Raportti: Ilves vahvempi Suomen Cupin kärkikamppailussa

raportti-kuva

Ilves-VPS 3-0 (2-0)

38' Mettälä 1-0

40' Miettunen 2-0

57' Jair

VPS pelasi Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen ottelunsa lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan. Kyseessä oli B-lohkon kärkikamppailu, koska otteluun lähdettäessä Ilves johti lohkoa kymmenellä pisteellä ja VPS oli toisena yhdeksällä pisteellä. Ottelu pelattiin Pirkkahallissa, jonne oli saapunut paljon yleisöä.

Vaikea ottelu

Molemmat joukkueet olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa Suomen Cupissa. Heti ensiminuuteista alkaen oli kuitenkin selvää, että molemmat ottivat ottelun tosissaan. Pelissä oli erittäin korkea tempo ja Ilves prässäsi korkealta. Vepsulla oli vaikeuksia tamperelaisten prässin ohittamisessa ja Ilves sai useita riistoja vaasalaisten kenttäpuoliskolla. Ilves loi muutamia hyviä paikkoja, jotka Martin Kompalla kuitenkin torjui.

Jakson edetessä VPS alkoi päästä paremmin pelin sisään, mutta Ilves katkaisi vaasalaisten hyvän jakson iskemällä ottelun avausmaalin. Kellossa oli 37 minuuttia kun, Ilari Mettälä ehti ensimmäisenä pitkään avaukseen ja onnistui sijoittamaan pallon Kompallan taakse. VPS:n niskaan heitettiin lisää kylmää vettä jo muutaman minuutin päästä. Pallo jäi pyörimään vaasalaisten rangaistusalueelle Ilveksen vapaapotkun jälkeen ja lopulta Tatu Miettunen puski pallon maaliin. Puoliajalle lähdettiin Ilveksen 2-0 johdossa.

Puoliajalla VPS reagoi nopeasti ja teki tuplavaihdon. Toisen jakson alussa vaasalaiset onnistuivat pitämään palloa paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta hyvät maalipaikat loistivat poissaolollaan. Ilveksen tiivis puolustusmuoto ja aggressiivinen prässipeli vaikeutti Vepsun pelinavaamista. Pelikellossa oli 57 minuuttia, kun pallo jäi pomppimaan VPS:n rangaistusalueen edustalle. Ilveksen keskikenttäpelaaja Jair ehti tilanteeseen ensimmäisenä ja laukoi pallon volleysta maaliin. Kolmannen maalin jälkeen ottelun tempo laski eikä VPS saanut kunnon kirivaihdetta päälle. Samu Alanko pääsi oikealta laidalta vapaaksi muutamaan otteeseen, mutta Ilves-puolustus onnistui selvittämään harvat hyvät VPS-hyökkäykset. Ottelun loppuhetkillä molemmat joukkueet odottelivat päätösvihellystä. Lopulta erotuomari Atte Jussila vihelsi viimeisen kerran pilliinsä. Ilves vei B-lohkon kärkikamppailun nimiinsä lukemin 3-0.

"Ilvekselle ansaittu voitto"

Päävalmentaja Petri Vuorinen piti ottelun lopputulosta oikeudenmukaisena.

- Ilvekselle ansaittu voitto. Ilves teki kolme maalia ja me teimme nolla. Se kertoo ottelusta jotakin. Ottelun alussa olimme paineen alla ja Ilves hyötyi harhasyötöistämme. Ensimmäisellä puoliajalla Ilves teki kaksi maalia muutaman minuutin sisään. Ennen niitä maaleja tuntui, että pääsimme peliin paremmin sisään. Ensimmäisen puoliajan jälkeen minua harmitti eniten pallonmenetyksemme ja missä ne tulivat.

Hyvien maalipaikkojen luominen tuotti tänään vaikeuksia vaasalaisille.

- Ilves puolusti hyvin. Meidän syöttömme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita hyökkäyspäässä. Syöttöpelimme vaikutti tänään kiireiseltä ja tappioasema varmaan vaikutti siihen. Pääsimme muutaman kerran hyviin syöttöpaikkoihin maalin lähellä, mutta ratkaisevat syötöt eivät menneet perille, kommentoi Vuorinen.

Kamerunilainen Alain Richard Ebwelle teki tänään debyyttinsä VPS-paidassa.

- Ebwelle on pelaaja, joka pystyy pitämään palloa ja haastamaan vastustajia pienellä alueella. Hän pystyy varmasti auttamaan joukkuettamme. Tänään hän auttoi meitä osittain, mutta ei riittävästi. Pitää ottaa huomioon myös koko joukkueen esitys tänään, koska se vaikuttaa myös yksilöiden esityksiin, kertoi Vuorinen.

Vuorinen löysi pelistä myös jotain positiivista.

- Pääsemme pelaamaan kovia pelejä. Tänään teimme itse pelistä meille vaikean. Näimme taas tänään uusia asioita, joita pitää työstää. Tällaisen pelin jälkeen pysymme nöyrinä ja sekin voi olla hyvä asia. Nyt tulee pieni breikki pelaajien kanssa ja vedämme vähän happea. Pidämme viikon vapaata ja tulemme takaisin tuoreina. Sitten Veikkausliigan alkuun on enää noin viisi viikkoa. Työmme ei tule kaatumaan tähän yhteen peliin.

VPS lomailee ensi viikolla ja harjoitukset jatkuvat maaliskuun alussa. Suomen Cup jatkuu Vepsun osalta maaliskuun puolivälissä neljännesvälierillä.

VPS: Kompalla - Auvinen (46' Haukioja), Lahti, Häkkinen, Ojamaa - Lähde (79' Irumva), Laatikainen, Ebwelle - Sillah (75' Gatambiye), Morrissey, Sarr (46' Alanko)

Kuva: Harri Bragge

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019

Vaasan Palloseura Oy käynnistää osakeannin
Ennakko: VPS ja Ilves kohtaavat Suomen Cupin kärki...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio