Raportti: KPV vei tärkeän ottelun

MorrisseyS200419-5-1

KPV – VPS 2-1 (1-0)

7' Vidjeskog 1-0

54' Morrissey 1-1

70' Koskimaa 2-1

VPS ja KPV kohtasivat lauantaina tärkeässä ottelussa Kokkolan keskuskentällä. Joukkueet olivat otteluun lähdettäessä tasapisteissä sarjan kahdella viimeisellä sijalla, joten pelissä riitti panosta. Ottelu oli myös osa Pohjanmaan PowerPark Liigaa, jossa KPV, SJK ja VPS taistelevat Pohjanmaan herruudesta. Vaasasta oli saapunut iso joukko kannattajia tukemaan vierasjoukkuetta jännittävässä ottelussa.

Katkera tappio

KPV lähti otteluun aggressiivisesti ja prässäsi Vepsua korkealta. Vierasjoukkueella oli alussa vaikeuksia päästä otteluun sisään ja KPV onnistui pysäyttämään Vepsun hyökkäyspelin suhteellisen helposti. KPV sai otteluunsa haluamansa alun, kun pelikellossa oli kuusi minuuttia. Adam Vidjeskog oli jäänyt täysin vapaaksi VPS-puolustuksen keskelle ja pääsi puskemaan pallon läheltä Martin Kompallan taakse.

VPS sai lisää huonoja uutisia, kun Juho Lähde sai iskun päähänsä ja joutui tulemaan vaihtoon. Kotijoukkue oli tuplata johtonsa 20 minuutin kohdalla, kun Simo Roiha pisti pallon Kompallan taakse. Linjatuomari kuitenkin liputti tilanteen paitsioksi ja VPS-kannattajat huokasivat helpotuksesta. VPS pääsi peliin kiinni erikoistilanteiden kautta. Lähteen tilalle kentälle tullut Sebastian Strandvall pääsi antamaan useita peräkkäisiä kulmapotkuja, mutta KPV selvitti tilanteet kapteeninsa Ville Koskimaan johdolla.

Vaasalaiset loivat hyvää painetta KPV:n maalille, mutta tasoitusmaali jäi vielä odottamaan itseään ja puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua. VPS tuli toiselle puoliajalle paremmalla peli-ilmeellä. Palloa liikuteltiin nopeammin ja VPS löysi tilaa KPV:n muodon sisältä. Kostas sai pari puolittaista mahdollisuutta heti toisen jakson alussa, mutta kreikkalaisen laukaukset eivät suuntautuneet maalia kohti.

Pelikellossa oli 54 minuuttia, kun Kokkolaan matkustaneet VPS-kannattajat pääsivät juhlimaan. Kostas sai pelattua pallon Steven Morrisseylle, joka löysi syötöllään Hindrek Ojamaan. Morrissey teki terävän juoksun maalille ja Ojamaan matala syöttö löysi jamaikalaisen, joka laukoi pallon voimalla KPV-vahti Teppo Marttisen taakse. Vepsun hyvä ote jatkui myös tasoitusmaalin jälkeen. Marttinen tiputti Strandvallin antaman vapaapotkun eteensä ja Morrissey oli tilanteessa ensimmäisenä. KPV-vahti onnistui kuitenkin torjumaan Morrisseyn laukauksen jalallaan.

Kostas pääsi laukomaan hyvästä paikasta 66. peliminuutilla, mutta Marttinen torjui laiturin laukauksen etukulmasta. KPV sai pian tämän jälkeen vapaapotkun sivurajan tuntumasta noin 25 metristä. Hendrik Helmken keskitys tippui VPS-maalille ja Kompalla yritti selvittää tilanteen nyrkkeilemällä. Saksalaisen ratkaisu epäonnistui ja pallo jäi pyörimään VPS:n maalin eteen. Lopulta Koskimaa onnistui siirtämään pallon verkkoon ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Pitkän ja komean uran Vepsussa tehnyt Koskimaa ei tuulettanut maaliaan.

VPS lähti heti jahtaamaan tasoitusmaalia. Strandvall pääsi laukomaan KPV:n boksin sisältä, mutta kapteenin veto painui ohi takakulmasta. Peli oli tämän jälkeen melko katkonaista ja erotuomari Atte Jussila vihelsi pilliinsä useasti. VPS joutui ottamaan yhä enemmän riskejä ja KPV oli lähellä kolmatta maaliaan, kun Yessy Mena pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Laukaus kimposi Vepsun onneksi maalin ristikosta takaisin peliin. Vierasjoukkue antoi lopussa kaikkensa ja nosti pelaajia rohkeasti ylös, mutta vihreäpaitaisen kotijoukkueen puolustus kesti VPS:n keskitykset. KPV otti 2-1 -voiton tärkeästä ottelusta ja VPS joutui lähtemään kotimatkalle katkera tappio niskassaan.

"Kova taistelupeli"

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan KPV tuli otteluun hyvin, mutta VPS paransi peliään toisella jaksolla.

- KPV aloitti mielestäni vahvasti ja teki 1-0 -maalin. Siinä tuli useita keskityksiä, joista yhdestä tuli maali. Pääsimme peliin mukaan sen jälkeen ja mielestäni ensimmäisellä puoliajalla ei tapahtunut enää sen isompia asioita. Tulimme toiselle puoliajalle mielestäni hyvin. Siinä meidän hyvän jakson aikana loimme tilanteita ja tasoitimme pelin.

- Kun saimme sen 1-1 -maalin, niin meille kävi samalla lailla kuin aiemmin. Halutaan niin paljon ja tehdään vähän ekstraa ja liikaa. Siinä se fokus on mielestäni meillä kadonnut aina välillä. Tyyppiesimerkki on se maali, missä oli turha vapari laidalla paikassa, jossa ei tarvitse rikkoa. Sitten tulee sivuvapari ja suht helppo maali mielestäni. Kova taistelupeli joka tapauksessa, Vuorinen kommentoi.

Vepsun pelit jatkuvat ensi lauantaina toisella derbyllä, kun VPS matkustaa Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. Lippuja voi hakea VPS:n toimistolta Elisa Stadionilta. Kausikorttilaiset saavat lipun veloituksetta, muille lipun hinta on edullinen 10 euroa.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

VPS: Kompalla – Engström (73' Haukioja), Lahti, Auvinen, Ojamaa – Ebwelle, Laatikainen, Voutilainen (81' Häkkinen), Kostas – Lähde (19' Strandvall), Morrissey
VPS:n valmennukseen muutoksia
Akatemialle niukka derbytappio
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio