Ennakko: ”Tämä on meille uusi alku” – Pohjanmaan PowerPark Liiga jatkuu Seinäjoella

Ennakk_20190712-113416_1

Vaasan Palloseura kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon huomenna OmaSP Stadionilla klo 17:00. Ottelu on Vepsulle ensimmäinen, jossa joukkueen päävalmentajana toimii Christian Sund. Pelissä ovat Pohjanmaan herruuden lisäksi todella isot pisteet, koska VPS on tällä hetkellä viimeisenä Veikkausliigassa.

"Emme ole tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin voittoon"

Christian Sund otti VPS:n valmennusvastuun maanantaina. Miehen ensimmäinen tulikaste päävalmentajana Veikkausliigassa tulee nopeasti, mutta entinen keskikenttäpelaaja uskoo, että hänellä ja joukkueella on ollut tarpeeksi aikaa valmistautua lauantain otteluun.

- On ollut aika hektistä. Olemme päässeet vetämään kolmet hyvät treenit ja sitten on ollut kaikkea muutakin tekemistä treenien ulkopuolella, mikä on ollut ehkä vähän uutta minulle, mutta hyvin on mennyt, 40-vuotias VPS-luotsi kertoo.

Vepsun harjoituksissa on nähty tällä viikolla kovaa intensiteettiä ja paljon erilaisia pienpelejä. Sund uskoo, että joukkue on saanut lisäenergiaa maanantain uutisten jälkeen.

- Treeneissä on totta kai haettu kovaa vauhtia. Pelissä pitää mennä aika kovaa ja, jos sen pystyy tekemään treeneissä, niin se on aina helpompi tuoda peliin. Olemme pelanneet erilaisia pelejä, pienempiä ja isompia. Eilen sitten oli enemmän taktista harjoittelua, Sund sanoo.

Lauantaina vastaantulevan SJK:n kausi on sujunut ailahtelevaisesti. Joukkue on otteluun lähdettäessä sarjassa sijalla kuusi, joka on viimeinen mestaruussarjaan oikeuttava sijoitus. Kauden aiemmassa kohtaamisessaan joukkueet päätyivät 1-1 -tasapeliin Vaasassa. Viimeisimmässä ottelussaan SJK jäi vahvassa vireessä olevan Ilveksen jyrän alle ja kärsi Tampereella 3-0 -tappion.

SJK saa Moshtagh Yaghoubin takaisin vahvuuteensa lauantaina. Seinäjokelaisille äärimmäisen tärkeä keskikenttäpelaaja kärsi pelikiellosta joukkueen kahdessa viime ottelussa. VPS:n pitää olla lauantaina tarkkana SJK:n ukrainalaisen laiturin Denys Oliinykin kanssa. Taituri on isossa roolissa SJK:n hyökkäyspelissä ja mies on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa kuusi maalia ja antanut kaksi maalisyöttä. Sund tiedostaa vastustajan laadun, mutta Vepsulle ei kelpaa muu kuin voitto.

- Siellä on hyviä yksilöitä ja se on hyvin valmennettu joukkue, jolla on iso organisaatio. Tulee olemaan vauhdikas peli. Molemmat tarvitsevat voittoja, ja ainakin me haemme vain voittoa, vaikka olemme vieraskentällä. Emme ole tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin voittoon, VPS-luotsi toteaa.

Sund lupailee VPS:n peliin joitakin muutoksia, mutta tarkempia tietoja tuore päävalmentaja ei suostu antamaan. VPS pääsee lähtemään otteluun laajalla rosterilla. Sivussa ovat varmasti ainoastaan vielä loukkaantumisestaan palautuva Aatu Kujanpää ja pelikiellosta kärsivä kapteeni Sebastian Strandvall.

- Pieniä muutoksia tulee näkymään, mutta en halua avata niitä vielä enempää tässä vaiheessa, Sund kommentoi.

"Tämä on meille uusi alku"

Kreikkalaislaituri Kostas on saanut hyvin peliaikaa toivuttuaan loukkaantumisestaan. Mies odottaa SJK:n kohtaamista innolla.

- Minulla on nyt hyvä fiilis. Olen ollut todella iloinen ja hyvässä kunnossa sen jälkeen, kun palauduin loukkaantumisestani. Nyt haluan auttaa joukkuetta saamaan pisteitä. Huominen peli on meille hyvä mahdollisuus näyttää, että olemme parempia kuin sarjasijoituksemme, Kostas sanoo.

Takana on hieman erilainen viikko, mutta Kostas pitää muutoksia uutena mahdollisuutena kauden kurssin kääntämiseen.

- Tämä viikko on mennyt todella hyvin ja olemme tehneet Crisun kanssa paljon töitä harjoituskentällä. Uskon, että saamme kolme pistettä seuraavasta ottelusta. Tämä on meille uusi alku ja pääsemme näyttämään, miksi ansaitsemme liigapaikan.

Otteluun saapuu iso joukko VPS-kannattajia. Kostas haluaa antaa vierasjoukkueen faneille lauantaina aihetta juhlaan.

- Peli tulee todella kova. Kaikki haluavat voittaa derbypelin. Se on tärkeää myös faneille, joita tuli paljon Kokkolaan, mutta emme antaneet heille voittoa. Nyt on aika ottaa ensimmäinen voittomme, kreikkalainen kommentoi.

Ohjeet katsojille

Ottelu on osa Pohjanmaan PowerPark Liigaa, jossa joukkueet ovat jakaneet toisilleen 500 vieraskannattajalippua. Lähes 300 VPS-kannattajaa on matkaamassa Seinäjoelle tukemaan joukkuettaan lauantaina, joten tunnelmaa tulee riittämään molemmissa päädyissä.

Seinäjoella järjestetään tänä viikonloppuna myös Tangomarkkinat. Tästä pysäköintimahdollisuudet ovat erittäin vähissä. Autolla Seinäjoelle matkaavien kannattaa siis varata reilusti aikaa parkkipaikan etsimiseen.

Kaikki VPS-kannattajat ohjataan OmaSP Stadionin itäpäätyyn. Vieraskannattajat kulkevat sisään stadionalueelle itäisen puolen rampista (kartta alla). Sisäänkäynti itäpäätyyn tapahtuu lohkon 114 takaa. Muista sisäänkäynneistä ei pääse läpi VPS-kannattajille jaetuilla lipuilla. Itäpäädyssä on hyvin katsomotilaa ja oma kioski, josta saa myös purtavaa. Lohko 114 on anniskelualuetta ja vieressä oleva lohko 113 on myös osittain auki. Kaikille katsojille tehdään turvatarkastukset porteilla. Nähdään Seinäjoella!

Artikkelikuva: Harri Bragge

Raportti: VPS taipui SJK:lle viime hetkillä
Entinen VPS-maalivahti Juhani "Jukka" Ollila on po...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio