Otteluennakko: FC Haka - VPS | Veikkausliiga

hakaennakko

VPS jatkaa vieraskiertuettaan, kun joukkue kohtaa maanantaina 22.5. FC Hakan Valkeakoskella. Vaasalaiset hakevat Tehtaan kentältä kauden toista voittoaan, kun taas Haka pyrkii jatkamaan voittamattomana kotinurmellaan.

 

VPS etenee kohti Haka-ottelua harmillisen AC Oulu-vierastappion jälkeen. Vepsu pelasi hyvän ensimmäisen jakson Oulua vastaan siirtyen tauolle 0–1 johtoasemassa Roni Huddin tekemällä maalilla. Toisella puoliajalla peli ratkesi VPS:n puolustuslinjan loukkaantumisiin, ja muutamiin heikommin puolustettuihin tilanteisiin, joista Oulu teki kaksi liiankin helppoa maalia. Myös Oulun luonnonnurmi vaati joukkueelta totuttelua.

 

Päävalmentaja Jussi Nuorela näki ottelussa runsaasti hyviä asioita häviöstä huolimatta.

- Pelasimme hyvän ensimmäisen jakson. Tietysti luonnonnurmi vaikutti peliin, ja molemmilla joukkueilla tuli paljon harhasyöttöjä, joita normaalisti ei nähdä kovin paljoa. Pääsimme nopeasti kuitenkin juoneen mukaan, ja olin tyytyväinen prässäämiseemme. Saimme heidän pelinrakentelunsa vaikeaksi ja ensimmäinen jakso oli meiltä aktiivista puolustamista. Puolustimme aktiivisesti myös toisella jaksolla 1–1 lukemiin asti, jolloin prässitasomme putosivat.

 

Nuorela näkee selkeitä kehityskohteita joukkueen toiminnassa, vaikka kokonaiskuvassa peli toimii.

- Isossa kuvassa puolustamme hyvin. Prässimme toimii, puolustamme matalalla blokissa hyvin ja vartioimme rangaistusaluetta hyvin. Teemme kuitenkin liikaa virheitä tilanteissa, joissa meillä ei ole täyttä kontrollia. Oulu myös rankaisi meitä näistä tilanteista kovalla kädellä, ja siinä meidän on parannettava. Meidän on myös tehtävä enemmän maaleja paikoistamme. Usein viimeinen ratkaisumme hyviltä paikoilta on väärä. Saamme paikoista liian vähän aikaiseksi, Nuorela toteaa.

 

Haka on pelannut seitsemän ottelua tällä kaudella, joista se on kerännyt itselleen kahdeksan pistettä. VPS ja Haka kohtasivat viime kaudella useita kertoja viihdyttävien otteluiden merkeissä. Joukkueet kohtasivat myös viime tammikuussa Liigacupin ottelussa, joka päättyi VPS:n 2–1 kotivoittoon. Haka on pelannut hyvin liigan avauskierrokselta asti, ja Nuorelankin mukaan valkeakoskelaisilla voisi olla kasassa enemmänkin pisteitä.

- Haka on kiva vastustaja. He ovat joukkue, josta ei ikinä tiedä mitä on tulevan. Pelasimme hyviä otteluita Hakaa vastaan viime kaudella, ja voitimme silloin myös molemmat vieraspelit. Tehtaan kentältä joukkueellamme on hyviä muistoja, ja hyvillä fiiliksillä astumme maanantaina kentälle pelaamaan.

- Hakan perusrunko on pysynyt lähes samana mitä viime vuonna. Tietysti Lee Erwin puuttuu kärjestä, joka on ollut iso menetys Hakalle, ja olisi ollut myös mille tahansa joukkueelle. Haka on pelannut hyvin, ja joukkueella voisi olla enemmänkin pisteitä kasassa. Tilanne on hyvin samanlainen mitä meilläkin. Hakalla on paljon mielenkiintoisia ja hyviä pelaajia. Ottelusta tulee pirun kova matsi, Nuorela ennakoi.

 

 

VPS kohtaa maanantaina FC Hakan Valkeakoskella Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa 18:00, ja se on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

 

 

FC Haka – VPS

 

Veikkausliiga

 

Tehtaan kenttä, Valkeakoski

 

22.5.2023 kello 18:00

Otteluraportti: FC Haka – VPS | Veikkausliiga
Otteluraportti: SJK-j Apollo – VPS
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio