Tietoa sopimustilanteesta – Nuoruutta ja kokemusta

Sopimustilanne-artikkelikuva

Vaasan Palloseuran tulevan kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Seuralla on tällä hetkellä yhdeksän pelaajasopimusta. Tämän hetken sopimuspelaajista kokeneinta kaartia edustavat Steven Morrissey ja Sebastian Strandvall. Morrisseyn jatkosopimus julkaistiin toissa viikolla ja Strandvallin viime vuonna solmima jatkosopimus kattaa myös tulevan kauden. Lomalta tavoitettu Strandvall haluaa olla mukana nostamassa Vepsua takaisin pääsarjatasolle.

- Olen ollut nyt lomalla ja olen pyrkinyt pääsemään vähän irti futiksesta, joten en ole ehtinyt miettimään tulevaa kautta vielä hirveästi. Toisaalta on sellaiset fiilikset, että jos mietitään kunnianhimoani, niin minun ei olisi järkeä pelata Ykköstä, jos tavoitteena ei olisi nousu. Silloin olisi vaikea motivoida itseään, kapteeni kommentoi.

VPS on myös käyttänyt Samba Sillahin sopimukseen sisältyneen option. Laitahyökkääjänä ja laitapuolustajana päättyneellä kaudella pelannut Sillah liittyi Vepsuun maaliskuun lopussa. Sillah pelasi Veikkausliigassa 17 ottelussa ja teki yhden maalin sekä antoi kaksi maalisyöttöä. 20-vuotias vaasalainen odottaa uutta kautta innolla.

- Vepsussa jatkaminen tuntuu hyvältä. Harmi vaan, että pelaamme nyt yhtä sarjaporrasta alempana. Mutta uskon, että meillä on hyvä joukkue ensi kaudella ja pystymme taistelemaan mahdollisimman nopeasta noususta takaisin liigaan. Haluan tehdä ensi kaudella paljon enemmän tehoja ja pelata kokonaisen ehjän kauden, Sillah sanoo.

Joukkueessa tullaan näkemään Sillahin lisäksi paljon muitakin oman alueen nuoria pelaajia. Myös Momodou Sarrin ja Samu Alangon sopimukset kattavat tulevan kauden. Lisäksi viime kaudella enimmäkseen akatemiassa pelanneiden Augustin Irumvan, Leevi Mäkilän, Jesper Suokon ja Akseli Lehtimäen sopimukset edustusjoukkueen kanssa jatkuvat ensi kaudella.

- Olen ennenkin sanonut, että pyrimme rakentamaan joukkueen omien kasvattien ja alueen pelaajien ympärille. Totta kai yritämme myös hankkia kokemusta Suomesta tai ulkomailta. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, mutta tarvitsemme myös kokeneempia pelaajia, joita nuoret voivat katsoa ylöspäin. Joka päivä tässä ollaan agenttien ja seurojen kanssa yhteydessä. Yritämme löytää sellaisia pelaajia, jotka sopivat tapaamme pelata, päävalmentaja Christian Sund sanoo.

Tämänhetkisten tietojen perusteella noin kymmenen pelaajaa jättää seuran. Yksi varma poistuja on kaudella 2015 Vepsuun liittynyt Juho Lähde. Keskikentän taistelija pelasi VPS-paidassa 126 ottelussa tehden 17 maalia. Lähde oli VPS:n luottopelaaja, joka antoi kentällä aina kaikkensa ja vaati kanssapelaajiltaan samaa.

- Haluan vielä kerran kiittää koko VPS-yhteisöä. En olisi ikinä uskonut, kun saavuin seuraan elokuussa 2015, että kohtaan ja tutustun vuosien aikana näin moniin upeisiin ihmisiin niin Vepsussa kuin koko Vaasassa. Vepsulla tulee aina olemaan paikka sydämessäni, Lähde kommentoi.

VPS kiittää Juhoa hänen kovasta työstään ja toivottaa onnea tulevaisuuteen!

Sopimustilanne 7.11.

Alanko, Samu

Irumva, Augustin

Lehtimäki, Akseli

Morrissey, Steven

Mäkilä, Leevi

Sarr, Momodou

Sillah, Samba

Strandvall, Sebastian

Suokko, Jesper


Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI HUIPPUEDULLINEN KAUSIKORTTI KAUDELLE 2020

Jerry Voutilainen siirtyy Honkaan - Jesper Engströ...
VPS Junioreiden koulukiertue liikuttaa lapsia
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio