Otteluennakko: FC Lahti – VPS | Veikkausliiga

0_IpQgAv

VPS palaa jälleen toiminnan pariin, kun joukkue matkustaa FC Lahden vieraaksi Lahden Stadionille. Vepsu pyrkii jatkamaan ottelun myötä ilmiömäistä voittoputkeaan, kun taas Lahti hakee pääsyä sarjan kahdeksan parhaan joukkoon.

 

VPS ja kannattajakunta etenee kohti Lahti-ottelua derbyvoiton jälkeisessä hurmostilassa. Trillerimäisen SJK-ottelun ratkaisu nähtiin vasta pelin loppuhetkillä, kun Harry Sawyer iski etutolpalta puskullaan 3–2 loppulukemat Roni Huddin upeasta hyökkäyskulmasta. Voitolla Vepsun voittoputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela pyrkii kuitenkin unohtamaan taakse jääneen derbyn.

- Siitä on jo sen verran aikaa, että olemme koittaneet unohtaa ottelun ja keskittyä huomiseen koitokseen. Uusi matsi tulossa. Tottakai pelistä jäänyt hyvä fiilis on otettava mukaamme. Etenemme kuitenkin matsi kerrallaan, ja huomenna on taas uusi päivä.

 

Perjantain Lahden Stadionilla Vepsua odottaa luonnonnurmi. VPS astui luonnonnurmelle viimeksi Ilves-pelissä, joten nurmikenttä on joukkueella vielä tuoreessa muistissa. Nuorelan mukaan luonnonnurmi on sopinut VPS:n pelitavalle varsin hyvin.

- Viikon treenimme ovat sujuneet luonnonnurmella ihan hyvin. Luonnonnurmi on sopinut peliimme ihan hyvin, ja ennen SJK-matsia pelasimme Ilvestä vastaan nurmikentällä, joten siitä on myös kokemusta muutaman viikon takaa. Olemme pelanneet lähes joka toisen pelin luonnonnurmella, mikä ei tietenkään ole kannaltamme ideaali. Viikko on kuitenkin mennyt ihan kivasti, ja uskomme olevamme varsin valmiita huomenna, Nuorela toteaa.

 

Vastaan asettuva FC Lahti on ottanut erittäin tärkeitä pisteitä viime kierroksiltaan, ja joukkue on tuloksillaan kavunnutkin sarjataulukossa pohjalta 9. sijalle.

- FC Lahti on ottanut viimeisistä kuudesta matsistaan tasaisesti pisteitä, joista joukkue on hävinnyt vain yhden. Hongan lisäksi Lahti voitti myös HJK:n, ja heillä on hyvä jakso takana. Lahdella on varmasti myös hyvä fiilis ja ennen kaikkea turvallinen olo, koska puolustuspeli on toiminut heillä hyvin. Uskomme myös, että siihen Lahti tulee myös nojaamaan aika hyvin. Kyseisistä kuudesta pelistä Lahden ainoa tappio oli toisaalta kotikentällä IFK Mariehamnille, joten pientä heilahtelua tuloksissa on ehkä kuitenkin ollut.

 

Nuorela uskoo tulevan ottelun olevan tiukkaa vääntöä, sekä odottaa mielenkiinnolla Lahden pelisuunnitelman toteuttamista Vepsua vastaan.

- Pirun vaikea matsi tulossa. Mielenkiinnolla odotamme sitä, miten Lahti lähtee kyseiseen peliin. Luottaako Lahti puolustamiseensa ja vastahyökkäyksiin, vai pyrkiikö joukkue olemaan kotijoukkueena aktiivisempia? Uskon, että joka tapauksessa pelistä tulee hankala meille.

- Lahti on ollut stabiili ja inhottava vastustaja viime aikoina. En usko, että ns. ”kivaa” peliä on odotettavissa. Lahden viime otteluissa on tapahtunut aika vähän kummassakin päässä, ja pelit ovat olleet hieman asemasotamaisia. Katsotaan, miten peli lähtee käyntiin, Nuorela tuumaa.

 

VPS pyrkii jatkamaan ilmiömäistä voittoputkeaan jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun joukkue matkaa vieraskentälle kohtaamaan FC Lahden. Lahden Stadionilla pelattava ottelu vihelletään käyntiin kello 18:00. Jos et pääse paikan päälle, muista katsoa ottelu suorana Ruudusta!

 

 

FC Lahti – VPS

 

Veikkausliiga

 

Lahden Stadion, Lahti

 

18.8.2023 kello 18:00

Teemu Hytönen siirtyy lainalle Närpes Kraftiin
Raportti: VPS Akatemia – Korsnäs FF | Ansaittu voi...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio