Kylmää kyytiä Hongan vieraana

VPS kävi lauantai-iltana FC Hongan vieraana ja tuloksena oli kotijoukkueen karu 4–0 voitto. Ensimmäisellä jaksolla vaarallisia maalipaikkoja ei juurikaan nähty, mutta toisella jaksolla Honka viimeisteli peräti neljää maalia Vepsun verkkoon.

VPS aloitti ottelun sähäkästi, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä enemmän Honka otti hallintaa pelistä. Vepsun ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin kymmenennen peliminuutin paikkeilla, kun Vepsu pääsi nopeaan hyökkäykseen, jossa Antti-Ville Räisänen vapautti loistavalla syötöllä Tete Yengin Hongan puolustuslinjanlinjan taakse. Yengin laukaus kuitenkin viuhui maalista reippaasti ohi. Loppupuoliskon ajan Honka hallitsi peliä ja piti palloa, mutta VPS:n puolustus piti kotijoukkueen hyvin pois vaarallisilta paikoilta.

Honka iski taululle 1–0 johtomaalin heti toisen puoliajan alkuun. Florian Krebs lähetti matalan ja melko vaarattoman näköisen laukauksen kohti VPS:n maalia, mutta pallo otti epäonnekkaan kimmokkeen Vepsun puolustajasta Mikko Pitkäsestä, ja täten laukaus pääsi yllättämään maalivahti Teppo Marttisen.

Pian tämän jälkeen näytti jo, että VPS tuli tasoihin, kun Pitkänen lähetti oikealta laidalta keskityksen Hongan maalille, missä pallo parin pompun kautta päätyi maalin edessä majailleelle Kalle Multaselle. Honka-vahti Maksim Rudakov torjui Multasen laukauksen, mutta kakkospallossa oli ensimmäisenä puoliajalla kentälle tullut Joonas Vahtera, joka törkkäsi pallon maaliin. Avustavan lippu oli kuitenkin ylhäällä paitsion merkiksi, ja ottelua jatkettiin kotijoukkueen 1–0 johtoasemassa.

60. peliminuutin paikkeilla Honka vahvisti johtoasemaansa, kun keltapaidat pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Jerry Voutilainen pääsi viimeistelemään maalin Rui Modeston upeasta syötöstä. Kymmenen minuuttia tämän jälkeen nähtiin jo Hongan kolmas maali, kun komean rakentelun jälkeen Krebs pääsi viimeistelemään volley-potkulla ottelun toisen maalinsa.

Pelin lopulla syntyi vielä Hongan 4–0 maali, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Voutilainen lähetti matalan keskityksen takatolpalle Modestolle, joka viimeisteli kauden viidennen maalinsa.

Pelin lopputuloksena oli kotijoukkueen 4–0 voitto ja kaikki kolme pistettä jäivät ansaitusti Espooseen.

Ensi viikolla pelataan jälleen Hietalahdessa, kun Ilves saapuu Vepsun vieraaksi lauantaina 6. elokuuta. Osta lippusi ennakkoon täältä!

FC Honka – VPS 4–0 (0–0)

50' Florian Krebs 1–0

63' Jerry Voutilainen 2–0

71' Florian Krebs 3–0

82' Rui Modesto 4–0