lähtevät kyllä nopeasti sitten eteenpäin. Jos pelinkuva on sama kuin aikaisemmin, meidän pitää olla kärsivällisiä ja pystyä liikuttamaan palloa koko 90 minuuttia. Aina voidaan spekuloida alkuun ja miettiä, että miten vastustaja tulee peliin ja muuttaako he mitään, mutta kaikkeen pitää sopeutua. Jokainen peli on kumminkin aina omansa. Erikoistilannepelaaminen on myös ollut heidän vahvuutensa alkukaudesta, riippuen käytettävissä olevista pelaajista, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää ennakoi huomista ottelua.


VPS kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo

10 Steven Morrissey

11 Samba Sillah

12 Kareem Moses

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

19 Gustaf Backaliden

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

28 Roni Hudd

34 Antti-Ville Räisänen


HIFK – VPS

Veikkausliiga

Bolt Arena, Helsinki

18.6.2022. klo 23.00 

Veikkauksen etuasiakkaat voivat ostaa kaksi lippua...
Veikkausliigaa Hietalahdessa juhannuksen alla!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio