Otteluraportti: VPS - FC Lahti | Veikkausliiga

050423_vps-fc-lahti_raportti_1920x1080 5.4.2023 VPS - FC LAHTI 0-0

Veikkausliiga käynnistyi vihdoin keskiviikkoiltana, kun VPS kohtasi FC Lahden kotinurmellaan. Tasainen peli päättyi lopulta 0–0 lukemiin.

Ensimmäinen puoliaika oli enimmäkseen Vepsun hallintaa. Joukkue piti pelin kontrollissaan, ja käytti hyvin laitapelaajiaan hyökkäyskolmanneksella. VPS rakensi runsaasti potentiaalisia paikkoja, mutta riittävän vaarallista tilannetta niistä ei syntynyt. Vaasalaisten epäonneksi joukkueen kokoonpanosta puuttui tärkeitä palasia loukkaantumisten ja sairastelun merkeissä, joka vaikutti myös hyökkäyspelin tehokkuuteen.

VPS:n Miika Niemi kärsi loukkaantumisen pelin alkupuolella, jonka seurauksena hän joutui siirtymään vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Sebastian Strandvall.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka nähtiin 39 minuutilla FC Lahden puolustuspäässä. VPS lähetti puolenvaihdon rangaistusalueen tuntumaan, jossa Sebastian Strandvall otti pallon haltuunsa ja jakoi sen Antti-Ville Räisäselle. Räisänen pääsi laukomaan 11 metrin etäisyydeltä hyvän laukauksen, jonka kuitenkin blokkasi Lahden kapteeni Juho Pirttijoki.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kaksi varoitusta. Pelin ensimmäisen varoituksen otti VPS:n toppari Juhani Pikkarainen 24 minuutilla taklattuaan keskialueella FC Lahden Marius Könkkölää. 33 minuutilla vuorostaan FC Lahden Bubacar Djalólle nostettiin keltainen kortti hänen kopautettuaan Vepsun Prosper Ahiabua huolimattomasti jaloille keskialueen tuntumassa. Tauolle siirryttiin 0–0 lukemissa.

Toisella puoliajalla FC Lahti muutti pelisuunnitelmaansa, jonka seurauksena VPS ei löytänyt tilaa laidoilta ensimmäisen puoliajan tapaan. Vaikka VPS piti peliä enimmäkseen kontrollissaan, joukkue koki vaikeuksia vaarallisten paikkojen luomisessa. Pelin vaarallisin tilanne nähtiin 88 minuutilla, kun VPS sai vapaapotkun hyökkäysalueen vasemmalta laidalta. Sebastian Strandvall antoi keskityksen rangaistusalueelle, jonka jälkitilanteesta pallo jäi pomppimaan maalialueelle. Justus Lehto ja Kalle Multanen pääsivät laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Lahden puolustuslinja blokkasi pallon etenemisen. Lopulta Lahti sai myös purettua pallon pois rangaistusalueelta.

Toisella puoliajalla nähtiin myös toinen harmillinen loukkaantuminen, kun Samu Alanko loukkasi itseään haastotilanteessa vasemmalla laidalla. Hänen tilalleen tuli Justus Lehto.

Lahti otti vielä kaksi varoitusta toisella puoliajalla. 63 minuutilla Teemu Penninkankaalle nostettiin keltainen kortti pelin viivyttämisestä. Pelin lisäajalla Loorents Hertsi otti varoituksen taklatessaan Steven Morrisseyta rumasti selkäpuolelta.

Joukkueet eivät saaneet rakennettua tarpeeksi vaarallisia paikkoja toisella puoliajalla, ja voittomaali jäi täten tekemättä. Ottelu päättyi lopulta 0–0 lukemiin, ja joukkueet täten avasivat pistetilinsä yhdellä pisteellä.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi avausottelua seuraavasti:

- Tyydymme tänään tasapeliin. Pidimme oman maalin puhtaana, johon voimme olla tyytyväisiä. Puolustussuunnassa emme kokeneet sen suurempia ongelmia koko pelin aikana, mutta hyökkäysalueella emme kyenneet rakentamaan tarpeeksi vaarallisia paikkoja. Viimeistelyssä olisimme kaivanneet parempaa laatua, jotta ratkaisu olisi syntynyt.

VPS pelaa seuraavan liigaottelunsa lauantaina 15.4., kun se kohtaa kotonaan HJK:n. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelusta.

VPS – FC Lahti 0–0