Otteluennakko: VPS – FC Haka | Veikkausliiga

QrVdHG-q

VPS palaa voittoputken siivittämänä jälleen kentälle, kun sunnuntain kohtaamisessa vastaan asettuu FC Haka. Vepsu pyrkii sunnuntain pelin yhteydessä kapuamaan sarjataulukossa entistä ylemmäs, kun taas Haka etsii kiireesti uutta nostetta alavireiselle liigakaudelleen.

 

VPS etenee kohti sunnuntain Haka-ottelua ilmiömäisessä neljän ottelun voittoputkessa, joiden aikana oma maali on myös pysynyt visusti puhtaana 9–0 maalierolla. Pitkän ja vaikean alkukauden jakson katkaissut Vepsu on saanut sihtinsä kohdilleen, ja maalinteko onkin jo onnistunut lukuisten eri pelaajien toimesta. Myös oman pään kurinalainen puolustaminen ja laukaustilan peittäminen on aiheuttanut vastustajille päänvaivaa. Viimeisin Oulu-peli osoitti Vepsun tehokkuuden olevan paikallaan kotijoukkueen nollatessa vieraat lukemin 3–0.

 

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää oli varsin tyytyväinen joukkueen suoritukseen, kun kuluvalla kaudella hyvin menestynyt AC Oulu kaatui viime ottelussa kotikentällä lukemin 3–0.

- Viime ottelusta jäi hyvät fiilikset. Oululaiset ovat pelanneet todella vahvan kauden. Oulu on todella hyökkäävä ja hyvin pallon kanssa liikkuva joukkue, joten kun onnistuimme pitämään heidät nollilla ja tekemään heitä vastaan kolme maalia, on tietysti oltava tyytyväinen.

 

Sillanpään mukaan voittoputki on tuonut joukkueen sisälle sopivaa rentoutta, vaikkei hyvä jakso sen enempää vaikutakaan Vepsun viikoittaiseen tekemiseen.

- Tottakai voitot vaikuttavat joukkueen ilmapiiriin. Aina kun voitat pelin, on helpompi lähteä seuraavaan viikkoon. Meillä on ollut vastoinkäymisiä, mutta nyt neljä peräkkäistä nollapelivoittoa tietää sen, että oli helpompi lähteä kohti uutta viikkoa.

- Se ei kuitenkaan muuta meidän viikoittaista tekemistämme. Kova työ jatkuu, emmekä ole vielä mitään saavuttaneet. Nyt meillä on kuitenkin hyvät asemat loppuihin runkosarjaotteluihin, Sillanpää kertoo.

 

Sunnuntaina vastaan asettuva FC Haka on kohdannut kuluvalla liigakaudella haasteita tuloksellisesti, vaikka joukkue taisteleekin europeleissä jatkopaikasta samanaikaisesti. Haka on ollut voitollinen liigassa viimeksi toukokuussa, ja täten valkeakoskelaisten vaikea jakso muistuttaa Vepsun haasteellista alkukautta. VPS ja Haka kohtasivat viimeksi toukokuussa Valkeakoskella 2–2 tasapeliin päättyneessä liigaottelussa, jossa Vepsu oli selkeästi 90 minuutin aikana niskan päällä.  

- Hakalla pettymys on varmasti todella suuri tällä hetkellä heidän Konferenssiliigan karsintojen taipaleen tullessa päätökseen. Tottakai matkustamiset vaikuttavat myös siihen, ettei Hakalle jää paljoa valmistautumisaikaa sunnuntaita varten. Emme voi kuitnekaan tuudittautua ajattelemaan, että Haka tulisi otteluun huonolla asenteella kohtaamaan meidät. Heidän asenteensa on varmasti kohdillaan, ja odotamme varsin tiukkaa peliä, Sillanpää summaa.

 

Sillanpää myös kannustaa kannattajia saapumaan sunnuntain peliin paikan päälle.

- Eiköhän pistetä 3000 katsojan raja sunnuntaina rikki! Sunnuntai-ilta, hyvä keli palvelee, ja kyseessä on kuitenkin perinteinen jalkapallopäivä Vaasassa, joten eikö juuri se ole parasta. Toivottavasti kaikki löytävät paikalle!

 

 

VPS palaa kotinurmelleen Lemonsoft Stadionille sunnuntaina 23.7. FC Hakan saapuessa Raidan vieraaksi. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi ja peli on myös katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!

 

 

VPS – FC Haka

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

23.7.2023 kello 18:30

Otteluraportti: VPS – FC Haka | Veikkausliiga
Raportti: Närpes Kraft/2 - VPS Akatemia | Piste-er...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio