VPS:n Suomen Cup-taival päättyi rangaistuspotkukilpailun jälkeen

20220613-1939330da4a804-8c30-404d-9189-71da22f35108

 Maanantai-iltana käytiin taistelu Suomen Cupin puolivälieräpaikasta VPS:n ja HJK:n välillä. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen VPS otti selvän hallinnan ottelusta toisella jaksolla, mutta varsinaisella peliajalla ei nähty maaleja, joten ratkaisua haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Maalivahdit loistivat rangaistuspotkuissa, ja lopulta HJK voitti vähämaalisen pilkkukisan numeroin 1–2.


Ensimmäinen puoliaika sujui aurinkoisella Kaarlen kentällä tasaisissa tunnelmissa. Vaikka molemmat joukkueet saivat rakennettua kelpo hyökkäyksiä, jäi usein viimeinen vapauttava syöttö tai hyvä laukaus uupumaan, eikä aivan huippupaikkoja nähty. Kenties ensimmäisen jakson paras tilanne nähtiin VPS:ltä, kun Tete Yengi pääsi vapauttamaan Tyler Reidin puolittaiseen läpiajoon. Valtteri Moren kuitenkin onnistui häiritsemään Reidiä sen verran, että laukaus painui reippaasti maalista yli.


– Ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista, mutta se meni silti siten kuin halusimmekin. Pystyimme pitämään HJK:n melko hyvin pois vaarallisilta paikoilta, ja meidän prässipelaamisemme toimi hyvin, emmekä joutuneet puolustamaan pitkiä jaksoja. Omat hyökkäyksemme olivat suhteellisen yksinkertaisia, mutta olimme jo siinä ensimmäisellä jaksolla pari kertaa tosi vaarallisia, ja siinä oli pari hyvää maalipaikkaa, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo.


Toisella jaksolla VPS otti selvästi hallinnan ottelusta, ja johtomaali olikin erittäin lähellä jo toisen jakson alussa. VPS sai vapaapotkun loistavasta paikasta, mutta Aleksi Pahkasalon vapaapotku jäi muuriin. Pallo jäi kuitenkin pomppimaan vaarallisesti rangaistusalueelle, mutta HJK:n puolustus sai selvitettyä tilanteen. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Tyler Reid pääsi nousemaan rangaistusalueen oikeaa puolta pallon kanssa, ja keskitti pallon takatolpalle Kalle Multaselle. Multasen jalasta pallo osui tolppaan, jonka jälkeen se pomppi koko maalin leveyden maaliviivalla, mutta ei kuitenkaan päätynyt maaliin. VPS jatkoi painettaan, ja rakenteli itselleen upeasti syvällä HJK:n kenttäpäädystä pari hyvää maalipaikkaa, mutta peli pysyi edelleen maalittomana.


HJK kärsi ottelun aikana monta loukkaantumista, ja joutui tästä syystä pelaamaan viimeiset 20 minuuttia vajaalla. Kun peliä oli enää jäljellä reilu kymmenen minuuttia, nähtiin Vepsulta jälleen monta hyvää maalipaikkaa. Ensin Yengi pääsi nostamaan pallon Multaselle rangaistusalueella, mutta HJK-maalivahti Jakob Tånnanderilla ei ollut ongelmia Multasen puskun kanssa. Pian tämän jälkeen Reid onnistui riistämään pallon HJK:n puolustukselta HJK:n rangaistusalueella, mutta Reidin matala etukulmaa kohti lähtenyt laukaus kuitenkin torjuttiin. Jälleen vain hetkeä myöhemmin Yengi sai pallon itselleen Klubin maalin lähistöllä HJK:n huolimattoman pelaamisen seurauksena. Yengi harhauttali vasemman jalkansa vapaaksi ja sai laukauksen aikaiseksi, mutta Tånnander venyi jälleen hyvään torjuntaan. Yhdeksänkymmenen peliminuutin jälkeen numerot olivat edelleen 0-0, ja ratkaisua ottelulle haettiin rangaistuspotkukilpailusta.


– Aloitimme toisen jakson tosi vahvasti, ja hallitsimme suvereenisti toista puoliaikaa. HJK joutui pelaamaan vaajalla oikeastaan puolet toisesta jaksosta, mikä totta kai auttoi meitä. Pelasimme tänään tosi hyvin ja loimme tarpeeksi maalipaikkoja, mutta emme pystyneet viimeistelemään maalia, Nuorela kommentoi.


Rangaistuspotkukilpailussa loistivat molempien joukkueiden maalivahdit. Vepsun Teppo Marttinen venyi kahteen torjuntaan, ja HJK:n Jakob Tånnanderi peräti neljään. Vähämaalisen rangaistuspotkukilpailun lopputulos oli 1–2 vierasjoukkueen hyväksi. HJK etenee Suomen Cupin puolivälieriin, ja VPS:n tämän kauden Cup-taival päättyi.


– Meillä oli tarpeeksi maalipaikkoja tehdä maaleja varsinaisella peliajalla, ja sen lisäksi vielä viisi pilkkua, mutta teimme vain yhden maalin. Ei sitä nyt välttämättä ihan tuolla viimeistelyllä ansaitse mennä jatkoon, Nuorela kertoo.


– Positiivista tässä ottelussa verrattuna aikaisempiin vastaaviin kotipeleihin oli se, ettei päästetty yhtäkään maalia. Otettiin niin sanotusti tasapeli sieltä pois, mutta se ei tietysti paljoa lämmitä, kun sitten epäonnistuttiin rangaistuspotkuissa, Nuorela toteaa.


VPS – HJK 0–1 (rp. 1–2)


VPS Kokoonpano:

22 Teppo Marttinen

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo

11 Samba Sillah

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 79'

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman


Vaihtopelaajat:

1 Oskari Forsman

2 Josep Nuorela

10 Steven Morrissey -> 79'

19 Gustaf Backaliden

23 Miika Niemi

28 Roni Hudd

34 Antti-Ville Räisänen

Veikkausliigaa Hietalahdessa juhannuksen alla!
Radio Hietalahdessa aiheena VPS Junioreiden B-juni...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio