Revanssin paikka Helsingissä

20220715-122445160722_HJK-VPSeventwwwgigantti_1920x1080px

HJK matkaa lauantaina Helsinkiin, kun Bolt Areenalla vastaan asettuu viime kauden mestari HJK.


Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Ensimmäinen ottelu pelattiin huhtikuussa, kun HJK kävi Hietalahdessa hakemassa 0-1 vierasvoiton. Viimeisin ottelu pelattiin myös Vaasassa, kun VPS isännöi HJK:ta kesäkuussa Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa. VPS:n hallinnasta huolimatta varsinaisella peliajalla ei nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukisasta. HJK oli pilkuilla parempi ja eteni täten jatkoon.


VPS:n kaksi viimeistä ottelua ovat sujuneet hieman ailahtelevasti. Toissakierroksella joukkue kävi Oulussa hakemassa upean 0–6 vierasvoiton AC Oulusta, mutta viime kierroksella joukkue taas hävisi kotonaan IFK Mariehamnille numeroin 1–3. Sarjataulukossa VPS majailee tällä hetkellä sijalla kahdeksan 16 pisteellä.


Huomisen vastustaja HJK pitää tällä hetkellä Veikkausliigan toista sijaa 27 pisteellä. Vaikka pisteitä on kasassa hyvä määrä, ei Klubilla ole kuitenkaan yhtäkään voittoa viimeisestä neljästä Veikkausliigakamppailusta. Näihin neljään otteluun kuuluvat kaksi tasapeliä kärkijoukkue KuPS:n kanssa, sekä häviöt IFK Mariehamnille ja AC Oululle.


HJK:n puolustuksesta löytyvät esimerkiksi kapteeni Miro Tenho, laitapuolustaja Murilo, sekä pitkän maajoukkueuran Huuhkajissa tehnyt Jukka Raitala. Keskikentällä ja hyökkäyksessä esiin nousevia nimiä ovat esimerkiksi serbialaishyökkääjä Bojan Radulovic, viime aikoina hyviä otteita esittänyt keskikenttä David Browne, sekä Vepsuakin urallaan edustanut ja Huuhkajista tuttu Pyry Soiri. HJK teki myös kaksi kovan luokan hankintaa tällä viikolla. Joukkueen vahvuuteen liittyi Suomen maajoukkuepuolustaja Paulus Arajuuri, sekä Malmösta lainalle saapunut hyökkääjä Malik Abubakari. Näistä jälkimmäinen saatetaan nähdä tositoimissa jo huomisessa ottelussa.


Myös VPS vahvisti tällä viikolla joukkuettaan, kun VPS:n oma kasvatti Samu Alanko palasi Vaasaan.


–Hyvä fiilis. Liityin keskiviikkona mukaan ja on ollut hyvä treeniviikko. Me ollaan valmiita Klubia vastaan, Alanko kertoo.


–Odotan tasaväkistä ottelua. Ei me tulla antamaan mitään ilmaiseksi, vaikka peli tuolla Helsingissä onkin. Jos Klubi haluaa jotakin siitä pelistä saada, niin heidän pitää antaa ihan parastaan. Me emme anna helpolla mitään, Alanko ennakoi.


–Lähdetään parantamaan IFK Mariehamn ottelusta. Tietysti haaste on tosi kova. HJK vieraissa on varmaan yksi sarjan vaikeampia paikkoja ottaa pisteitä, mutta pisteitä me lähdemme sinne ottamaan ja toivottavasti niitä huomenna saadaan, VPS:n maalivahti Teppo Marttinen ennakoi.


–Meillä on ollut aika tasaisia pelejä HJK:ta vastaan, ja HJK:lla ei ole ehkä ihan sitä punaista lankaa vielä löytynyt. Mutta tosi kova matsi ja varmasti saadaan aika paljon tehdä töitä pisteiden eteen, Marttinen jatkaa


Ottelu alkaa kello 17.00 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!


HJK – VPS

Veikkausliiga

Bolt Arena, Helsinki

16.7.2022. klo 17.00 

Otteluraportti: HJK – VPS
VPS Goes Hejm Rooftop Terrace
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio