Otteluennakko: VPS – Ilves | Veikkausliiga

ilvesennakko

VPS palaa vieraskiertueelta kotikentälleen, kun raita kohtaa Tampereelta saapuvan Ilveksen perjantai-illan taistelussa. Ottelussa on jälleen tarjolla erittäin tärkeät kolme pistettä.

 

VPS pelasi viime maanantaina vieraskentällä ottelun FC Hakaa vastaan, eikä pelistä lopulta saatu kotiin kolmea pistettä loistavasta esityksestä huolimatta. 2–2 tasalukemiin päättyneessä ottelussa oma maali lauloi vain hetkellisten nukahdusten ja epäonnen avittamana. Vepsun puolustuspeli on toiminut isossa kuvassa hyvin, eikä Haka-pelissäkään lopulta valkeakoskelaisten maalien jälkeen sen suurempia ongelmia nähty. Pelistä oli enemmänkin otettavissa, ja kahden huolimattomuusvirheen seurauksena Haka sai tehtyä kaksi maalia.

 

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoo joukkueen yleisilmeen olevan varsin hyvällä tasolla.

- Valmistavat harjoitukset ovat sujuneet hyvin, ja pojilla on hyvä vireystila päällä. Olemme käyneet läpi kehitettäviä asioita, ja pyrimme parantamaan niitä Ilves-otteluun. Loukkaantuneet ovat toipumassa, ja saamme koko ajan pelaajia takaisin pelikuntoon. Haka-ottelun kokoonpanolla on hyvä peli alla, ja sitä ei tarvitse väkisin lähteäkään muuttamaan. Kaikin puolin ihan hyvältä näyttää

 

Vastassa oleva Ilves on kipuillut samankaltaisten tehokkuusongelmien kanssa kuin Vepsukin. Tamperelaiset pelasivat kuitenkin viime sunnuntaina loistavan ottelun HJK:ta vastaan, joka päättyi lopulta lisäajalla Klubin viime hetkien tasoitusmaalin ansiosta 1–1 tasalukemiin. Ilves majailee toistaiseksi sarjataulukossa 7. sijalla, kun taas VPS on kahta sijaa alempana yhdeksäntenä. Ilveksen laadukas joukkue on täynnä potentiaalia yläloppusarjan joukkueeksi. VPS kuitenkin pyrkii haastamaan Ilveksen sarjataulukossa, ja voiton myötä vaasalaiset siirtyisivät vihreäpaitojen ohi yhdellä pisteellä.

 

VPS-hyökkääjä Peter Michael on yhdessä joukkueensa kanssa valmiita perjantain koitokseen.

- Harjoitukset ovat sujuneet meiltä hyvin, ja olemme joukkueen kanssa valmiita. Olemme todella motivoituneita ja ilmapiiri joukkueen sisällä on hyvä, joten hyvältä näyttää.

 

Michael onnistui tekemään ensimmäisen liigamaalinsa Haka-ottelussa. Maalinteko oli Michaelille iso helpotus.

- Ensimmäinen liigamaalini oli iso helpotus. Olin odottanut sitä kauan, ja olin todella iloinen siitä. Harmiksemme emme voittaneet ottelua. Huomenna meillä on uusi mahdollisuus tavoitella voittoa, Michael kertoo.

 

VPS on nostanut tehokkuustasojaan Roni Huddin, Samu Alangon, Savion ja Peter Michaelin tekemien maalien avulla. Lisää tehokkuutta joukkueeseen kuitenkin kaivataan, eikä Ilves tee hyökkäyskolmanneksella etenemistä Vepsulle helpoksi.

- Odotamme tasaista peliä. Ilves on jonkun verran muuttunut viime vuodesta, ja joukkue on täynnä hyviä ja taitavia pelaajia. Ilves on todella aggressiivinen joukkue, ja pelaavat todella vauhdikasta jalkapalloa, niin puolustuspäähän kuin hyökkäyspäähänkin. Meidän on onnistuttava huomenna, jos aiomme voittaa. Meidän pitää keskittyä hyvään suorittamiseen, jonka kautta tulos on sen mukainen. Uskomme olevamme valmiita, Sillanpää summaa.

- Toivon, että voitamme huomisen ottelun. Olemme olleet harjoitusten kautta motivoituneita ja positiivisia. Meidän on pysyttävä pelisuunnitelmassamme ja toteutettava sitä parhaan mukaan. Odotan myös innolla ensimmäistä maaliani kotikentällä. Se tulee olemaan iloinen asia sekä minulle että joukkueelle, Michael toteaa.

 

VPS kohtaa Ilveksen Lemonsoft Stadionilla perjantaina 26.5. Liput peliin löytyvät osoitteesta www.lippu.fi, ja ottelu on myös nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

 

 

VPS – Ilves

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

26.5.2023 kello 18:00

Vaasan tyttöfutaajat kokoontuivat yhteiseen kick o...
Otteluraportti: FC Haka – VPS | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio