Otteluraportti: Ilves – VPS | Veikkausliiga

qZqDQZdT

VPS paketoi heinäkuun voittamattomana, kun Raita poistui Tampereen Ratina Stadionilta kolmen pisteen kera perjantai-illan kohtaamisessa. Kotijoukkue Ilves ei kyennyt löytämään verkkoa hyvistä paikoistaan huolimatta, ja täten vaasalaiset pidensivät voittoputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi 0–2 vierasvoitolla.

 

VPS aloitti pelin aktiivisesti, ja haki ottelun avausmaalia kuumeisesti. Ottelun avausmaali nähtiinkin jo 11 minuutilla, kun Tyler Reidin matala keskitys oikealta laidalta löysi boksissa vapaana liikkuneen Peter Michaelin. Nigerialaishyökkääjän laukausyritys epäonnistui, mutta Vepsun onneksi pallo löysi tiensä verkkoon Ilves-puolustaja Aapo Mäenpään säärestä. Maali kuitenkin lopulta merkittiin Michaelille.

 

Vepsun maalikarkelot jatkuivat jälleen 16 minuutilla Tyler Reidin tuoden jälleen palloa kohti boksia. Reidin keskitys pomppi lopulta Peter Michaelille boksin ulkoreunalle, joka syötti pallon eteenpäin Jesper Engströmille. Ilveksen puolustus seisoi paikallaan, kun Engströmin kääntösyöttö tavoitti Evgeniy Bashkirovin pilkun tuntumassa, josta venäläispelaaja niittasi pallon varmasti vasempaan takakulmaan.

 

Vepsun vahvan alun jälkeen pelin rytmitys muuttui Ilveksen saadessa enemmän otetta pelistä. Vepsu pelasi upean uhrautuvaa puolustamista omalla alueellaan heittäytymällä kotijoukkueen laukausten eteen sekä peittämällä parhaat maalipaikat boksissa. Muun muassa Santeri Haarala ja Mery Traore saivat mahdollisuutensa maalinteossa, mutta kotijoukkue ei kyennyt kaventamaan peliä ensimmäisen nelivitosen aikana. Tauolle siirryttiin 0-2 lukemissa.

 

Toinen nelivitonen oli pitkälti Ilveksen pallonhallintaa. VPS hätäili pallon kanssa, ja pyrki ajoittain hyökkäämään jopa liian nopeasti pallonriistoista. VPS myös koki haasteita kaksinkamppailuissa, vaikka puolustuspeli toimikin varsin hyvin omalla alueella. Lisää dramatiikkaa peliin toi Mohamed Umarin punainen kortti VPS:n vastahyökkäyksestä, kun ghanalaispuolustaja kaatoi läpiajossa Peter Michaelin estäen hienon maalintekopaikan. Ilves joutui pelaamaan loppupelin vajaalla, josta kotijoukkue selviytyi kuitenkin hienosti taistellen pisteistä ottelun loppuun asti.

 

Myös Teppo Marttinen pääsi näyttämään osaamistaan muutamaankin kertaan VPS:n tolppien välissä vahdin venyen upeisiin suorituksiin. 75 minuutilla tullut Santeri Haaralan vapaapotku oli mennä hienolla kaarella kohti maalin ylänurkkaa, mutta Marttinen oli mies paikallaan torjuen pallon ulos päätyrajasta.

 

VPS sai vielä upean mahdollisuuden maalintekoon 85 minuutilla, kun Savion laukaus pomppi maalin eteen Harry Sawyerille, jonka matalan laukauksen Ilveksen Otso Virtanen onnistui torjumaan upealla venytyksellä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilveksen kavennus oli enemmän kuin lähellä, mutta Teppo Marttisen torjunnasta kimmonneen laukauksen onnistui pelastamaan Jesper Engström maaliviivalta.

 

Ilves ei kuitenkaan onnistunut löytämään verkkoa paikoistaan, ja ottelu päättyi lopulta vaasalaisten 0–2 vierasvoittoon. Ottelussa nähtiin myös muutamia varoituksia, ja VPS:n harmiksi Mikko Pitkäsen sekä Juhani Pikkaraisen korttisaldot tulivat ottelun myötä täyteen, joten VPS-puolustuksen tukipilareita odottaa huilipeli seuraavalla kierroksella.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näki voitosta huolimatta paljon petrattavaa.

- Saimme ottelulle huippualun kahdella maalillamme. Koitimme kontrolloida peliämme alun jälkeen, ja pyrimme pitämään vastustajaa pois vaarallisilta alueilta. Ilves sai pian otetta pelistä, vaikka pystyimmekin puolustamaan Ilveksen pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Puolustamme omaa boksiamme tällä hetkellä loistavasti. Se on iso asia, ja jälleen yksi syy sille, miksi jälleen pelasimme nollapelin.

- Toisella jaksolla teimme pelin itsellemme liian vaikeaksi, etenkin kun emme kyenneet ns. ”tappamaan peliä” ajoissa. Miehen ylivoimalla meidän olisi pitänyt tehdä kolmas maali, mutta loppupeli meni sen takia turhan vaikeaksi ja Ilveksellä olikin lopussa muutama vaarallinen maalipaikka. Teppo otti kuitenkin pari loistavaa koppia, joilla nolla pysyi, Nuorela kertoo.

 

Nuorela myöntää, ettei VPS pelannut huippupeliä, vaikka tällä kertaa se riittikin voittoon.

- Peli ei ollut erityisen hyvä meiltä, mutta olimme tarpeeksi tehokkaita. Pelasimme tällä kertaa tarpeeksi hyvin, eikä se väärin ollut, että voitimme ottelun. Meillä on hyvä itseluottamus päällä, ja pelit kääntyvät tällä hetkellä siitä syystä meille, Nuorela summaa.

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 9.8. Hietalahden Lemonsoft Stadionilla, kun vastaan asettuu SJK vuoden räjähtävimmässä derbyssä. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi ja peli on myös nähtävissä suorana Ruutu+ palvelusta!

 

 

Ilves – VPS 0-2

 

0-1 Peter Michael 11’

0-2 Evgeniy Bashkirov 16’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

1 Teppo Marttinen

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen <- 77'

14 Peter Michael

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman

28 Roni Hudd <- 77'

34 Antti-Ville Räisänen

44 Evgeniy Bashkirov <- 84'

 

 

Vaihtopelaajat:

 

12 Lauri-Eemil Vetri

6 Arttu Nuutinen

8 Sebastian Strandvall

11 Savio -> 84'

13 Baba Mensah

18 Harry Sawyer -> 77'

23 Miika Niemi -> 77'

VPS:n viikko-ohjelma | Viikko 31
Otteluennakko: Ilves - VPS | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio