Otteluraportti: VPS - IF Gnistan | Veikkausliiga

vpsgnistan

Hietalahdessa nähtiin jälleen todellinen jännitysnäytelmä, kun 100-vuotiaat VPS ja IF Gnistan kohtasivat toisensa Lemonsoft Stadionilla. Tiukassa ottelussa henkeä saatiin haukkoa loppuminuuteille asti, kun illan ratkaisijaksi nousi lopulta Gleofilo Vlijter 85 minuutilla upealla saksipotkulla.

VPS aloitti pelin rohkeasti, ja kotijoukkue pyrkikin etenemään suoraviivaisesti hyökkäysalueelle. Hyvä paine Gnistanin päässä tuotti viimein tulosta 24 minuutilla, kun Teemu Hytönen puski pallon maalin edustalta verkkoon Alfie Cicalen loistavasta keskityksestä. Lukemiksi muutettiin pian jo 2-0, kun Mads Borchersin rangaistuspotku painui kylmän viileästi ohi Gnistan-maalivahdin Mathias Nilssonin.

Viisi minuuttia Borchersin maalin jälkeen Vepsun omassa päässä tapahtui todellinen nukahtaminen, kun Roope Pyyskänen rankaisi Raitaa pallonmenetyksen seurauksena. Lahjamaali jäi ensimmäisen jakson viimeiseksi, ja tauolle siirryttiin Vepsun 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Vepsun puolesta katastrofaalisesti, kun rauhassa hyökkäysalueelle edenneen Jonas Enkerudin vasemman jalan laukaus painui sisään etukulmasta. Gnistanin tasoituksen jälkeen alkoi todellinen taistelu irtopalloista, ja kumpikin joukkue janosi seuraavaa maalia kuumeisesti.

Lopputulosta jännitettiin loppuminuuteille asti, ja Vepsu otti selkeästi ottelun loppupuolella otetta pelistä, jonka seurauksena Gnistan joutui perääntymään omalle alueelleen. Hietalahdessa lopulta sankariksi nousi Vepsun surinamilaiskärki Gleofilo Vlijter, jonka taiturimainen saksipotku Alfie Cicalen keskityksestä sinetöi ottelun loppulukemat Vepsulle 3-2. VPS on kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen voittamaton 7 pisteen voimin, ja jatkaa voittamatonta putkeaan pääsarjassa jo 20:n ottelun mittaiseksi. VPS pitää hallussaan myös sarjan kärkipaikkaa ottelun jälkeen.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela toteaa, että vaikka 20:n ottelun mittaisesta tappiottomasta putkesta on oltava seurana ylpeä, ei joukkue ole ajatellut sitä lähes lainkaan. Nuorelan mukaan kauden loistava tuloksellinen aloitus tuo joukkueelle paljon itsevarmuutta tulevia pelejä ajatellen.

- Putkea ei ole tullut niinkään ajateltua, koska otteluiden välissä oli pitkä talvi. Kauden aloitus on ollut meidän puolestamme tuloksellisesti loistava, mutta olemme pelannett kautta vain kolme peliä. Sarjakärjessä on parhaillaan tietysti mukavaa, mutta tässä kohtaa sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä. Se antaa vain uskoa meille siihen, että pystymme pärjäämään, ja meidän on painettava lisää hommia.

- Todistimme oikean makean matsin tänään. Gnistan pelaa hyvin samalla tavalla kuin me, ja odotinkin vauhdikasta peliä. Sen me saimme, Nuorela tuumaa.

VPS kohtaa AC Oulun seuraavassa ottelussaan poikkeuksellisesti kotikentällään lauantaina 27.4. Ottelu on AC Oulun kotipeli.

VPS - IF Gnistan 3-2

1-0 Teemu Hytönen 24’

2-0 Mads Borchers 30’

2-1 Roope Pyyskänen 35’

2-2 Jonas Enkerud 47’

3-2 Gleofilo Vlijter 87’