Otteluraportti: HJK - VPS | Veikkausliiga

hjkvps

VPS palasi voittojen tielle jännittävässä kärkijoukkueiden kamppailussa, kun se kukisti mestarisuosikki HJK:n Helsingin Bolt Arenalla aurinkoisena perjantai-iltana. Tiukassa ottelussa Vepsu oli paikoistaan tehokkaampi lukemin 1-2, eikä Klubin loppukiri lopulta riittänyt pisteiden tasajakoon.

Ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä. Raita pelasi puolustuspäässä aktiivisesti ja rohkeasti, minimoiden Klubin maalipaikat toimivalla matalablokillaan. Molemmat osapuolet saivat omat paikkansa hyökkäysalueella, mutta vain toinen joukkueista onnnistui maalinteossa. Tulostaululle muutettiinkin 0-1 lukemat vierasjoukkueen hyväksi, kun pallo osoitettiin pisteelle Antti-Ville Räisäsen hankkiman rangaistuspotkun seurauksena. Vepsun tanskalaiskärki Mads Borchers ei tälläkään kertaa epäröinyt 11 metristä, laukoen pallon HJK-maalin oikeaan alakulmaan ja samanaikaisesti siirtyen Veikkausliigan maalipörssin johtoon. Tauolle siirryttiin Vepsun ansaitussa johdossa.

Toisella jaksolla Klubi otti aggressiivisesti otteen pelistä, jahdaten tasoitusmaalia kuumeisesti. Vepsun puolustus kuitenkin kesti jälleen helsinkiläisten yritykset, tehden boksiin tunkeutumisen Klubille vaikeaksi. Ottelun seuraavaa maalia saatiin odottaa 66 minuutille asti, mutta jälleen kerran maalinteosta vastasi Vepsu. VPS sai oman paikkansa loistavasti rakennetusta vastahyökkäyksestä, ja pian Antti-Ville Räisänen sytytti vaasalaisyleisön toden teolla laukomalla vastapallosta volleyn HJK-maalin vasempaan alanurkkaan.

Vepsun maalin jälkeen HJK haki kavennusta nälkäisesti, ja loppukiri saikin osittain luotua tulosta, kun lisäajalla Klubin maalin iski Luke Plange maalin edustalta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt pistejakoon asti, ja voittajaksi julistettiin lopulta VPS vakuuttavan suorituksen seurauksena lukemin 1-2.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli varsin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

• Ottelu oli meille virstanpylväs, sillä nyt olemme voittaneet jokaisen Veikkausliiga-joukkueen kotona ja vieraissa. Mainitsin jo aiemmin, että meidän on onnistuttava tänään todella hyvin, jos haluamme ottaa pisteitä Helsingistä. HJK on ollut meille vieraissa ikään kuin pieni mörkö.
  • Pelasimme todella hyvän ensimmäisen jakson, ja olimme todella aktiivisia molemmissa päissä. Ei ollut vääryys, että johdimme peliä puoliajalla. Toisella jaksolla Klubi otti otteen pelistä hyvän paineen avulla, vaikka emme menneetkään siitä paniikkiin. Klubi ei saanut montaa selkeää maalipaikkaa, ja olemme todella tyytyväisiä suoritukseemme. Saimme toisesta maalistamme lisää virtaa, ja taistelimme loppuun asti. Ansaitsimme voiton tänään, Nuorela summaa.

VPS pelaa ensi keskiviikkona 22.5. seuraavan ottelunsa, kun Raita saa vastaansa KuPSin kotonaan Lemonsoft Stadionilla kello 18:00. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi!