Jerry Voutilainen siirtyy Honkaan - Jesper Engström Interiin

Jerry

Vaasan Palloseuraa vuodesta 2015 lähtien edustanut Jerry Voutilainen siirtyy espoolaiseen FC Honkaan. Voutilainen pelasi VPS-paidassa 147 ottelua viiden kauden aikana.

- Haluan kiittää seuraa, toimistoa, valmentajia, kaikkia pelaajia ja Temeä sekä Antsua näistä vuosista. Vaikea sanoa, miten asiat olisivat, jos olisimme säilyneet. Omankin kehityksen kannalta on hyvä jatkaa liigassa. Nyt tuli mahdollisuus päästä yhteen liigan parhaista joukkueista ja siihen oli tartuttava, Voutilainen kommentoi.

Kuopion Palloseurasta aikoinaan Vepsuun siirtynyt Voutilainen haluaa myös kiittää kannattajia heidän tuestaan.

- Silloin kun pelit menivät hyvin, faneja oli todella paljon ja kaikki olivat mukana. Ja sitten kun meni huonommin, kannattajat seisoivat silti seuran takana. Vaasan kannattajakulttuurista kertoo se, että fanit kannustivat meitä, vaikka oli vaikeita hetkiä. Se nähtiin tällä kaudella ja se lämmitti sydäntä. He olivat loppuun asti mukana siinä hommassa.

Keskikentän taituri iski seuralle yhteensä yhdeksän maalia, joista ehkä ikimuistoisin syntyi Bröndbyn verkkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa vuonna 2017.

- Kyllä se maali Bröndbytä vastaan on sellainen, joka on jäänyt futishetkistä parhaiten mieleen. Itselle tavallaan kaikista tärkeintä on ollut, että olen saanut tutustua uusiin ihmisiin ja saanut hyviä ystäviä Vaasan ajoilta. Se on jäänyt itselleni päällimmäisenä mieleen. Vaasasta on tullut minulle todella tärkeä paikka. Silloin alussa en ajatellut, että siitä tulisi näin tärkeä ja olisin täällä näin pitkään. Täällä on ollut kiva olla, Voutilainen sanoo.

VPS käytti Voutilaisen sopimuksessa olleen option kesällä, joten seura saa pelaajasta siirtokorvauksen.

Jesper Engströmin ura jatkuu FC Interissä

Vuodesta 2011 saakka Vaasan Palloseuraa edustanut Jesper Engström jatkaa uraansa päättyneellä kaudella hopeaa saavuttaneessa FC Interissä.

- Sarjatason vaihtuminen on varmaan yksi syy. Toinen syy on se, että olen siinä iässä, että jos haluan kokeilla jotain uutta niin nyt alkaa olla viimeinen mahdollisuus. Nyt tuli hyvä sauma kokeilla jotain uutta, "Jeppe" sanoo.

Vöyriltä kotoisin oleva Engström sai viime kaudella täyteen 200 ottelua VPS-paidassa. Päätös uuteen seuraan lähtemisestä ei ollut todellakaan helppo.

- VPS merkitsee minulle tosi paljon. Iso kiitos Vepsulle, että minut otettiin seuraan nuorena poikana, kun tulin tänne. Lähteminen ei ollut mikään helppo päätös. Sitä piti miettiä aika kauan. Vepsusta on kuitenkin vuosien varrella tullut minulle melkein toinen koti, laitapuolustaja kertoo.

VPS-matkan varrelta on jäänyt paljon hyviä muistoja.

- Ensimmäisenä mieleen tulee 2013, kun otettiin pronssimitalit. Se oli hieno hetki. Tietysti kaikki ne europelitkin, joissa tuli pelattua, olivat hienoja.

Engströmin henkilökohtaisena tavoitteena on nyt pysyä kunnossa. Viime kaudet ovat olleet miehelle rankkoja loukkaantumisten takia. 

- Nyt haluan pysyä ehjänä. Kaksi viime kautta on ollut aika rikkonaisia. Aina on ollut sellainen tavoite, että pääsisi ulkomaille vielä kokeilemaan, mutta ei se ole mikään pakkohomma, pohtii Engström.

Engström haluaa kiittää koko seuraa hienoista vuosista. Mies tulee jatkossakin seuraamaan VPS:n otteita tarkasti.

- Iso kiitos koko seuralle näistä vuosista. Kiitos kaikille valmentajille ja muulle staffille, mitä on ollut vuosien aikana. Kiitos myös pelikavereille. Nämä ovat olleet todella hienoja aikoja ja tulen jatkossakin seuraamaan Raitaa. Toivon tietysti, että VPS nousisi takaisin liigaan. Onhan se tietysti mahdollista, että palaan vielä joskus Vepsuun. Saa nähdä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Jeppe päättää. 

Myös Aatu Kujanpään ura jatkuu muualla. Kujanpää siirtyy SJK:n riveihin.

Vaasan Palloseura kiittää Jerryä, Aatua sekä Jeppeä ja toivottaa heille onnea tuleviin haasteisiin!

Kuvat: Juha Tamminen

KAUSIKORTTI KAUDELLE 2020 ALK. 59 €

Suomen Cupin lohkovaiheen otteluohjelma julkaistu
Tietoa sopimustilanteesta – Nuoruutta ja kokemusta
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio