Otteluennakko: FC Honka - VPS | Veikkausliiga

honkavpsennakko

VPS palaa Veikkausliigakentille kahden viikon mittaisen tauon jälkeen, kun joukkue matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. VPS pyrkii katkaisemaan vieraissa pitkäksi venyneen tappioputkensa pitämällä isännät kärsivällisesti nollilla.

 

VPS palasi maajoukkuetauon jälkeen kentälle Suomen Cupin merkeissä juhannuksen alla, kun Raita kohtasi torstaina AC Oulun Cupin neljännesvälierissä. VPS pelasi loistavan ottelun, jossa ratkaisua varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan löytynyt. Rangaistuspotkuille venynyt ottelu ratkesi lopulta Oulun hyväksi kotijoukkueen ollessa Raitaa tehokkaampi pilkulta. Täten Vepsun haaveet Cupin jatkopaikasta murtuivat dramaattisesti.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli ylpeä pelaajistaan Cup-pelin jälkeen, vaikka jatkopaikkaa ei tällä kertaa saavutettu.

- Pelasimme hyvän pelin, joten tappiosta jäi kaksijakoiset fiilikset. Mielestäni olimme parempi joukkue kuin Oulu, ja meillä oli myös omat hyvät paikkamme tehdä maaleja. Niitä ei kuitenkaan tullut, mutta tärkeää oli se, ettemme päästäneetkään maaleja. Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasapeliin, mikä on Cupissa ns. minimivaatimus, jotta peli voidaan vielä voittaa. Hävisimme rankkareilla, ja se, että emme päässeet jatkoon, on meille iso pettymys.

 

Tiistaina vastaan asettuva FC Honka majailee parhaillaan sarjan kuuden parhaan joukossa. Laatua Hongalta ei puutu, ja ottelun alla olevat olosuhteet ovat Vepsulle haastavia. VPS matkaa Hongan kotinurmelle tappioputkessa, mutta Nuorela kertoo joukkueen olevan valmis koitokseen.

- Honka on tietysti laadukas joukkue, joka on tottunut pelaamaan luonnonnurmella. Olemme harjoitelleet mm. Oulu-pelin alla luonnonnurmella jatkuvasti, joten olemme valmiita pelaamaan Tapiolassa. Honka on pallollisesti hyvin taitava joukkue, joten meidän on pystyttävä puolustamaan hyvin.

 

Honka on tunnettu pallonhallinnastaan, mutta Nuorelan mukaan espoolaisten aseet ovat sen lisäksi nopeissa hyökkäyksissä. Vepsun paljon kaivattu tehokkuus hyökkäysalueella on saatava kuntoon, jotta vaasalaiset poistuvat vieraskentältä kolmen pisteen kera.

- Ottelussa varmasti tulee myös jaksoja, joissa Honka pitää enemmän palloa pidempään, joten meidän on oltava kompakteja ja puolustettava kärsivällisesti. Toisaalta Hongan aseet ovat hyökkäyspelaamisessa olleet nopeat hyökkäykset, joissa meidän on oltava hereillä. Uskon, että meillä tulee omat selvät saumamme hyökätä ja tehdä maaleja. Siihen vaaditaan tietysti laatua, Nuorela toteaa.

 

Nuorela ennakoi tiukkaa taistelua, ja odottaa mielenkiinnolla, miten Honka tulee toteuttamaan pelitapaansa.

- Tiukka ottelu tulee, se on varma. Honka on totuttu näkemään pallonhallintajoukkueena, mutta kuitenkin vaarallisimmillaan joukkue on ollut nopeissa tilanteenvaihdoissa. Se on selvä asia, mihin meidän on oltava valmiita. Mielenkiintoista nähdä, miten Honka tulee otteluun sisään. Olemme tottuneet näkemään todella aggressiivista ja rohkeata prässipeliä, mutta taas viime peleissä joukkue on passivoittanut pelaamistaan ja pudottanut pakkaa alemmas. Odotamme innolla tiistain ottelua, Nuorela summaa.

 

 

VPS kohtaa tiistaina 27.6. FC Hongan vieraskentällä. Tapiolan urheilupuistossa pelattava ottelu alkaa kello 18:00. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelusta!

 

 

FC Honka – VPS

 

Veikkausliiga

 

Tapiolan urheilupuisto, Espoo

 

27.6.2023 kello 18:00

Otteluraportti: FC Honka - VPS | Veikkausliiga
VPS:n viikko ohjelma | Viikko 26
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio