Otteluennakko: VPS – SJK | Veikkausliiga

0OALYpG0

Kauden odotetuin ottelutapahtuma nähdään viimein viikolla 32, kun Raita saa Pohjanmaan derbyssä vieraakseen kuluvalla kaudella loistavasti menestyneen SJK:n.

 

Vepsun vakuuttava voittoputki on venynyt jo kuuden ottelun mittaiseksi, ja joukkue olikin koko heinäkuun ajan voittamaton. Maaliero 15–1 on osoittanut, että laadukas toiminta kentän molemmissa päissä on viimein saatu tasapainoon, eikä vastustajalla ole useimmissa peleissä ollut VPS:n rangaistusalueelle asiaa. Lukuiset pelaajat ovat saaneet nauttia kauden avausosumistaan, ja joukkueen flow-tila on parhaillaan vailla vertaa.

 

Heinäkuun valmentajaksi valitun Jussi Nuorelan mukaan myös muita Vepsu-pelaajia olisi voitu nähdä Veikkausliigan heinäkuun joukkueessa.

- Kuusi voittoa kuudesta mahdollisesta pelistä kertoo siitä, että onnistujia joukkueessa löytyy. Toivottavasti se antaa pelaajille itsevarmuutta. Toki valinnoista sanottava se, että muitakin joukkueestamme olisi voinut tulla valituksi. Kuusi on tietysti paljon, mikä on hieno juttu. Omalta osaltani haluan korostaa sitä, että valituksi tuleminen on hieno kunnia, mutta kyllä koko joukkueen henkilökunta ansaitsee sen kiitoksen laivan kurssin kääntämisestä. Teemme hommia yhtenäisesti.

 

VPS etenee kohti keskiviikkoa vaikean Ilves-ottelun jälkeen. Vaikka VPS kykeni nollaamaan kotijoukkueen Tampereella, voitto ei tullut Raidalle helpolla. Ottelussa tuli myös harmittavasti täyteen Mikko Pitkäsen sekä Juhani Pikkaraisen korttikiintiöt, joiden vuoksi Vepsun alakerran tukipilarit ovat pelikiellon merkeissä sivussa. Vepsu-toppareiden poissaolo tuo väistämättömiä muutoksia joukkueen kokoonpanoon.

- Ilves-ottelu oli meille tärkeä ja iso voitto. Meille se oli kuitenkin suhteellisen hankala peli. Pelasimme vieraissa luonnonnurmella, ja saimme otteluun hyvän alun tehokkuudellamme. Ottelu ei ollut missään tapauksessa mikään paras peli meiltä, mutta olemme viime aikoina puolustaneet todella hyvin, joka riitti tällä kertaa. Voitto ei missään tapauksessa tullut helpolla.

- Meillä on pitkästä aikaa poissaoloja. Pitkänen ja Pikkarainen ovat alakerrastamme pois, joka on iso muutos joukkueeseemme. Viime aikoina olemme kyenneet pelaamaan samalla kokoonpanolla hyvin pitkälle, mutta nyt jouduimme pakon alla tekemään muutoksia. Se varmasti vaikuttaa peliimme jollain lailla, Nuorela kertoo.

 

Keskiviikon derbyvastustaja SJK on esittänyt kuluvalla kaudella vahvoja otteita, ja joukkue liikkuukin jatkuvasti sarjan kolmen parhaan joukossa taistellen mestaruudesta. Tasainen suorittaja SJK etenee kohti derbyä kuitenkin vaikean HJK-kotitappion jälkeen. Hyvistä otteista huolimatta SJK joutui taipumaan ottelussa Klubille lukemin 1–2 täten jääden myös viime kierroksella pisteittä.

- SJK on varmasti hyvin motivoitunut ottelun alla. He ovat liikkuneet sarjan kärjessä koko kauden, ja mielestäni on ollut jopa kaikista tasaisin suorittaja omassa pelaamisessaan. Ei yllätä, että he ovat tehneet tulosta. He ovat pelanneet huippukauden, ja varmasti viimeisin Klubi-ottelu jätti joukkueella jotain hampaankoloon, Nuorela ennakoi.

 

SJK:n aktiivinen prässipeli, laadukas pallonhallinta sekä nopeat hyökkäykset ovat muotoutuneet joukkueen tavaramerkeiksi kuluvalla kaudella. Taistelu KuPSin ja HJK:n kanssa sarjan kärkipaikasta on tällä hetkellä pisteiden valossa äärimmäisen tasainen, vaikka kuopiolaisilla ja helsinkiläisillä onkin SJK:ta enemmän pelejä pelattuna.

- SJK:lla on varmasti kova näyttämisen halu meitä vastaan. Derby on derby ja ne ovat aina isoja matseja. Pelille on huippuasetelmat SJK:n liikkuessa kärjessä ja meidän hyvän vireen kautta. Odotamme ottelua kovasti. Toivotaan, että vaasalaiset saapuvat kannustamaan meitä suurin joukoin keskiviikkona. Isot kiitokset myös viime pelien tuesta. Kotona on ollut mahtava tunnelma, ja huomenna tarvitsemme ison kannustuksen huomenna. Nyt on aika voittaa, Nuorela summaa.

 

VPS kohtaa keskiviikkona 9.8. SJK:n kauden odotetuimmassa derbyssä. Liput peliin löydät osoitteesta www.lippu.fi, ja ottelu on nähtävissä suorana myös Ruutu+ palvelusta!

 

 

VPS – SJK

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

9.8.2023 kello 19:00

Otteluraportti: VPS – SJK | Veikkausliiga
Kauden odotetuin derby on pian täällä!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio