Ricardo Duartesta Palloliiton valtakunnallinen koulutuspäällikkö

DuarteR310818

Vaasan Palloseuran valmennusryhmään kuluvalla kaudella kuulunut Ricardo Duarte jättää seuran tämän kauden jälkeen. Hänet on valittu osana Seurojen Palloliitto -kehityshankkeen organisaatiouudistusta Palloliiton valtakunnalliseksi koulutuspäälliköksi.

Koulutuspäällikkönä Duarte vastaa valtakunnallisesti Palloliiton valmentajakoulutuksen prosesseista ja toteutuksesta. Työn keskeinen tavoite on kehittää suomalaista valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia harrastetoiminnasta huipputasolle. Hän aloittaa koulutuspäällikön tehtävässä marraskuun alussa.

Tohtoriksi jalkapallon alalta väitellyt Duarte on toiminut Évoran yliopistolla lehtorina, missä hän oli mukana johtamassa opetussuunnitelman rakenteen ja sisältöjen muutosta. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Lissabonin yliopistossa kinesiologian laitoksella luennoitsijana (Football Methodology).

- Tehtävä on iso haaste ja vastuu on suuri, mutta kaikki kokemani on valmistanut minua tähän työhön. Koen olevani hyvin valmistautunut kohtaamaan haasteet. Olen myös äärimmäisen innostunut oppimaan ja perehtymään entistä syvemmin suomalaiseen valmennusjärjestelmään, sen vahvuuksiin ja kehityskohteisiin, Duarte kertoo Palloliiton sivuilla.

Duarte pitää suomalaisten vahvuutena hyvin organisoitunutta yhteisöä.

- Tahdon antaa oman panokseni suomalaisen valmennuskoulutusjärjestelmän kehittämiseksi eurooppalaiselle huipputasolle. Koulutusjärjestelmän kautta autamme suomalaisia valmentajia saavuttamaan parhaan potentiaalinsa ja luomme heille resurssit nousta eurooppalaiselle valmennushuipulle.

- Suomalaisen yhteiskunnan vahva organisoituminen ja strukturoitu rakenne edesauttaa työtä merkittävästi ja pääsemme nopeasti kiinni sisältöihin, Duarte toteaa.

Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen iloitsee Duarten mukanaan tuomasta kokemuksesta ja lisäarvosta suomalaiseen jalkapalloperheeseen.

- Ricardo antaa vahvan akateemisen panoksen tiimillemme ja hänen sisältöosaamisensa on isossa roolissa niin koulutusten kehitystyössä kuin myös yhteistyön tiivistämisessä yliopistomaailmaan, Tihinen toteaa Palloliiton sivuilla.

VPS kiittää Ricardoa lämpimästi ajastaan Raidassa ja toivottaa isosti onnea uusiin haasteisiin.

Palloliiton uutiseen pääset tästä

Artikkelikuva: Juha Tamminen.

SYNTTÄRIEN KUNNIAKSI SUPERTARJOUS!
Raportti: Kemistä hieno voitto tasapainoisella esi...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio