Raportti: Klubi tyrmäsi Vepsun

VPS-HJK-29042018-1

Vaasan Palloseura koki täystyrmäyksen Helsingissä, kun HJK oli parempi maalein 5-0.

HJK-VPS 5-0
22' O'Shaughenssy 1-0
25' Mensah 2-0
57' Mensah 3-0
74' Oma maali 4-0
90+1' Peiponen 5-0

Ottelun alusta saakka HJK oli askeleen edellä. Se prässäsi korkealta ja teki VPS:n pelaamisen vaikeaksi. Klubi oli opiskellut Vepsun pelinavaamisen hyvin ja vastaavasti, kun Raidan pelaaminen oli tukkoista alusta saakka ja pelitilannevalinnat avausvaiheessa hieman heikkoja, pääsi Klubi riistoihin hyvissä paikoissa.

Ensimmäisen 20 minuutin aikana Mosalla ja Obilorilla oli omat paikkansa tehdä avausosuma, mutta näissä tilanteissa tulosta ei syntynyt. Vasta 22. peliminuutilla Daniel O'Shaughnessy ampui kaukaa pallon etukulmasta sisään. Vain kolme minuuttia myöhemmin Evans Mensah laukoi pallon lähes nollakulmasta sisään.

Helposti lipsahtaneet osumat lamauttivat vieraita entsisestään ja avausjakson lopullakin Klubi vei peliä selvästi.

Toisen jakson VPS avasi pirteämmin, joskin HJK oli aavistuksen laskenut prässitasoaan. Kymmenisen minuuttia näytti siltä, että jaksosta saataisiin hieman tasaisempi puoliaika, mutta 57. minuutilla Mensahin kaukolaukaus upposi verkon perukoille ja peli oli enemmän tai vähemmän taputeltu.

VPS sai loppua kohden muutamia pidempiä hyökkäyksiä, muttei varsinaisesti juurikaan vaarallisia paikkoja. Vasta 81. minuutilla Sebastian Strandvallin vapari lähenteli Klubin maalia vähän vaarallisemmin.

HJK sen sijaan rakenteli jakson aikana vielä kaksi osumaa, kun ensin Mosan syöttö karkasi Eero-Matti Auvisen jalasta omaan maaliin. Aivan ottelun lopussa Roni Peiposen laukaus yllätti viidennen kerran VPS-vahti Marko Meeritsin.

- Joukkueella oli varmasti hyvä olo ennenkö menimme Helsinkiin, mutta pelillisesti meillä tuli nyt pohjanoteeraus. Esille nousi paljon läpikäytäviä asioita, eikä tämä ollut lainkaan hyvä esitys meiltä. HJK teki asioita hyvin ja sai pelin sellaiseksi kuin sen halusi, VPS-luotsi Petri Vuorinen harmitteli ja jatkoi:

- Me myös teimme kuten he halusivat, emmekä rikkoneet HJK:n hyvää pelaamista missään vaiheessa, vaan annoimme heille avaimet muun muassa prässin suhteen. Olisi pitänyt käyttää tiloja paremmin hyödyksi.

Vuorisen mukaan tällainen ottelu ei toistu.

- Haluaisin pelata viikon päästä HJK:ta vastaan uudestaan, niin pelaisimme varmasti paremmin. Emme tule pelaamaan toistamiseen näin huonosti täällä. Jos meinaat onnistua Helsingissä, niin ei saa olla huono päivä.

Vastaavasti Klubi-ottelu oli muistutus myös siitä, että joka päivä ja joka peli pitää laittaa kaikki likoon.

- Kyllä tällainen pitää miehen nöyränä. Ei tarvitse miettiä huomenna töihin mennessä taaskaan miksi tätä tehdään, vaan kaikki ymmärtävät, että seuraava päivä ja seuraava peli ovat todella tärkeitä. Se tuo omalla tavallaan motivaatiotakin.

Seuraavaksi VPS kohtaa PS Kemin vieraskentällä lauantaina.

- Tulee ihan erilainen peli Kemissä, toisella puolella Suomea. Siellä on erilaiset olosuhteet ja se tulee olemaan eri tavalla kova kamppailu. Veikkausliigassa pelit ovat monesti maalin pelejä, joten pitää hoitaa asiat hyvin pohjoisessa.

VPS:n osalta positiivinen asia oli Joonas Vahteran ensimmäiset minuutit tämän kauden Veikkausliigassa. Steven Morrissey oli jo penkillä ja Jesper Engström kuntoutuu hyvää vauhtia. Vastaavasti Sion-lainamies Marco Privitera lähti takaisin Sveitsiin. Akseli Kalermo puolestaan on muutaman seuraavan päivän näytillä Norjan kolmanneksi korkeimman tason Elverumissa.

Avaus: Meerits - Ojamaa (68' Vahtera), Voutilainen, Lahti, Auvinen, Güner (75' David) - Strandvall, Jama, Laatikainen, Hakola - Caé (68' Gueye)

Penkillä: Volotinen, Morrissey, Kalermo, Gatambiye.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: VPS matkustaa Kemin vieraaksi
Oma kasvatti tekee paluun Raitaan - Alanko vahvist...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio