Kommentit: Ilves-VPS harjoitusottelu

gameday-preseason-www-1-1

Vaasan Palloseura matkasi Tampereelle lauantaina 21.1. pelaamaan harjoitusottelun Ilvestä vastaan. Ottelu päättyi VPS:n hyväksi lukemin 1-2.

 

Riku Jääskä kommentoi ottelua:

- Hyvällä fiiliksellä lähetään Vaasaa kohti. Oli aluksi vähän hankala pelata, vähän kaikilla pikkusta hakemista mutta kyllä se lähti sieltä sitten rullaamaan, kun peli eteni. Mutta ihan hyvä eka varsinainen ottelu tälle kaudelle, saatiin pidempiäkin jaksoja pidettyä palloa ja hyvin päästiin hyökkäämäänkin, varsinkin toisella puoliajalla.

 

Jääskä teki ottelussa VPS:n ensimmäisen maalin:-

- Maalista sen verran, että en hirveästi muista mistä tilanne tuli, mutta aika nopeasti se tilanne syntyi. Ei paljoa ehtinyt ajatella, muuta kuin että kun Kalle sai pallon siinä boxissa niin toivoin vaan että se ehti nähdä mut siinä keskellä, kun oli itse menossa pienempään kulmaan. Kalle sai siitä hyvin käännettyä pallon mulle keskelle, ja sitten piti vaan saada pallo sen lähimmän puolustajan ohi niin tiesi pallon menevän kyllä maaliin, eikä tarvii kovaakaan laukoa.

- Positiivisella mielellä lähdetään ensi viikkoon, hyvä voitto tänään, ja nähtiin taas että vaihdosta kentälle tulleet pelaajat toi lisää energiaa kentälle ja pystyttiin hyvin jatkamaan omaa peliä. Nyt vaan kovaa duunia ensi viikolla treeneissä ja innolla odotetaan lauantain Liigacupin peliä, kun saadaan pelata taas pisteistä. Jääskä kertoo lopuksi.

 

Päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen otteluun:

- Pitkästä aikaa kunnon peli. Pelasimme isolla ryhmällä, 22 pelaaja kävi kentällä, eli kukaan ei pelannut kokonaista peliä. Siihen nähden jäi tosi positiivinen fiilis. Noin isolla ryhmällä pystyttiin pelaamaan omannäköistä peliä. Ilves oli kuitenkin pelannut yhden treenimatsin viikko sitten, ja tänään selkeästi vaihtoivat vähemmän pelaajia, kuin me. Se että peli meiltä oli alusta lähtien semmoista futista mitä me halutaan pelaa. Pelasimme aktiivisesti, aktiivista puolustuspelaamista, rohkeaa puolustuspelaamista, koitettiin hyökkää aika vauhdikkaasti ja hyvällä temmolla, mutta ennen kaikkea se oli meidän näköistä futista.

- Alkuun ilves hieman hallitsi ottelua, mutta koko ajan peli tasaantui. Varsinkin meidän prässipelaaminen toimi ajoittain todella hyvin. Esimerkiksi kummatkin maalit, jotka teimme tulivat prässitilanteesta: Pakotimme vastustajat huonoihin ratkaisuihin, ja saatiin siitä pallo itselle ja tehtiin maalit. Muutenkin aika hyvin pystyttiin pitämään ilves maalipaikoilta. Itseasiassa kummallakaan joukkueella ei niitä kovinkaan paljoa ollut.

- Meillä oli hyviä hyökkäyksiä ja pallonliikutteluja ajoittain, ennen kaikkea aktiivinen ja hyvä vauhtinen matsi. Tästä voidaan olla tyytyväisiä. Pystyttiin voittamaan peli kahdella kentällisellä, oli hieno nähdä. Toisella puolella oli paljon nuoria pelaajia, mutta peli ei hajonnut ja pysyi loppuun asti kontrollissa. Lopussa ei tullut paniikkia. Hyvin pystyttiin loppu hoitamaan ja ottamaan voitto kotiin. Tästä on hyvä viikonpäästä lähteä pelaamaan Liigacuppia, uskon että pystymme pelaamaan jälleen hyvän pelin ensi lauantaina.

 

Tervetuloa Vaasan Palloseuraan Jonathan Viscosi!
Mika Kivelä
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio