Otteluennakko: VPS – KuPS | Veikkausliiga

vpskupsennakko

VPS hakee kauden toista kotivoittoaan sunnuntaina, kun aurinkoiseen Hietalahteen vieraaksi saapuu KuPS. VPS pyrkii pitämään tehokkaat kuopiolaiset nollilla Pohjanmaan derbyn pettymyksen jälkeen.

 

VPS matkasi torstaina Seinäjoelle kohtaamaan loistavasti kauden ensimmäisellä kolmanneksella menestyneen SJK:n. Ottelu oli suurimmaksi osaksi yhtä päätyä, ja VPS oli pelillisesti selkeästi parempi joukkue 90 minuutin ajan. VPS koki shokkialun Teppo Marttisen virhearvion seurauksena, kun SJK:n Terry Yegbe heitti sivurajasta pallon maaliin. VPS onnistui tasoittamaan pelin 70 minuutilla Roni Huddin huikeasta vapaapotkusta, mutta ottelu ratkesi lopulta varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla SJK:n erikoistilannemaaliin. Ottelu sai täten erittäin surullisen lopun, ja pisteet jäivät Seinäjoelle. Pettymys oli joukkueelle kuin kannattajillekin erittäin suuri.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli SJK-ottelun jälkeen erittäin pettynyt tulokseen joukkueen suoriutuessa pelillisesti erinomaisesti, ja tavoitellen jopa voittoa ottelun loppupuolella. Nuorelan fiilikset tappiosta eivät ole muuttuneet ottelun jälkipuinnissa.

- Ajatukset SJK-ottelusta eivät ole oikeastaan muuttuneet parin päivän sisällä. Tietysti pelin jälkeen pettymys oli kova, ja se piti saada alta pois, jotta pääsimme jatkamaan eteenpäin. Pelissä oli todella paljon positiivisia asioita, ja se on tietysti se, minkä on annettava meille lisää itseluottamusta ja uskoa seuraavaan peliin.

 

VPS on kohdannut liigataipaleellaan monia tuplapeliviikkoja, jotka vaativat myös paljon palautumista. Valmistavissa harjoituksissa ollaan otettu huomioon myös lyhyt palautumisaika otteluiden välissä.

- Valmistavat harjoitukset sujuivat hyvin. Menimme todella rauhallisesti harjoituksissa, sillä onhan tämä tiukkaa, kun kerkeämme palautua viime pelistä vain kaksi päivää. Taktisella puolella ns. kävelimme läpi asioita, ja teimme muutamia teräviä suorituksia pallon kanssa. Olemme kuitenkin pyrkineet pitämään rasituksen mahdollisimman minimissä. Onhan se kovaa, että meillä on vain kaksi päivää tässä välissä ja KuPSilla on vähän enemmän. Kova paikka siitä tulee, Nuorela tuumaa.

 

KuPS on menestynyt kauden ensimmäisellä kolmanneksella myös loistavasti, ja joukkue taistelee tälläkin kaudella mestaruudesta HJK:n ja SJK:n kanssa. KuPS sijoittui viime vuonna sarjan toiseksi, eivätkä kuopiolaiset tyydy nykyisellä vahvalla kokoonpanollaan ykkössijaa vähempään.

- KuPS on tällä hetkellä todella kovassa vireessä hankalan alun jälkeen. Joukkue ei ole pelkästään saanut aikaan tuloksia, vaan pelannut myös todella hyvin, ja muuttanut selkeästi pelitapaansa. Joukkue etenee kovaa pallon kanssa, mutta myös puolustaa todella aktiivisesti ja pyrkii prässäämään paljon. Todella intensiivinen matsi tulossa. KuPS on ollut todella vahva ja sanoisin, että kun heidän viime matsiaan katselee, voi todeta, että joukkue on jopa laadukkain liigan porukka tällä hetkellä.

 

KuPSin hyökkäyslinja ei tee pelistä helppoa Vepsulle, joten joukkueen on Nuorelan mukaan oltava kärsivällisiä omalla alueellaan.

- Uskon, että KuPS tulee pitämään enemmän palloa ottelussa, joten meidän on pystyttävä puolustamaan todella kärsivällisesti, ja toki senkin takia, että meillä on vähemmän palautumista. Jos lähdemme heti alusta asti etenemään päästä päähän, se saattaa olla KuPSin etu huomenna. Meidän on oltava kärsivällisiä, puolustaa hyvin tiiviinä ja odottaa omia saumojamme, joita varmasti tuleekin, Nuorela summaa.

 

 

VPS kohtaa liigan kärkijoukkueen KuPSin sunnuntai-illan jännärissä. Sunnuntaina vietetään myös suomalaisen jalkapallohistorian ensimmäistä jalkapallopäivää. Tule mukaan juhlimaan, pukeudu Vepsun väreihin ja kannusta Raita voittoon jalkapallopäivä huumassa!

 

 

Otteluun kulkee myös taas matsibussi! Aikataulut ja reitin voit lukea alhaalta.

 

VPS matsibussin reitti ja aikataulu

aikataulu

Isolahti Minimossenin edestä                                   17.30            1

Gerbyrantatie

Länsimetsäntie                                                              17:33

Gerbyrantatie

Rajarinne

Rajalahdentie

Gerbyn rantatie/Västervikintie                                      17:40

Västervikintie

Kortelaaksontie                                                             17:43

Västervikintie

Gerbyntie

Palosaarentie (Tori)                                                       17:50

Wolffintie

Raastuvankatu / Rewell, Hallintotalonpuoli                  17:55

Raastuvankatu

Rantamaantie

Lemonsoft Stadion                                                      18:00

 

PALUU 15 min. ottelun päätyttyä

 

 

 

VPS – KuPS

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

11.6.2023 klo 18:30

Otteluraportti: VPS – KuPS | Veikkausliiga
VPS matsibussi sunnuntain VPS-KUPS peliin!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio