Otteluennakko: FC Honka - VPS

20220729-182046300722_HONKA-VPSeventwwwgigantti_1920x1080px

VPS matkaa huomenna Espooseen, kun Tapiolan urheilupuistossa vastaan asettuu FC Honka. Viimeinen ottelu joukkueiden välillä pelattiin hieman yli kuukausi sitten, kun VPS kaatui kotonaan tiukan ottelun jälkeen numeroin 0–1.


– Revanssia lähdetään hakemaan. Kotipeli hävittiin 1–0. Painettiin siinä kovaa viimeinen puoli tuntia, mutta ei saatu maalia aikaiseksi, ja käteen jäi hyvästä pelistä huolimatta nolla pistettä. Siinä mielessä revanssireissu niin sanotusti edessä, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo.


Viidentoista kierroksen jälkeen VPS:llä on kasassa 17 pistettä, ja sarjataulukossa se majailee sijalla yhdeksän. Vepsulla on allaan viime kierroksella Hietalahdessa pelattu trilleri FC Hakaa vastaan. VPS pääsi tällöin aikaiseen johtoasemaan Tete Yengin upealla maalilla, mutta Haka tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Tämän jälkeen Kalle Multanen toi kuitenkin Vepsun tasoihin ensimmäisen puoliajan lopulla, jonka jälkeen Veikkausliigan maalipörssin kolmossijaa pitävä hyökkääjä vei Vepsun myös johtoon, kun peliä oli jäljellä puolisen tuntia. VPS johti ottelua aivan viime hetkille saakka, ennen kuin FC Haka tuli tasoihin lisäajan viimeisellä minuutilla.


Vesa Vasaran luotsaaman Hongan kausi on sujunut loistavasti. Joukkue sijaitsee sarjataulukossa kolmantena ja se on edelleen mukana mestaruustaistossa. Viime kierroksella Honka kävi Turussa hakemassa 0–1 vierasvoiton FC Interistä. Helpolla pisteet ei varmasti lähde huomenna Espoosta mukaan, sillä Honka ei ole tällä kaudella hävinnyt kotonaan kertaankaan. Laadukkaan joukkueen avainpelaajiin kuuluu esimerkiksi maalivahti Maksim Rudakov, kolumbialaispuolustaja Aldayr Hernández, keskikenttä Jerry Voutilainen, monipuolinen laitapelaaja Rui Modesto, sekä Suomen U21-maajoukkuehyökkääjä Agon Sadiku.


– Eihän siitä helppoa tule. Honka on tällä hetkellä sarjan yksi laadukkaimmista joukkueista ja heillä on kova saldo viimeisestä seitsemästä pelistä, viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi häviö. Joukkue on todella laadukas ja hyvässä vireessä. He pelaavat hyvin organisoitua ja hyökkäävää jalkapalloa, sekä puolustavat aggressiivisesti. Uskon että ottelusta tulee erittäin viihdyttävä. Molemmat haluavat puolustaa välillä vähän riskilläkin ja tosi aggressiivisesti ylhäältä. Silloin pelissä yleensä myöskin tapahtuu paljon, Nuorela ennakoi.


– Selkeästi altavastaajana lähdetään peliin, mutta hyvällä itseluottamuksella ja uskolla omiin mahdollisuuksiin lähdemme haastaamaan yhtä sarjan parhaista joukkueista tällä hetkellä, Nuorela päättää.


Ottelu alkaa kello 17.00 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

2 Josep Nuorela

3 Juhani Pikkarainen

5 Mikko Pitkänen

6 Arttu Nuutinen

7 Aleksi Pahkasalo

12 Kareem Moses

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

28 Roni Hudd

30 Joonas Vahtera

34 Antti-Ville Räisänen

77 Samu Alanko


FC Honka – VPS

Veikkausliiga

Tapiolan urheilupuisto, Espoo

30.7.2022 klo 17.00 

Kylmää kyytiä Hongan vieraana
VPS:n ja Hakan kamppailu Hietalahdessa päättyi pis...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio