Otteluraportti: KuPS - VPS | Veikkausliiga

kupsvps

VPS koki Kuopiossa selkeitä haasteita, kun Raitaa isännöivä KuPS toimi tylynä isäntänä Väre Areenan tuntumissa. Lupaavasta loppukiristä huolimatta Vepsu ei saanut tuotua peliä tasoihin, ja täten keltapaidat onnistuivat nujertamaan Raidan lukemin 2-1, päättäen Vepsun pitkän tappiottoman putken.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kummallista hakemista. Pelintaso ei ollut kummankaan osapuolen puolesta kovin korkealla, osittain tietty johtuen ihmeellisen kurjasta säästä. Väre Areenaa vaivasi kova tuuli sekä odottamaton vesisade, joka toi väistämättä omat mausteensa pelin kulkuun. Kurjan sään lisäksi ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös tunteiden kuumentumista rikkeiden merkeissä, ja varoitusta sai katsella jopa viisi pelaajaa ensimmäisen 45 minuutin aikana.

Molemmat joukkueet viettivät oman aikansa pallollisena, mutta mitään sen vaarallisempaa tilanteista ei syntynyt. VPS ei saanut korkeaa ja aktiivista prässiään täysin toimimaan, ja täten KuPS oli myös pallottomana hieman aktiivisempi osapuoli ensimmäisellä nelivitosella. Joka tapauksessa molempien joukkueiden esitykset jättivät petraamisen varaa toista puoliaikaa varten, ja tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi Vepsun näkökulmasta välittömällä todellisella kylmällä suihkulla, kun Clinton Antwi siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon 47 minuutilla. Maalia seurasi Vepsun heikko jakso, jolloin vaasalaiset jakoivat paljon harhasyöttöjä sekä kokien vaikeuksia kaksinkamppailuissa.

Heikko jakso ei tullut ilman takaiskuja, ja kotijoukkue tarjoilikin Vepsulle jälleen kylmää kyytiä 55 minuutilla, kun Axel Vidjeskog laukoi lähietäisyydeltä keltapaidat 2-0 johtoon Vepsun boksin vuotaessa pahemman kerran. Maalin jälkeen Vepsu pesi kasvonsa, ja pyrki pitämään ohjat käsissään ottaen hallinnan pelistä.

VPS:n kova paine ja aggressiivinen prässi tuotti viimein tulosta, kun kauan kaivattu kavennusmaali nähtiin viimein 70 minuutilla Mads Borchersin toimesta. Evgeniy Bashkirovin nerokas kantapääalustus ohjautui tanskalaiselle loistavalle tontille, josta laukaus painui KuPSin maalin vasempaan alanurkkaan ohi Johannes Kreidlin.

Peli sai vielä dramaattisen käänteen 76 minuutilla, kun KuPSin toppari Ibrahim Cissé otti keskialueella toisen keltaisen korttinsa, jättäen kotijoukkueen kentälle miehityksen suhteen vajaaksi. Ylivoimalla ottelun loppupuolen pelannut Vepsu pyrki ottamaan viimeisestä vartista kaiken irti, pakottaen kotijoukkueen syvälle omaan päätyynsä. Yritykset jäivät kuitenkin tuloksettomaksi, ja ottelu päättyi lopulta KuPSin 2-1 voittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen. Nuorela kuitenkin suuntaa joukkueensa kanssa kohti tulevaa luottavaisin mielin.

- Tappio harmittaa todella kovasti, koska se oli meiltä turha tappio. Emme voi syyttää muita kuin itseämme. Se ei ollut KuPSin hyvyyttä, vaan meidän huonoutta. Toisen puoliajan alku oli meille katastrofi, mutta vielä isompi moka oli se, että päästimme vielä toisen maalin ensimmäisen jälkeen. Se maksoi meille tappion tänään. Muuten täytyy sanoa, että pelasimme 75 minuuttia hyvin todella vaikeassa vierasottelussa, ja tuntui, että olisimme ansainnut enemmän. Jos kuitenkin annamme kaksi lahjamaalia eteen, sieltä nouseminen on todella vaikeaa, vaikka lähelle pääsimmekin.

- Loppu oli meiltä yhtä myllyä, ja tasoitus roikkui ilmassa. Jos olisimme tasoittaneet pelin, se ei olisi ollut vääryys. Tällä kertaa kuitenkin kahden maalin takaa-ajo oli meille liikaa. Harmittaa, sillä tämä tuntui turhalta tappiolta. Otamme kuitenkin positiiviset asiat pelistä, ja suuntamme luottavaisesti eteenpäin, Nuorela kertoo.

VPS ottelee seuraavan ottelunsa ensi viikon perjantaina 17.5. kello 18:00, kun Raita kohtaa mestarisuosikki HJK:n Helsingin Bolt Areenalla. Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelusta!

KuPS - VPS 2-1

1-0 Clinton Antwi 47’

2-0 Axel Vidjeskog 56’

2-1 Mads Borchers 70’