Kolme pistettä Vaasaan kesäyön kamppailusta

VPS kävi hakemassa kolme pistettä Helsingin yössä pelatusta HIFK-ottelusta. Vepsun hyökkäysosasto oli liekeissä ja ottelun lopputulos oli lopulta vakuuttava 1–5 voitto.


VPS aloitti ottelun vahvasti ja avausosuma syntyikin jo 13. peliminuutilla. Mikko Pitkäsen loistava takatolpalle lähtenyt keskitys löysi Tete Yengin, joka puski pallon maalia kohti. HIFK-maalivahti Beto torjui pallon eteensä ja kakkospalloon ehtinyt Aleksi Pahkasalo laittoi pallon maaliin.


Toista maalia ei jouduttu odottamaan pitkään, ja vain kuusi minuuttia avausosuman jälkeen VPS laittoi lukemat kahteen nollaan Kalle Multasen maalilla. Multanen sai syvällä HIFK:n kenttäpäädyssä pallon itselleen, jonka jälkeen hän siirsi pallon rangaistusalueen oikealla laidalle Yengille. Yengi laukoi pienestä kulmasta, mutta Beto venyi väliin. Multanen oli kuitenkin kärppänä paikalla, ja laittoi Beton käsistä kimmonneen pallon maaliin. VPS jatkoi ottelun hallintaa loppupuoliskon ajan, mutta enempää osumia ei nähty. Tauolle mentiin Vepsun 0–2 johdossa.


– Olimme hyviä heti alusta asti, ja otimme pelin kontrollin oikeastaan ensimmäisestä minuutista lähtien. Oli hienoa, että saimme heti suhteellisen alkuun ensimmäisen maalin, ja sitä kautta paljon lisää itseluottamusta. Jatkoimme samaan malliin ja saimme tehtyä toisenkin maalin nopeasti. Ensimmäisellä jaksolla hallitsimme peliä suvereenisti ja meillä oli paikat tehdä enemmänkin maaleja. Huippu ensimmäinen jakso meiltä, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi ensimmäistä puoliaikaa.


HIFK tuli tauolta toiselle puoliajalle pirteänä, ja onnistui saamaan peliä hallintaansa. Painostus palkittiin kavennusmaalin muodossa 65. peliminuutilla, kun Eetu Puro keskitti pallon maalille, ja Daan Klinkenberg jatkoi pallon päällään takatolpalle, mistä Macario Hing-Glover laukoi pallon maaliin.


VPS otti kuitenkin hallinnan ottelusta takaisin, kun vain hetkeä aikaisemmin kentälle tullut seuraikoni Steven Morrissey iski kaksi maalia HIFK:n verkkoon viiden minuutin sisään. Ensimmäinen maali syntyi, kun Antti-Ville Räisäsen antama kulmapotku jäi pomppimaan maalin eteen, ja Morrissey pääsi iskemään pallon verkkoon. Toinen maali syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä. Morrissey sai pallon keskikentällä, jonka jälkeen hän teki pitkän juoksun, leikkasi keskelle, ja lähetti tulisen laukauksen rangaistusalueen rajalta HIFK-maalivahti Beton selän taakse.


Vielä pelin loppupuolella nähtiin yksi VPS:n maali, kun 17-vuotias Roni Hudd iski debyyttiosumansa upealla rangaistusalueen rajalta lähteneellä volley-laukauksella. Ottelun lopputuloksena oli Vepsun vakuuttava 1–5 voitto, ja VPS lähti kolmen pisteen kanssa kotimatkalle Vaasaan. Ottelun myötä VPS on myös tällä hetkellä koko Veikkausliigan eniten maaleja tehtaillut joukkue.


– HIFK tuli huomattavasti aktiivisemmin toiselle puoliajalle. Se ei yllättänyt meitä mitenkään, mutta olimme alkuun vähän heikkoja omassa pallollisessa pelaamisessa. Siinä oli hyviä vastahyökkäyspaikkoja, mutta kun saimme katkoja, niin hukkasimme palloja helposti, emmekä päässeet hyviin hyökkäyksiin. HIFK pääsi peliin mukaan ja pystyi pitämään painetta meidän päässämme. Alun jälkeen saimme vähän omaa pallollista pelaamista paremmaksi ja pääsimme tosi hyviin vastahyökkäyksiin. Siinä kohtaa meidän olisi pitänyt tehdä kolmas maali. HIFK roikkui pelissä mukana ja teki 2–1 maalin, ja sai samalla sauman tulla peliin mukaan. Onneksi aika nopeasti tämän jälkeen teimme kuitenkin sen kolmannen maalin ja vielä heti perään neljännen, Nuorela kommentoi.


– Täysin ansaittu voitto. Siihen suhteellisen loppuun tuli ne kolme maalia, mutta mielestäni ne maalit olisivat voineet tulla jo aikaisemminkin, että siinä mielessä numerot eivät olleet yhtään väärin, vaikka ne isot olivatkin. Mielestäni tulos kuvasti hyvin peliä ja olimme selkeästi parempi joukkue. Hieno ja tärkeä voitto meiltä, Nuorela kertoo.


Seuraavan kerran Vepsu nähdään tositoimissa jo keskiviikkona 22. kesäkuuta, kun FC Honka saapuu vierailulle Hietalahteen. Osta lippusi ennakkoon täältä!


HIFK – VPS 1–5 (0–2)

13' Aleksi Pahkasalo 0–1

19' Kalle Multanen 0–2

65' Macario Hing-Glover 1–2

73' Steven Morrissey 1–3

77' Steven Morrissey 1–4

82' Roni Hudd 1–5


VPS Kokoonpano:

22 Teppo Marttinen

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström <- 80'

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo <- 67'

11 Samba Sillah <- 80'

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 67'

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman <- 76'


Vaihtopelaajat:

10 Steven Morrissey -> 67'

12 Kareem Moses -> 80'

19 Gustaf Backaliden

1 Oskari Forsman

23 Miika Niemi -> 80'

34 Antti-Ville Räisänen -> 67'

28 Roni Hudd -> 76' 

Kolme pistettä jaossa juhannuksen alla
Veikkauksen etuasiakkaat voivat ostaa kaksi lippua...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio