Otteluennakko: AC Oulu - VPS | Suomen Cup

acouluvpssc

Suomen Cupin kuudes kierros lähtee VPS:n osalta käyntiin torstaina, kun joukkue kohtaa AC Oulun vieraskentällä. Raita matkustaa Ouluun tavoitteenaan nollata kotijoukkue ja siirtyä Cupin seuraavalle kierrokselle.

 

Vepsu vietti maajoukkuetauon yhteydessä viikon mittaisen loman, joka sisälsi henkilökohtaisesti suunnattua ohjelmaa jokaiselle pelaajalle. VPS:n maalivahtivalmentaja Vesa Kumpulan mukaan joukkue on levännyt ja treenannut sopivassa mittasuhteessa tauon aikana.

- Pelaajilla oli pieni tauko joukkuetoiminnasta, ja heille annettiin omat henkilökohtaiset ohjelmat maajoukkuetauon ajaksi. Pelaajat, joita on kuormitettu paljon, ja joilla on ollut alla loukkaantumisia, ovat saaneet levätä. Vastikään osalle pelaajistamme on voitu antaa tarpeellista kuormitusta tauon ajaksi. Olemme pitäneet moottorit käynnissä, mutta olemme saaneet myös levätä.

 

Suomen Cupin kuudennella kierroksella jäljellä olevat 16 joukkuetta kilpailevat etenemisestä kisan puolivälieriin. VPS on kohdannut Cup-matkallaan toistaiseksi Tervarit.j:n, SJK-j Apollon sekä FC OTP:n. Kyseisissä kolmessa Cup-ottelussa Vepsu on päästänyt vain yhden maalin. Raita on maajoukkuetauon jälkeen latautunut, ja tulevaa ottelua odotetaan jo innolla.

- Joukkueen sisällä on hyvät ja odottavat fiilikset. Meistä tuntuu, ettemme ole ihan saaneet niitä tuloksia, joita olemme halunneet ja joskus jopa ansainneet. Nyt meillä on uusi mahdollisuus aloittaa ikään kuin alusta. Kaksi viimeistä peliä olivat isoja pettymyksiä koko joukkueelle, joten nyt meillä on mahdollisuus nousta seisomaan jälleen tuloksellisestikin. Olemme odottaneet paluuta kentälle paljon, Kumpula hymyilee.

 

Kumpulan maalivahtivalmennus on erittäin tärkeä osa joukkueen toimivuutta. Kumpula pyrkii jatkuvasti löytämään keinoja kehittää Vepsun maalivahtikolmikkoa, ja treeneissä painotetaan aina yksittäisten vastustajien pelitavan analysoimista.

- Maalivahtien osalta olemme treeniviikkojen aikana katselleet edeltävien otteluiden yksityiskohtaisia asioita, seuranneet maalivahtiemme henkilökohtaista kehitystä sekä tutkineet yhä enemmän vastustajia. Pyrimme valmistautumaan vastustajien pelitapoihin yksityiskohtaisesti maalivahdin näkökulmasta. Olemme huomioineet mm. Oulusta sen, että he keskittävät paljon, joten olemme painottaneet treeneissä myös oman boksin puolustamista, Kumpula avaa.

 

VPS ja AC Oulu ovat kohdanneet tänä vuonna pariinkin otteeseen. Joukkueet ottelivat helmikuussa Liigacupin merkeissä 1–1 tasalukemiin päättyneessä pelissä sekä toukokuussa liigakohtaamisessa Raatin Stadionilla, joka päättyi Oulun 2–1 kotivoittoon. VPS:n ja AC Oulun kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja viihdyttäviä molempien joukkueiden toteuttaessa omantakeista pelitapaansa. VPS saavutti viime kaudella hyviä tuloksia AC Oulua vastaan, mutta Kumpulalle ja joukkueelle on jäänyt viime kohtaamisesta jotain hampaankoloon.

- Viime ottelusta jäi tappion merkeissä huono fiilis tietysti. Viime vuonna meillä oli hyviä tuloksia Oulua vastaan. Kaikki ottelumme Oulua vastaan ovat olleet todella mielenkiintoisia, ja oululaisilla on todella omaleimainen tapa tehdä asioita. Kun meidän juttumme kohtaa heidän juttunsa, matseista on tullut todella mielenkiintoisia ja välillä jopa aaltoilevia. Oulua vastaan on tärkeää, että löydämme oman momentumimme, emmekä päästä Oulua heidän hyvään fiilikseen kiinni, Kumpula toteaa.

 

Kumpula kertoo ottelun ennakoinnin olevan haastavaa, sillä pelin kulkuun vaikuttavat aina monet tekijät.

- Aina on vaikea sanoa etukäteen, minkälainen ottelu on tulossa. Joissakin otteluissa olemme olleet todella paljon niskan päällä, ja taas joissain ottelussa, kuten talvella Liigacupin kohtaamisessa, Oulu on ollut meitä vastaan vahvoilla. Se oikeastaan riippuu aina siitä, kumpi joukkue saa paremman otteen ja kuinka hyvin sitä pystytään pitämään yllä pelin ajan. Meidän on mietittävä, kuinka pääsemme mielummin viime vuoden Oulu-vierasottelun jatkumolle (0–6) kuin tämän vuoden jatkumolle (2–1), Kumpula naurahtaa.

 

 

 

VPS kohtaa AC Oulun vieraskentällä Suomen Cupin kuudennella kierroksella. Kello 18:00 alkava ottelu pelataan Raatin Stadionilla, ja peli on myös nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

 

 

AC Oulu – VPS

 

Suomen Cup

 

Raatin Stadion, Oulu

 

22.6.2023 kello 18:00

VPS:n toimisto kiinni 22.6.-25.6.
VPS:n A- ja B-pojat saavuttivat SM-sarjapaikat!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio