Otteluennakko: KuPS - VPS | Veikkausliiga

170923_vps-kups_ennakko

VPS aloittaa taipaleensa Veikkausliigan mestaruussarjassa, kun Raita matkustaa sunnuntaina Kuopion Väre Areenalle KuPSin vieraaksi. Runkosarjan ilmiömäisellä voittoputkella viimeistellyt VPS ilmoittautuu mestaruussarjan mitalitaisteluun altavastaajana, joka pyrkii saavuttamaan suuria asioita kauden viimeisten otteluiden myötä.

 

VPS viimeisteli runkosarjan voittoisana, kun IFK Mariehamn kaatui vaasalaisille Ahvenanmaalla lukemin 1-2. Ottelun myötä VPS myös venytti voittoputkeaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi, ja Raita eteneekin kohti mestaruussarjan avausta edelleen Veikkausliigan kuumimpana joukkueena. VPS on pelannut heinäkuun sekä elokuun voittamattomana, ja Veikkausliigan voittoputkiennätykseen olisi vielä kolme voittoa matkaa.

 

Vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela iloitsee jatkostaan Raidassa. Nuorelan mukaan joukkueen viimeiset kaksi viikkoa on mennyt palautuessa kolhuista, sekä aktiivisen harjoittelun merkeissä.

- Hyvä fiilis jatkosopimuksesta. Kiva jatkaa hommia seurassa, jossa työympäristö on ollut hyvä. On myös hienoa, että seuraavat kaksi vuotta saamme kehittämää toimintaamme.

- Meillä on ollut kaksi viikkoa välissä viime pelistämme. Ensimmäinen viikko meni pitkälti palautumiseen pienistä kolhuista ja rasituksesta, ja tämä viikko on ollut meille harjoitusten suhteen täysi viikko. Olemme vetäneet viisi treenipäivää, ja valmistautuneet peliin hyvin. Jengissämme on odottava meininki ja latautunut fiilis. Meillä on iso viikko edessämme, Nuorela tuumaa.

 

VPS ja KuPS ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Jalkapallopäivänä 11.6. Vaasan Lemonsoft Stadionilla, kun KuPS otti täydet kolme pistettä kotiin lukemin 0-2. Seuraava kohtaaminen tapahtui heinäkuun puolella, kun miesylivoimalla pelin pelannut VPS onnistui nollaamaan kotijoukkueen Kuopiossa 0-1 voitolla. Nuorelan mukaan KuPSia ei voi peilata viime kohtaamiseen, ja myöntää kuopiolaisten olevan liigan parhaimpia joukkueita.

- Viime ottelumme KuPSia vastaan oli spesiaali. Pelasimme miesylivoimalla koko matsin, ja kyseiseen otteluun emme voi peilata KuPSia mitenkään. KuPS on selkeästi HJK:n ohella liigan laadukkaimpia joukkueita. Kuopiolaisten ryhmä on hyvä sekoitus taitoa ja fyysisyyttä, ja he pelaavat joukkueena hyvin yhteen. He haluavat kontrolloida palloa ja peliä, Nuorela huomauttaa.

 

Nuorela näkee VPS:n vahvuuksien olevan rohkeassa pelaamisessa, jonka on jatkuttava sunnuntaina Kuopiossa. Nuorela tiedostaa myös, että laadukas KuPSin joukkue tulee antamaan painetta VPS:n päätyyn sunnuntain kohtaamisessa.

- Meidän pitää olla rohkeita ja haastaa KuPSia tosissaan. Jos lähdemme ns. ”toivomaan parasta”, uskon, että meille käy huonosti. Meille on todella pitkä matsi tulossa, jos joudumme vain puolustamaan. Tottakai puolustamisjaksoja tulee pelin aikana, ja joudumme todennäköisesti olemaan jopa aika syvälläkin omassa päässä osittain pelissä.

- Meidän on kyettävä puolustamaan rohkeasti ja prässäämään aktiivisesti. Meidän on myös oltava rohkeita pallon kanssa, ja kyettävä pitämään palloa pidempiä jaksoja. Mielenkiintoinen peli tulossa, Nuorela summaa.

 

VPS kohtaa KuPSin sunnuntaina 17.9. Veikkausliigan mestaruussarjan ensimmäisessä ottelussaan. Kuopion Väre Areenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin kello 16:00. Jos et pääse paikan päälle kannustamaan Raitaa voittoon, voit katsoa ottelun suorana Ruutu+ palvelusta kotisohvaltasi!

 

 

KuPS - VPS

 

Veikkausliiga

 

Väre Areena, Kuopio

 

17.9.2023 kello 16:00

Otteluraportti: KuPS - VPS | Veikkausliiga
Raportti: VPS Akatemia - VPV | Tehokas Raita Lemon...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio