Otteluraportti: VPS – HIFK

VPS:n vieraaksi Hietalahteen saapui sunnuntai-iltana HIFK. Tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa, mutta toisella puoliajalla VPS tuli tasoihin. Lopulta pelin lopputuloksena oli 1-1 tasapeli.

Vierasjoukkue aloitti pelin pirteästi ja siirtyikin johtoon, kun peliä oli takana vain alle kymmenen minuuttia. Nopea vastahyökkäys lähti liikkeelle Sakari Mattilan pitkästä läpisyötöstä, joka tavoitti Michael Bakaren. Bakare pääsi läpiajon lopuksi tälläämään pallon Vepsun verkkoon ja laittamaan vieraat aikaiseen johtoasemaan.

HIFK:n maalin jälkeen ensimmäinen jakso mentiin VPS:n hallinnassa, ja kotijoukkueen toimesta nähtiinkin paljon erikoistilanteita sekä hyviä maalipaikkoja. Vepsun ensimmäisen puoliajan parhaat maalipaikat nähtiin jakson lopulla. Ensin Tyler Reid vapautti Prosper Ahiabun HIFK:n rangaistusalueen sisälle, jonka jälkeen Ahiabu siirsi pallon loistopaikalle maalin eteen Tete Yengille. Yengin laukaus kuitenkin ikävä kyllä epäonnistui. Vain pari minuuttia tämän jälkeen Reid sai jalkansa vapaaksi ja pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta HIFK-vahti Ramilson Almeida torjui laukauksen. Puoliskon loppuun myös HIFK sai vielä kelpopaikan, kun Jusif Ali pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta Vepsun onneksi laukaus painui ohi maalista.

Toinen jakso oli tapahtumarikkaampi ja tasaisempi kuin ensimmäinen. Puolisko alkoi vauhdikkaasti ja molemmilta joukkueelta nähtiin heti jakson alkuun hyviä maalipaikkoja. Paras näistä oli Vepsun toimesta, kun Reid tuttuun tapaansa leikkasi oikealta laidalta keskelle ja lähetti tulisen laukauksen kohti HIFK:n maalia. Almeida venyi kuitenkin jälleen loistavaan torjuntaan ja HIFK säilytti johtoasemansa.

Tasoitusmaali nähtiin, kun toppari Juhani Pikkarainen lähetti pitkän hyökkäyksen päätteeksi keskityksen takatolpalle, mistä Kalle Multanen jatkoi pallon päällään maalin eteen Jesper Engstömille, joka viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa.

Ottelun lopussa haettiin vielä vimmatusti voitto-osumaa. Aivan pelin loppuhetkillä Roni Hudd haastoi hyvin HIFK-puolustusta rangaistualueen vasemmalla laidalla ja sai kelpo laukauksen aikaiseksi pienestä kulmasta. Almeida oli kuitenkin jälleen käsineen välissä, eikä voittomaalia syntynyt. Ottelun tuloksena oli täten 1–1 tasapeli.

– Totta kai se aikainen HIFK:n maali hankaloitti peliä, kun jouduimme jahtaamaan heti alusta lähtien. Mutta mielestäni pääsimme aika nopeasti peliin mukaan ja ensimmäisellä jaksolla meillä oli muutama aika hyvä paikka, mutta ei onnistuttu maaliteossa. Toinen jakso aloitettiin kanssa terävästi ja siinä oli heti alkuun muutama aika hyvä hässäkkä. Ei saatu siihen alkuun maalia, mutta sitten se aika kovasti haettu maali sieltä kuitenkin tuli. Sen jälkeen ei tyydytty siihen, vaan halusimme oikeasti voittaa. Teimme kaikkemme ja en voi jätkiä syyttää siitä, etteikö jokainen olisi antanut tänään kaikkensa, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi.

– Toivon että kaikki näki, että me oikeasti halusimme voittaa tänään. Haimme voittoa loppuun asti. Sitä ei saatu ja totta kai ollaan siihen pettyneitä, Nuorela kertoo.

Seuraavan viikon lauantaina on vuorossa kauden toinen Pohjanmaan derby! VPS järjestää kannattajamatkan Seinäjoelle, ja lipulle ja bussikyydeille tulee yhteensä hintaa vain 20 €, joten kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan kannustamaan Vepsu voittoon! Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

VPS – HIFK 1–1 (0–1)

8' Michael Bakare 0–1

73' Jesper Engström 1–1