Kolme pistettä jaossa juhannuksen alla

20220621-143823220622_VPS_HONKA_www

Keskiviikkona 22. kesäkuuta pelataan jälleen yli kuukauden tauon jälkeen Veikkausliigaa Elisa Stadionilla, kun FC Honka saapuu Hietalahteen VPS:n vieraaksi. Molemmat joukkueet palasivat kesäkuiselta maajoukkuetauolta vakuuttavilla voitolla, joten otteluun on erittäin mielenkiintoiset lähtökohdat.


Kymmenen kierroksen jälkeen VPS:llä on kasassa 13 pistettä, ja sarjataulukossa se majailee Veikkausliigan erittäin tasaisessa keskikastissa. VPS:n pelillinen taso on ollut hyvää, ja joukkueen tasosta kertoo esimerkiksi se, että maaleja on tehty eniten koko Veikkausliigassa. Viimeisessä ottelussaan VPS kävi hakemassa kolme pistettä Helsingistä, voittaen HIFK:n numeroin 1–5 Aleksi Pahkasalon, Kalle Multasen, Roni Huddin, sekä kahden Steven Morrisseyn maalin siivittämänä.


Vesa Vasaran luotsaama Honka teki pelaajistoonsa paljon muutoksia täksi kaudeksi. Oikeita palaset ovat kuitenkin alkukauden perusteella näyttäneen löytyvän. Alakerran runkopelaajia ovat olleet esimerkiksi maalivahti Maksim Rudakov ja kolumbialaispuolustaja Aldayr Hernández. Tasokasta keskikenttää edustavat esimerkiksi hollantilainen Kevin Jansen, Dortmundin organisaatiosta täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt saksalainen Florian Krebs, loistavaa alkukautta pelaava Jerry Voutilainen, sekä monipuolinen laitapelaaja Rui Modesto. Hyökkäyksessä on loistanut Suomen U21-maajoukkuehyökkääjä Agon Sadiku.


Honka teki erittäin kovan tempun viime kierroksella, kun joukkue kävi katkaisemassa Veikkausliigaa johtavan KuPS:n 31 ottelun tappiottoman putken puhtaalla 2–0 voitolla. Maalinteosta vastasivat Rui Modesto ja Agon Sadiku. Tällä hetkellä Hongalla on kasassa 20 pistettä, ja se sijaitsee sarjataulukossa kolmannella sijalla.


– Kova ottelu tulossa varmasti. Honka on tosi taitava joukkue. He ovat hyvässä vireessä ja ottivat hienon voiton KuPS:sta viikonloppuna. He ovat ilman muuta joukkue, joka tulee taistelemaan kärkisijoista loppuun asti, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo.


– Meilläkin on hyvä vire päällä. Olemme voittaneet kaksi viimeistä liigapeliä, ja sitten vielä siinä välissä pelasimme 0–0 tasapelin Cup-ottelussa HJK:ta vastaan. Olemme muutenkin kotipeleissä pystyneet haastamaan kärkijoukkueita hyvin pelillisesti, vaikka emme ole saaneet tulosta aikaiseksi.


– Kova halu tietysti kotiyleisön edessä näyttää, että pystymme voittamaan myös näitä kärkijoukkueita. Siinä mielessä on hyvä itseluottamus ja vire päällä. Ilman muuta lähdemme tosissaan haastamaan Honkaa, ja uskomme siihen, että pystymme myöskin näitä kovia joukkueita voittamaan.


Tervetuloa keskiviikkona 22.6. Elisa Stadionille kannustamaan VPS voittoon!


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

2 Josep Nuorela

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo

10 Steven Morrissey

11 Samba Sillah

12 Kareem Moses

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

19 Gustaf Backaliden

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

28 Roni Hudd

34 Antti-Ville Räisänen


VPS – FC Honka

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

22.6.2022 klo 18.00

Otteluraportti: VPS – FC Honka
Kolme pistettä Vaasaan kesäyön kamppailusta
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio